sipatka 01.07.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Arctica, ja z tym pieleniem, w sensie, że masz duże obszary do pielenia a nie duże zaniedbania w pieleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.07.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Też się cieszę, to miło czasem wyjechać sobie w środku sezonu! Raz na 25 lat. A co zrobić, jak się ma duże areały do plewienia i sie nie zaniedbuje a chwasty... i tak rosną jak szalone? No nie nadążam, normalnie nie nadążam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.07.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 No nie nadążam, normalnie nie nadążam... ale przynajmniej nie znosisz u nas malo popadalo, krople w morzu potrzeb. widzialam na kamerkach ze godzinke temu jakis deszczyk spadl, przyjade to pewnie juz sucho bedzie. pociesz sie ze u mnie na malym areale tez chwasty rosna a ja mam wciaz chore plecy i tez nie moge plewic, radosnie wiec zarastam i korzystam z oranzerii :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 01.07.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 T No nie nadążam, normalnie nie nadążam... ale przynajmniej nie znosisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.07.2014 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Izula w tym sensie z którego się tłumaczysz jak najbardziej:yes: Depsi przez trzy dni zarosło, a ja nie pieliłam od strzyży... to se wyobraź co się na rabatkach dzieje... Ja pierdziu takie zajęcie co po nim pionu złapać nie można... i bynajmniej z procentami to ono nic wspólnego nie ma... Kiedyś lubiłam pielić... albo się zestarzałam albo mi się faktycznie areał rozrósł bo dziś mooooooże z 1/10 opieliłam:rolleyes: nic to! Jutro też jest dzień idę odpocząć do kręcioła:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.07.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Na polu zdążyłam dzisiaj 2 (!) grządki obrobić, wyciągałam tę trawę, co to wygląda jak młoda kukurydza i trzyma się ziemi tak, że nie idzie korzenia wydrzeć, urywa się. Szarpałam, żeby jednak wydrzeć. Od 9 rano 4 godziny, dwie głupie grządki! I wróciłam prawie na czterech, też nie piłam alkoholu... Hyzop dzisiaj wreszcię ścięliśmy, suszy się już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.07.2014 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Co do pielenia .... aerały "plewienne" tez mi się rozrastają ale mam to gdzieś! Albo wyplewię, albo nie, za to tej cholernej trawy tyle do koszenia nie ma!!!!! Ciekawe, co będę myślała o tym za lat powiedzmy 2??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 02.07.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Dziewczyny pomóżcie. Coś złego dzieje się z moimi porzeczkami. Liście na szczytach gałązek rosną takie strasznie pokarbowane i jakby pozlepiane. Od spodu patrzyłam ani pająków ani mszyc. Liście czyściutkie ale poskręcane i przytulone do łodyżki. Oprócz tego na niektórych starszych takie wybrzuszenia z czerwonawymi przebarwieniami. Bez mszyc i innych. Co to jest i jak się tego pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.07.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Iza takie cos?http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=17&t=66859 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.07.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Rdza porzeczkowa. W sumie niespecjalnie groźna, u nas siedzi od lat na porzeczkach, ale owocują bez przeszkód, więc nic z tym nie robimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 obłamuję wierzchołki ręką i wywalam, to samo pokazało się na kalinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.07.2014 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Zwisa mi to czy porzeczka ma pomarszczone wierzchołki... samych owoców nie ma komu jeść... u nas to ino poziomki i borówki, a i świdośliwa jeszcze niedojrzała porządnie się zniknęła:D Później będą gruszki... ciekawe czy w tym roku będą... a jeszcze później jabłuszka... tych to klęska urodzaju w tym roku się szykuje:yes: A ja przez to wczorajsze pielenie to dzisiaj z łóżka nie wylazłam... no tera dopiero wylazłam... Od gdzieś tak dwóch tygodni moje chłopaki niedomagali, smarkali, kasłali... na gardło narzekali... To mnie wczoraj wieczorem tak zmogło, że nie wiedziałam jak się nazywam. W gardle od samych dziurek w nosie po żołądek czułam jakby mi ktoś kwasem nabłonek wypalił. Dzisiaj już lepiej, chyba się ropą oblało bo czuję tylko jakbym miała całe spuchnięte, całe za uszami i szyja boli... i nie mam nawet deka siły!!! Jak się nie pogorszy to ciężko będzie umrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 co Ty opowiadasz zdrowiej, zdrowiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 02.07.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Zdrówka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.07.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 No i masz się - z tej radości zaniemogła! Zdrowiej, młoda damo, byle szybko i skutecznie! :stirthepot: :stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.07.2014 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Dzięki... :rotfl:Depsia jak Ty mnie śmiesznie nazywasz:rotfl: "młodą damą" to ja byłam już nawet nie naście, a dzieści lat temu:rolleyes: Ano zaniemogłam i nie ma co czarować tylko trzeba będzie przymknąć oko na zielsko w łogrodzie i syf w chałupie:yes:... bo niemoc straszna:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.07.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Nie dawaj się Zdrowia życzę orzeł wylądował biorę się za pranie czy 3 w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.07.2014 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Się staram... alem słaba jak... co jest słabe??? trochę prywaty http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11389654 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.07.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 cuda... i jakie opakowanie - prezent szacun wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.07.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 (edytowane) bardzo mi sie podoba hugosiowy szal, musze poczekac do przyszlej srody i wtedy sie okaze czy moge zaszalec czy musze zaczac zaciskac mocno pasa i zamknac portfel na glucho:cool: Edytowane 3 Lipca 2014 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts