DPS 21.02.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 No weź, wychodzi, że bez tysiaka nie podchodź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 21.02.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Bieeeedny Hugo ... nie wie co go czeka ... Na ponczo przerobią biedaka ... dooope wygoloną na mróz wystawią ... a z czupryny zrobią ... skarpetki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.02.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Ciiichoooo, wiosna idzie potem lato , więc nie zmarznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 21.02.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Ciiichoooo, wiosna idzie potem lato , więc nie zmarznie Jaaasne sama se gołom dooopom lataj po tym ... przedwiośniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 21.02.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 niechciałbym być Hugiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.02.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 No weź, wychodzi, że bez tysiaka nie podchodź! Weź Ty cicho bądź, bo się nam Arctica totalnie zasugeruje i dżówno z mojego poncza będzie:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.02.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Już siedzę jak mysza pod miotłą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.02.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Jaaasne sama se gołom dooopom lataj po tym ... przedwiośniu Nie mogie płoszyć zwierzyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.02.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 To mogłoby wręcz zostac podciągnięte pod znęcanie się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 22.02.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 O to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.02.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Goły tyłek czy straszenie nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.02.2014 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 No weź, wychodzi, że bez tysiaka nie podchodź! Tak myślałam... 1000 - 1200... kobietka będąca natchnieniem moim za najzwyklejsze, prościutkie swetry 1,5 tys. bierze, to troszkę przeginka:) Bieeeedny Hugo ... nie wie co go czeka ... Na ponczo przerobią biedaka ... dooope wygoloną na mróz wystawią ... a z czupryny zrobią ... skarpetki ! A nad kuniem bidujesz, że jeżdżą na nim??? i nad Krasulą, że jej mliko kradną??? Jak mróz będzie... w maju... to najwyżej w chałupie posiedzi:P a czupryna to już mówiłam, ZOSTAJE!!!!! Ciiichoooo, wiosna idzie potem lato , więc nie zmarznie Strzyża gdzieś w połowie maja... MA BYĆ CIEPŁO!!! Weź Ty cicho bądź, bo się nam Arctica totalnie zasugeruje i dżówno z mojego poncza będzie:mad: Spoko... widziałam nigdy nie strzyżoną alpakę... strasznie bidniutka była:(... ciekawe dlaczego kolczasta włosów za doope nie nosi tylko do fryzjera łazi:sick:... wygodniej??? alpakom też wygodniej 5 kilo futra na lato zgubić Ty się zastanów jaki kcesz kolor, bo moje znasz ale mogę w Hugowym stadzie zamówić każdy alpaczy kolor:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.02.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 popatrzyłam na ceny wełny - 20 zł za motek 100% alpaki suri 25g czyli po 1000 zł/kg ale jest pięknie barwiona i 133m w takim motku, przypuszczam, że tej wełny na poncho by wystarczyło z 10 motków.ta twoja też po 20 zł ale za 50 g =100m. Grubiej przędzona. To wszystko z Peru ściągane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 23.02.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Ponczo świetne ale już trza forsę zacząć kitrać, bo tanie to te rzeczy nie są.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.02.2014 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Suri strzyże się co dwa lata, więc włókno jest dłuższe i da się cieniej uprząść... 25 deko to najwyżej na takie poncho jak Tobie się podoba, takie dziurawe i to mocno dziurawe:D... Uważasz, że barwienie to zaleta? dla mnie zaletą jest możliwość wykorzystania różnorodności kolorystycznej zwierzaków. Mam zamiar tworzyć tzw. Rustical Alpac Wool, znaczy przędzioną po wstępnym oczyszczeniu, bez gręplowania. Zobaczymy:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.02.2014 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 To do Ewy było:lol: Ewy EZS:p:lol2: Osia... spoko... czasu jeszcze od zadziobania;)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.02.2014 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 znaczy barwienie to zaleta.. no, ten fioletowy kolorek ładny był Nie wiem, jak wygląda wełna rustykalna, nie macałam nigdy, ale chyba znacznie grubiej przędziona będzie? Muszę popatrzeć w sklepach z włóczkami. Ja bardzo lubię robić na drutach, tylko czasu nie mam na przyjemności. Ostatni sweter sobie chyba z 5 lat temu zrobiłam, ale przynajmniej był dokładnie taki, jak sobie wymyśliłam No, do dziś go noszę i nadal lubię A wiesz, taki szal też byłby ładny, nawet pomysł mi zaświtał. Tylko nie masz szarej alpaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.02.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Ha. Nie będzie mnie stać. Trudno, zadowolę się jakimś tańszym sweterkiem. Ale mam nadzieję mimo wszystko zobaczyć je kiedyś na zywo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.02.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Ha. Nie będzie mnie stać. Trudno, zadowolę się jakimś tańszym sweterkiem. no i tu jest pogrzebany pies alpaczego biznesu... wiemy, że miękkie, ciepłe ale... tańszy sweterek też dobry... bo niestety, mało kogo stać na luksus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.02.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 ale wbrew pozorom zbyt jest rowniez, po prostu nas na nie nie stac ale sa tez tacy, ktorzy kupuja i to niemalo, nawet znam takich jednych:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts