Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

Jak się tak dobrze zastanowisz i dobrze kogoś przekonasz, to... może się i zajmie menażerią na chwilkę. ;)

Ja to bym z Jejtkami pogadała. :yes:

Albo z Jeżami.

Albo z Sipatkami. :lol:

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Depsia, ja Gruchy też nie zostawię nikomu...

Gremlina w ostateczności rodzicom ale Grucha nie... za duży i już!

Zresztą w momencie gdy go brałam zdawałam sobie sprawę z ograniczeń jakie niesie posiadanie doga ale nie zamieniłabym go na inną rasę :wiggle:

A co dopiero cały zwierzyniec Arctiki :rolleyes:

Wiesz co? To oznacza, że KONIECZNIE musisz znaleźć kogoś, kogo nauczysz takiej podstawowej opieki i on nie będzie się bał. :yes:

Bo naprawdę powinno się mieć kogoś, kogo można poprosić.

Oprócz Mamy! :p

No.

To jak będziesz już wiedziała, co i jak, to daj znać, Alek podjedzie. :D

:hug:

Brazunia - Hugona nie macałam, ale com się obśmiała to moje, gość bardzo jest śmieszny!

I jeszcze do tego to strzyżenie, ma bardzo śmieszny berecik i portki! :rotfl:

Wiesz co Depsinko... pewnie to dziwnie zabrzmi, ale no poza wyjazdem do Ciebie (jakbyś bliżej mieszkała:rolleyes:)i to na GÓRA :rolleyes:(!!!) dwa dni to ja nie mam najmniejszej ochoty NIGDZIE wyjeżdżać. Tak całkiem, całkiem i naprawdę nigdzie... nawet pomijając wszelkie ograniczenia finansowe to jak bonie dydy NIGDZIE! Nie dam głowy, że mi się to nie zmieni ale póki co jestem najszczęśliwsza w naszym kawalątku świata, a to co robię daje mi 100% satysfakcję.

Braza nie widzę przeszkód:wiggle:... T. jest chłopczykiem to i z moimi pannami się nie zagryzą;)

Znacie może sposoba na daliowe karpy? W sensie jak je zasilić??? Jak kupuję to z maleńkiego kawaleńka wyrasta potężna kępa zielonego, a później z naprawdę urośniętej bulwy nic większa:rolleyes:. To chyba jesienią? Nie???

Te bulwy to mało co większe urosną, raczej będzie ich przybywać na sztuki, ilościowo.

Dlatego potem dalie się dzieli.

A zasilasz normalnie, jak wszystkie kwitnące.

No i czuję się doceniona ogromnie, że jednak do mnie byś się choć na te dwa dni wybrała! :hug::

I ja Cię rozumiem, że masz swój świat i dobrze Ci w nim.

Tylko... w życiu różnie bywa i czasem się coś musi...

Ale Ty mądra jesteś kobietka, to ja Cię tu uczyć nie będę! :hug:

No baaaa... na razie na tyle mądra, że nie muszę musieć:lol:... czasami na pół dnia muszę... niestety do stolycy...zawsze wracam z bólem łepa, który zaraz za bramą znika:rolleyes:

Że same bulwy nie przyrastają to wiem, karpa się bardzo rozrasta, po dwóch sezonach jest z 10 razy większa niż to co kupiłam. Ale z takiej mega karpy wcale nie ma więcej zielonego i kwitnącego niż z tych bździnek co wsadzałam... dlatego się zastanawiam, czy hodowcy nie mają jakiegoś myka na dokarmienie:rolleyes:

Arcti, dziel po prostu karpy na wiosnę. Ja swoich nie dzielę,nie chce mi się, ale sąsiadka dzieli i po dwóch sezonach miała piękne, duże dalie z tych podzielonych.

Podpisane!!!! Osobiście takich wywalałabym na zbity pysk z domów, a co, niech poczują!!!!!!

OK, podpisałam, ale co to da? Dopóki nie będzie przymusu czipowania i dopóki straż miejska lub / i policja nie będzie miała prawa walić mandatu za brak oznakowania psa czy kota, to co dadzą przypisy na temat kar za wyrzucenie ? Najpierw trzeba znaleźć własciciela a potem mu udowodnić, że wyrzucił - bez chipa no way :(

Arctica, masz jakąś stronę na al?