sipatka 10.04.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Gratuluję nowych krówków damskich i męskich a ze swojej strony przynoszę wiadomość Na świat właśnie przychodzi nowy członek naszej rodziny. Ciocią pewnie jeszcze dziś zostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.04.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 To dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.04.2014 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Oooo:o... właśnie miałam ostatnio pytać... razem rodzą/rodzili??? chłop czy baba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.04.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 O matko jaki wysyp narodzin .... chyba powinnam się na czas jakiś ewakuować bo to może byc zaraźliwe .... Buziaki dla maluszki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.04.2014 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Nivea pewnie że zostaje!!!... za żadne pieniąchy:no: ...tylko inseminatora szukać będziemy:sick:... Jest tak jasna, że aparat nie wyrabia:rotfl: wgrywam pikczerki to zobaczycie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.04.2014 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 O matko jaki wysyp narodzin .... chyba powinnam się na czas jakiś ewakuować bo to może byc zaraźliwe .... Buziaki dla maluszki!!!! Spoko... blizsiejszy kontakt mam i nie zaraziłam się:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 10.04.2014 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Neron V ksywka Bricoman... nie od cegły, od brykania;) niesamowicie żywotne cielątko... biedna mamusia... Neminkę (Nemezję) pamiętacie??? już prawie dorosła z niej panna:D prawie robi wielką różnicę... cycora dalej ciągnie... wciąż w dziwnej pozycji:rolleyes: Lejdusia urodą swą pochwalić się chciała:wiggle: No i mój najmłodszy skarb... Nivea:cool: pieszczochy jeszcze mogą być zobaczcie jaki mamusia ma zbiornik:wiggle: i tatuś mnie polizał... tutaj widać jaka Lejdusia jest chudzieńka... ona następna (chyba:rolleyes:) zostanie mamusią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.04.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Śliczne A one tak raz za razem? Jak to jest u takich krów, nie wycieńcza ich to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 10.04.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Poprawiłaś mi humor... piękne słodziaki krowiaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.04.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Nie no boskie są!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.04.2014 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Śliczności! Jedno i drugie! Ewa - nie wycieńcza, to zwierzęta, nie są wydelikacone. Krowy u rolnika specjalnie się zaciela, żeby mleko dawały po wycieleniu, inaczej nie wystarczyłoby tego mleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.04.2014 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 słodkie maleństwo - wielkanocnie owieczkę przywodzi na myśl A Lady zupełnie jakby ,,beczką" była - faktycznie lada dzień, lada tydzień kolejne maleństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.04.2014 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 aaaa piekna albinoska, sliczniaste futerko, dobrze ze zostaje jest wyjatkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 11.04.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Gratulacje przychówku. Mały biały słodziak wygląda jak pluszowa maskotka. Tylko tulić i tulić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 11.04.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Przepiękne maleństwa. No przepiękne. Jestem ciocią Piotrusia . Piotruś kawał facecika - 4kg i już się, leżąc na brzuszku, stopkami odpycha i wędruje po łóżeczku Jego dziadziuś ze strony mamusi mówi, że Pudzian normalnie - taki silny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.04.2014 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 jednodniowy ... no Pudzian:yes: Gosiek... też mówiłam, teściowi chyba, że mi Nadia owieczkę urodziła:D Ewa... normalne krowy żyjące w oborach, przywiązane do żłobu pokrywane są podczas pierwszej rui po urodzeniu (3 tygodnie po), rzadko podczas drugiej. Rolnicy twierdzą, że później jest problem z zacieleniem. Moje krowy żyją całkowicie wolno, Nelsio jest zawsze w stadzie... a pokrycie następuje średnio ok. 3 miesiąca po porodzie, a Nina np. zrobiła sobie 8 miesięczną przerwę. Myślałam o ingerencji w rozród ale taki aby wycielenia następowały wiosną. Na razie tak jest, ale np. Nely prawdopodobnie będzie się cieliła pod koniec października, a Nina w połowie grudnia. Męska krowinka waży z 800 kilo i jak poczuje... a czuja dobrego ma, oj dobrego:D... to żadno ogrodzenie go nie powstrzyma:no:. Trzeba by go było na te kilka niesprzyjających miesięcy zamknąć w oborze... samego??? Jak bardzo zimno będzie w tym grudniu to najwyżej mamusia z małym pójdą do obórki:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.04.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 cos ze mna nie tak, zmeczenie chyba albo i co innego, bo zamiast czuja wiecie co przeczytalam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.04.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Tarcia, padłam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.04.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Arctica dasz radę ogarnąć Ja w Ciebie wierzę!!! Tarcia chyba Ci nadmiar prac zaszkodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.04.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 no co???? to moje tez pasuje do wypowiedzi:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts