Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ta suri zapuszczona troszkę, jak ma krótsze włosy, to mniej mopowato wygląda :)

Z psami podono są w stanie stworzyć stado. ten kolega, u którego spotkałam pierwszą alpakę w moim zyciu ;) nie miał stada, bo mu.. hmm zeszło, jedna mu została i stworzyła stado z psem. Razem biegli i pilnowały obejścia :)

Ooooo!!!! Taaaaa!!!!

Minki to ich specjalność:rolleyes:... na ten przykład :lol:

WP_20140209_002.jpg

Drimeth... no mam zamiar... to najwspanialsze włókno świata!... zobaczymy co mi z tego wyjdzie:p

Iza!!!! Strzał w dychę! Jak kupię pana nie reagującego na swoje imię to będzie Hugo!:wiggle:

Ewa... nie zaniedbana tylko suri strzyże się co dwa lata i przed strzyżą powinna tak właśnie wyglądać:yes:

No i raczej się tego nie czesze... to tak jak z dredami;)

Nie chcę nic mówić... ale biedna była ta alpaka... moja Kalina jak do nas przyjechała, sama to też z psami biegała, na listonosza prawie szczekała, na dywaniku pod drzwiami spała i do domu się pchała... ale tylko tydzień miałam ją sumienie tak męczyć, na gwałt konia szukaliśmy:rolleyes:

Właśnie wróciłam od potworków... no nie powiem na dwie ręce to sporo pracy przy nich:sick:...

I muszę Wam coś powiedzieć... Lejdi ma strasznego wiercipiętę w brzuchu:lol2:

Nie chcę nic mówić... ale biedna była ta alpaka...

pewnie była biedna, cud że przeżyła ale dzieci mieć nie mogła po chorobie a kolega nie miał już kasy na koleżanki. Przynajmniej wtedy... Najpierw zainwestował w stado a potem majątek w weta :(

A dużo tych alpaczek mu zdechło???? Na co chorowały? Dawno to było?

ponad 5 lat. o matko, patrzę, ze ja rocznik 2005 czyli to musiał być 2005 rok, bo zaraz jak przyszłam na forum

4 zeszły

to było coś zakaźnego ale ja nie wiem, co, wiem, że tą jedną na kroplówkach udało się uchować ale miała w powikłaniu zapalenie w miednicy małej i coś z drogami rodnymi.

gdzieś tu na forum opisywał, ale to było stare forum i potem już nie znalazłam jego postów.

Sporo ponad 5:D... to były początki alpak w Polsce... pierwsze 10 lat temu przyjechały.

Mam nadzieję, że już się z tym uporali...

Dlatego właśnie miałam obiekcje przed zakupem prosto z Chile. Niby jest kwarantanna, ale co to za kwarantanna jak przechodzą ją TAM... jak dla mnie to totalne zaprzeczenie znaczenia tego słowa.:sick:... ale może się nie znam:rolleyes:

"Moje" alpasie urodziły się w Polsce:)

Łoooo jeżu.. jakie cudaki..

Nooo wiedziałam , że one będą u Ciebie..., tylko nie wiedziałam kiedy... aż sama bym się na przejażdżkę w PL wybrała cały ten zwierzyniec pooglądać... a który jest który... to za diabła nie mogę pokumać...

Na razie zdjęcia całego stada pokazuję... jak przyjadą i będą moje to nie omieszkam przedstawić:lol: