Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trzymam kciuki za Karolcię! :yes::yes:

Co do książek - no zdecydowanie stwierdzenie, że "to nie harlekin" nie wystarczy ani jako zachęta i ani jako opis...:cool: (nikogo tu o czytanie harlekinów nie podejrzewałam..) :rolleyes:

Ja mam tak, że się mocno poddaję nastrojowi i jesli książka (film) ciężka i ponura - tak się czuję...

Ale jeśli optymistyczna a głupia i płaska - też się frustruję i NIE MOGĘ czytać.

Lubie książki pozytywne w wymowie ale dobrze napisane. Nie powierzchownie, płytko i byle jak ("..i wtedy on .. a wtedy ona.." plus dialogi).

Bardzo mi się np. podobał cykl Hanny Kowalewskiej - polecam. Tylko trzeba się wgryźć.

Co do Millenium ostatecznej decyzji nie podjęłam.

Pewnie spróbuję, bo lubię mieć własne zdanie.

Edytowane przez Gagata

(nikogo tu o czytanie harlekinów nie podejrzewałam..) :rolleyes:

.

Hmm, pracowałam kiedyś (no, 20 lat temu) na kolonii jako biały personel. Roboty miałam, co kot napłakał, na szczęście dzieciaki nie chorowały. Przez 3 tygodnie siedziałam w dyżurce - bo mogło się coś stać. Stało się... pielęgniarka miała może ze 40 harlekinów. I ja je wszystkie przeczytałam. obawiam się, że pod koniec musiałam sprawiać dziwne wrażenie

Artica, może jakieś zapalenie naczyń? zrób d-dimery.....:confused:

Iza, a młoda zdiagnozowana czy nie?

Ewa, byliśmy u lekarza. Doktorka powiedziała, że to wirusowe - i przypisała groprinosin i nurofen. Ale jakoś Madziulce słabo działąją te leki. No i dziwnie jakoś w różnych godzinach ją boli, na noc i rano. W dzień jako tako. I jakiś kaszel się przypętał.... no nie wiem co mysleć o tym.....:(

Chyba lepiej... zwierzaki niestety nie mówią jak się czują:(...

Dużo więcej już chodzi, mniej odpoczywa... qrde żebym to ja umiała się z nią dogadać:rolleyes:

Vito za to się doigrał, stoi na uwięzi:mad:...

Nochal wycmokany za wszystkie czasy:p

Parę ogrodowych pikczerków przyniosłam bo dawno nie było:D

DSC_0443.jpg

DSC_0445.jpg

DSC_0446.jpg

DSC_0450.jpg

DSC_0454.jpg

DSC_0463.jpg

DSC_0476.jpg

DSC_0480.jpg

DSC_0485.jpg

DSC_0494.jpg

P1020780.JPG

P1020782.JPG

P1020787.JPG

P1020789.JPG

P1020794.JPG

P1020800.JPG

P1020804.JPG

P1020807.JPG

P1020812.JPG

P1020818.JPG

P1020823.JPG

P1020825.JPG

P1020827.JPG

P1020833.JPG

P1020837.JPG

P1020839.JPG

P1020842.JPG

P1020847.JPG

P1020848.JPG

DSC_0486.jpg

DSC_0467.jpg

no to sjesta...

DSC_0434.jpg

DSC_0488.jpg

P1020773.JPG

a tak padniętych koni jeszcze nie widziałam - słonka zażywają?

Konie tak śpią, kiedy czują się bezpiecznie :) Widać, że u Artici im dobrze.

Ja też trzymam kciuki za Karolcię.

Z ciekawostek, znajoma kiedyś opowiadała, że klacz im zemdlała na padoku. To już starsza pani jest więc myśleli, że zeszła. Ale na szczęście okazało się, że było mocno zarobaczona. Nie zadziałało ostatnie odrobaczanie. Mieli problem, żeby ją docucić i pozbierać (klacz 172 cm w kłębie), ale udało się. Trochę odchorowała, ale teraz już z nią w porządku.

Dzięki...

tak miało być... adagio:)...

Gosiek Izula Sipatkowa też się ostatnio dziwiła jak była, że Gomorcia taka biała. Faktycznie, aż w oczy razi czasami:D

piorę ino nie wyzymam;)... a tak serio to sama sobie radzi, a jak pada to się z domu wygonić nie da, wygląda tylko przez drzwi, wstrząsa wszystkimi czterema łapami jednocześnie i pryska w głąb domu:D. Jak po rosie musi przejść to zaraz siada, razcapirza łapki, i każdy paluch oddzielnie się myjuje:lol2:

Drimeth... wet sugerował, żeby jeszcze raz ją odrobaczyć, czymś o innym spektrum działania, chyba jutro podjadę i na wsjaki słuczaj zapodam.

Po witaminkach widać znaczną poprawę, chociaż po nocy nadal ciężko jej się rozruszać.