Dorfi 23.11.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Oglądałam je na żywo i wyglądały dobrze (nie miały takiej błyszczącej płytkowej powierzchni). Ale trudno powiedzieć jak będą wyglądały na połączeniu z podłogą w salonie, bo jeszcze nie wiem jaka podłoga tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 23.11.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Ponieważ temat płytek imitujących drewno mam za sobą, podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami... arctica masz rację, że ładne płytki drewnopodobne to dobrze ponad 100 pln kosztują. Zobacz sobie gdzieś Vives kolekcja Slab - bardzo ładne i niewiele droższe od woodentica, ale z kolei dosyć wąskie i krótkie. Ja chciałam łączyć dwa kolory, bo mam ok. 80m2, z drewnopodobnymi zwykły gres mi nie pasował, dwa kolory drewna też jakoś nie bardzo umiałam rozplanować... Więc mam normalny gres w dwóch kolorach i trzech formatach Uważam (nieskromnie ) że to było najlepsze rozwiązanie w moim przypadku. Ładnie - jak dla mnie - i taniej niż drewnopodobne. Mimo to nie położyłabym drugi raz tych płytek. Ale to dlatego że lubię zmiany i gdybym budowała nowy dom, to chciałabym żeby był po prostu inny... Aczkolwiek jeśli bardzo lubisz ten gres, który masz teraz i nie będzie ci to przeszkadzać, to czemu nie. Tylko może jakoś inaczej go połóż, żebyś nie myślała że cały czas jesteś w starym domu Dorfi - nie obraź się, ale wydaje mi się że łączenie drewna i płytek drewnopodobnych to pomyłka - to nie ma szans dobrze wyglądać. Przy takim połączeniu to niech drewno będzie drewno, a gres - gresem a nie imitacją drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 23.11.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Tu można sobie poczytać http://forum.muratordom.pl/plytki-gresowe-imitujace-drewno-pomocy,t77764.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 23.11.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Dorfi - nie obraź się, ale wydaje mi się że łączenie drewna i płytek drewnopodobnych to pomyłka - to nie ma szans dobrze wyglądać. Przy takim połączeniu to niech drewno będzie drewno, a gres - gresem a nie imitacją drewna. Nie mam powodu żeby się obrażać. Mam za to mnóstwo czasu, żeby wszystko dokładnie przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 23.11.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 ja też przerabiałam temat płytek drewnopodobnych.. ostatecznie z nich zrezygnowałam.. powód podałyście: te naprawde ładne kosztują spooooro.. no i nie zaryzykowałam położenia ich w pobliżu drewna - według mnie takie zestawienie nie wyglądałoby dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.11.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Wiedziałam, że na WAS mozna liczyć... Był problem - nie ma problema , nooo chyba Jak miała bym jutro kupować podłogi to kupiła bym ten gres, który mam teraz... Coraz bardziej się do niego przekonuję Aczkolwiek jeśli bardzo lubisz ten gres, który masz teraz i nie będzie ci to przeszkadzać, to czemu nie. Tylko może jakoś inaczej go połóż, żebyś nie myślała że cały czas jesteś w starym domu Nie będą mi przeszkadzały wspomnienia z tego domu... dom jest wporzo, no może za krótki o dwa pokoje . Jak nie będę wiedziała, czy to stary, czy nowy to wyjrzę za okno . A myślenie nad kombinacją ułożenia, to już sama przyjemność wydaje mi się że łączenie drewna i płytek drewnopodobnych to pomyłka - to nie ma szans dobrze wyglądać. Myślę dokładnie tak samo... nawet zastanawiałam się, czy przedpokój z sypialniami w panelach by się nie gryzł, a to przecież całkiem oddzielne pomieszczenia ja też przerabiałam temat płytek drewnopodobnych.. ostatecznie z nich zrezygnowałam.. powód podałyście: te naprawde ładne kosztują spooooro.. Na chwilę obecną, jestem przekonana... tanich i ładnych ala drewnianych pewnie nie znajdę, najwyżej popatrzę za jakimś innym kamieniopodobnym gresem. Tym bardziej, że Naxos byłby ok. 5 tyś. tańszy od Woodentica, który przecież powalający nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.11.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 a dlaczego nie chcesz drewnianych podłóg???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.11.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 bo planowana zwierzyna skutecznie mi je znieładni , rozsądna jestem, dałam się chłopu przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.11.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 bo planowana zwierzyna skutecznie mi je znieładni , rozsądna jestem, dałam się chłopu przekonać tu niestety mąz ma racje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.11.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Z chłopami trzymasz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.11.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Wiem... czasami mają rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.11.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Z chłopami trzymasz ???? alez skąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.11.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Z chłopami trzymasz ???? alez skąd Już myślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.11.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Z chłopami trzymasz ???? alez skąd Już myślałam z moim trzymam jak chce sobie cos nowego kupic!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 23.11.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Z chłopami trzymasz ???? alez skąd Już myślałam z moim trzymam jak chce sobie cos nowego kupic!! Ja zaś trzymam ...kasę! To najlepsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 24.11.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 My tez do końca nie jesteśmy przekonani co do ostatecznego wygladu naszych podłóg Najbardziej chcielibyśmy mieć wszędzie podłogi drewniane ale z powodu ceny ta wersja raczej odpada... Plan jest taki, by drewniane były jedynie schody (podstopnice na betonowych schodach) A reszte podłóg pokrytch zostanie panelami o wysokiej klasie ścieralności na poddaszu w sypialniach planujemy jasne panele a na dole ciemniejsze, takie same na całej powierzchni ponieważ mamy otwartą powirzchnię 75m2 nie chcę tam mieszać. W kuchni ma być podgrzewana podłoga i tam ma być jaśniutki gres polerowany O ile się nam nie zmieni ( a zmiana jest mozliwa ) tak będą wyglądać podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 24.11.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam Kurczę doła idzie załapac jak się przeczyta jakie jesteście oblatane w tych podłogach i firmach.....ja mam coś takiego że jak mi się za doopą nie pali to odsuwam od siebie wszystkie decyzje a potem latam jak poparzony kot z pęcherzem ..... Osobiście bardzo ale przebarrrrrrrrrdzooooooooooo spodobała mi się Twoja obecna podłoga w salonie.....dla mnie jest piękna.....cuś takiego widzę u siebie.....jeszcze się nie zastanawiałam co z podłogami na dole bo to odległy ciut temat.....ale też mam problem bo dół jest otwarty....kuchnia, jadalnia i salon inie wiem czy kłaśc to samo czy nie ale plan jest taki............................................... ................................poczekac jak wszystko przedyskutejecie.......zobaczyc ustalenia......na pewno podłogi będziesz kłaśc przede mną.......i bezczelnie odgapic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.11.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Z chłopami trzymasz ???? alez skąd Już myślałam z moim trzymam jak chce sobie cos nowego kupic!! Ja zaś trzymam ...kasę! To najlepsze rozwiązanie chyba tez zacznę robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.11.2009 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Z chłopami trzymasz ???? alez skąd Już myślałam z moim trzymam jak chce sobie cos nowego kupic!! Ja zaś trzymam ...kasę! To najlepsze rozwiązanie chyba tez zacznę robić U nas też tak to działa, i cały czas jak wielbłąd się czuję... Ja taszczę torbę z całym dobrodziejstwem, a mężuś zapyla obok jak księżna Diana ... Jak jedziemy połazić po sklepach, to pomimo tego, że staram się odchudzić torbę, to i tak pod koniec dnia mąż przjmuje obowiązki wielbłąda. Ale musi mieć dobry dzień, bo czasami udaje, że się wstydzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.11.2009 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 My tez do końca nie jesteśmy przekonani co do ostatecznego wygladu naszych podłóg Najbardziej chcielibyśmy mieć wszędzie podłogi drewniane ale z powodu ceny ta wersja raczej odpada... Plan jest taki, by drewniane były jedynie schody (podstopnice na betonowych schodach) A reszte podłóg pokrytch zostanie panelami o wysokiej klasie ścieralności na poddaszu w sypialniach planujemy jasne panele a na dole ciemniejsze, takie same na całej powierzchni ponieważ mamy otwartą powirzchnię 75m2 nie chcę tam mieszać. W kuchni ma być podgrzewana podłoga i tam ma być jaśniutki gres polerowany O ile się nam nie zmieni ( a zmiana jest mozliwa ) tak będą wyglądać podłogi U nas drewno odpada... zwierzaki... W pierwszym domu miałam w salonie panele.... i nigdy więcej Każdy pyłek widać, baaa... nawet nie pyłek, wystarczy, że ktoś boso przejdzie i już widać odciski . Tak, że ze swojej strony zdecydowanie nie polecam... szczególnie gdy podświetlone są dużym oknem balkonowym (jak w Beniu), masakra.... chyba, że lubisz latać na mopie, bo ja niespecjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts