Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak to wygląda u nas

http://images43.fotosik.pl/229/51211178a6973a3amed.jpg

A co to jest za gres? Jestem właśnie na etapie szukania gresu do salonu i kuchni i ten bardzo mi się podoba :roll:

Witaj.111

To Naxos z Opoczna, jeszcze produkują bo sprawdzałam pod kątem przyszłego domu. Naprawdę, z czystym sumieniem mogę go polecić :p

To abstynenci jeszcze nie wymarli :o :o :o

to po co Ci winnica???? chyba, że winko się nie liczy, to ja też abstynentka :roll:

...ja jednak piwko wole...... :lol:

a kac mi nie straszny :p :wink:

ja piwa nie lubię :roll: , ew. redsa latem, mocno schłodzonego :roll:

a kaca tak naprawdę to jeszcze się nie dorobiłam, tylko nie wiem, czy to dobrze czy źle :-?

Hmm, ja z kolei jeśli piwko, to tylko grzane, więc jedynie w zimie pijam :lol: Winko już bardziej,ale najbardziej to lubię nalewki własnej roboty... :roll: :wink:

właśnie zaczęłam produkcję 8)

na pierwszy ogień poszła pigwa... tylko przy naszej skłonności do alkoholu to pewnie z..... 5 lat postoi... podobno im starsza tym lepsza :roll:

no a wiosna sadzę winnicę 8)

oj, będzie się działo :roll:

dzien doberek , :D :D :D u nas o dziwo jest dośc fajna pogoda ,ale zobaczymy pózniej tutaj pogoda może sie zmienic z szybkoscia bumeranga hihihi :o :D :D ,

No kochana, jak u Was ("tam" u Was, nie "tutaj" u Was :lol: ) jest pogoda, to coś nie tak chyba :wink:

Tutaj obiecywali nawet 14 stponi, ale jak zwykle im nie wyszło...

Jest 8 i wieje zimny wiatr, brrrr.... ale słonko świeci.... czasami :D

właśnie nie zeżarły...

a to za sprawą dzikich lokatorów z naszego lasu. Jestem z nich przedumna, w wikipedii tak o nich napisali

"W Polsce jest znów lęgowy, choć bardzo rzadki – całkowitą liczebność szacuje się na około 12-14 par (w 2008 roku)."

W atlasie ptaków polskich nawet nie podają miejsc gniazdowania ze względu na tak małą liczebność gatunku, a ja mam 8)

i dlatego jak nie ma liści, nie ma się gdzie schować to małych ptaszorów nie za wiele u nas...głóg niezjedzony :lol:

Witam :wink:

To cóż to za ptaszki :roll: :o

O i ja tam już wiem :wink: ....

W każdym bądź razie, są to ptaki drapieżne :wink: Mało tego nie budują gniazd, wolą zajmować już zbudowane, w Polsce nauczyły się żyć na drzewach, na terenach zurbanizowanych gniazdo zakłada w szczelinach lub wypustach wysokich budynków (wieżach kościelnych, dzwonnicach, kominach):wink:

Ale Arcitica jeżeli widziałaś dobrze je -bo mylone są z jastrzębiami, to wiedz, że u nas w Polsce Zimą pojawiają się z lęgowisk z północnych rejonów, gdzie panują surowe zimy.

:wink:

Ja pochwale się, że u nas oglądałam sobie błotniaka łąkowego :wink: a to dośc rzadki gatunek w Polsce i jastrzębie :wink:

Oba te gatunki wydają dośc wpadające w ucho okrzyki :wink:

Błotniaka stawowego obserwowałam w moich rodzinnych stronach -nad rozlewiskiem :wink: Nu nie tylko jego :wink:

Ale powiem, że sporo u nas było sójek :wink: Siedziałam wiele razy na dachu i sobie obserwowałam, jak latają :D Ba nawet lornetkę targałam na górę.