Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też się cieszę, to miło czasem wyjechać sobie w środku sezonu!

Raz na 25 lat. :rotfl:

A co zrobić, jak się ma duże areały do plewienia i sie nie zaniedbuje a chwasty... i tak rosną jak szalone? :cry:

No nie nadążam, normalnie nie nadążam... :(

No nie nadążam, normalnie nie nadążam... :(

ale przynajmniej nie znosisz ;) :lol:

u nas malo popadalo, krople w morzu potrzeb. widzialam na kamerkach ze godzinke temu jakis deszczyk spadl, przyjade to pewnie juz sucho bedzie.

pociesz sie ze u mnie na malym areale tez chwasty rosna a ja mam wciaz chore plecy i tez nie moge plewic, radosnie wiec zarastam i korzystam z oranzerii :D:D:D

Izula w tym sensie z którego się tłumaczysz jak najbardziej:yes::rolleyes:

Depsi przez trzy dni zarosło, a ja nie pieliłam od strzyży... to se wyobraź co się na rabatkach dzieje...

Ja pierdziu takie zajęcie co po nim pionu złapać nie można... i bynajmniej z procentami to ono nic wspólnego nie ma...

Kiedyś lubiłam pielić...

albo się zestarzałam albo mi się faktycznie areał rozrósł bo dziś mooooooże z 1/10 opieliłam:rolleyes:

nic to! Jutro też jest dzień;)

idę odpocząć do kręcioła:wiggle:

Na polu zdążyłam dzisiaj 2 (!) grządki obrobić, wyciągałam tę trawę, co to wygląda jak młoda kukurydza i trzyma się ziemi tak, że nie idzie korzenia wydrzeć, urywa się. Szarpałam, żeby jednak wydrzeć.

Od 9 rano 4 godziny, dwie głupie grządki!

I wróciłam prawie na czterech, też nie piłam alkoholu...

Hyzop dzisiaj wreszcię ścięliśmy, suszy się już. :D

Dziewczyny pomóżcie. Coś złego dzieje się z moimi porzeczkami. Liście na szczytach gałązek rosną takie strasznie pokarbowane i jakby pozlepiane. Od spodu patrzyłam ani pająków ani mszyc. Liście czyściutkie ale poskręcane i przytulone do łodyżki. Oprócz tego na niektórych starszych takie wybrzuszenia z czerwonawymi przebarwieniami. Bez mszyc i innych. Co to jest i jak się tego pozbyć?

Zwisa mi to czy porzeczka ma pomarszczone wierzchołki... samych owoców nie ma komu jeść...

u nas to ino poziomki i borówki, a i świdośliwa jeszcze niedojrzała porządnie się zniknęła:D

Później będą gruszki... ciekawe czy w tym roku będą... a jeszcze później jabłuszka... tych to klęska urodzaju w tym roku się szykuje:yes:

A ja przez to wczorajsze pielenie to dzisiaj z łóżka nie wylazłam... no tera dopiero wylazłam...

Od gdzieś tak dwóch tygodni moje chłopaki niedomagali, smarkali, kasłali... na gardło narzekali...

To mnie wczoraj wieczorem tak zmogło, że nie wiedziałam jak się nazywam. W gardle od samych dziurek w nosie po żołądek czułam jakby mi ktoś kwasem nabłonek wypalił. Dzisiaj już lepiej, chyba się ropą oblało bo czuję tylko jakbym miała całe spuchnięte, całe za uszami i szyja boli...

i nie mam nawet deka siły!!!

Jak się nie pogorszy to ciężko będzie umrzeć:rotfl:

Dzięki...

:rotfl:Depsia jak Ty mnie śmiesznie nazywasz:rotfl:

"młodą damą" to ja byłam już nawet nie naście, a dzieści lat temu:rolleyes:

Ano zaniemogłam i nie ma co czarować tylko trzeba będzie przymknąć oko na zielsko w łogrodzie i syf w chałupie:yes:... bo niemoc straszna:(