Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Qr!!!!! Już trzeci raz piszę posta z dużą ilością zdjęć i tekstu:mad::mad::mad:

Chyba zaraz wysieknę ten złom przez okno!

Może będę po kawałku wklejać bo jak mi znów się dziad powiesi to nie ręczę!

Hugo śpi przed alpakarnią bo go dziewczyny do środka nie wpuściły! Ładnie to opisałam ale dziad pożarł i psu w d...

Został kategorycznie opluty, obcharchany i nawet nie mógł Armaniego powąchać... a ja mogem tulać:wiggle::p:cool:

Dobra w następnym dam zdjęcia:p

Jakie fajne zdjęcia! Na tym pierwszym sobie pomyślałam, że bym w panikę wpadła, że nieżywy się urodził. Taka skórka leżała... Ale potem już śliczny i od razu kudłaty.

A co do pluja, widać stado stadem, ale jak są dzieci, to kończą się zarty. Ciekawe, czy na wolności też matka odgania samców.. no, inaczej, czy samiec może być niebezpieczny dla jej dzieci (jak u lwa na przykład) ?

Heh, coś mi się pop...ło, myslałam, że Chanelka brązowa! :o

No przecie z daleka widać, że do tej brązowej podobny!

A panienki w końcu wpadły na świetny pomysł!

Widać ten pluj - terrorysta im też musiał już dokuczyć. :lol2:

He he, usiłuję sobie wyobrazić jego minę, jak go ocharchały i pogoniły!!! :rotfl:

Od jakiegoś czasu nie zaglądałam...

Wchodzę .. iiiii oczy przecieram ze zdumienia, że na Twoją Arkę .. wielbłądek zawitał.. co mnie w sumie wcale by nie zdziwiło....

Czytam do tyłu, i... oczom nie wierzę, buzia się śmieje od ucha do ucha...

GRATULACIE Arnusia... jest cudnisty, miziasty i do kochania.. :)

Nie wiem czy uda mi się odpisać, na wszelki wypadek poodpowiadam pojedynczo i bez mordek.

Lapek ładnie prosi o czyszczenie i... zjada posty znaczy wiesza się i każe się odświeżać.

R E W E L A C J A !!!!!

Nie mogę się zdecydować, które zdjęcie najlepsze :no:

Teraz dziewczyny... od Armaniego tworzą prawdziwe stado :yes: I Chanelka taka opiekuńcza się chyba zrobiła

Wszystkie samice w stadzie opiekują się młodymi, nie tworzą przedszkoli co prawda jak lwice np. ale jak młode robi coś głupiego (u nas np. bada co to takie fajne, mojego wzrostu, ciorne pod siatką leży) to nie tylko matka, ale i ciocia/e dyscyplinują. :)

Chanelka owszem jest opiekuńcza... ale ja mogę:cool:

Jakie fajne zdjęcia! Na tym pierwszym sobie pomyślałam, że bym w panikę wpadła, że nieżywy się urodził. Taka skórka leżała... Ale potem już śliczny i od razu kudłaty.

A co do pluja, widać stado stadem, ale jak są dzieci, to kończą się zarty. Ciekawe, czy na wolności też matka odgania samców.. no, inaczej, czy samiec może być niebezpieczny dla jej dzieci (jak u lwa na przykład) ?

Qrna w połowie odpowiedzi odświeżania se dziad zażyczył... chyba za dużo naklikałam:D

Mam doświadczenie z cielątkami i wiem jak wyglądają zwierzakowe noworodki, dziwnie spokojna byłam:cool:

chociaż mąż też powiedział, że chyba nie żyje...

Naczytałam się, że alpasie tak szybciutko wstają, a tymczasem Armaniemu dłużej się zeszło niż cielątkom. Najtrudniej było mu równowagę na tej za długiej szyi złapać:D

Samce nie są agresywne względem młodych... tylko względem mnie! łajza i dupek!

Pewnie dlatego, że był przez dwie doby oddzielony to Chanel wolała żeby jednak nie podchodził. Ale młody jest taki ciekawski, że i tak musiały się obwąchać.

W naturze samiec wygania ze stada młode gdy skończą pół roku, i samczyki i dziewczynki. Po pierwsze żeby nie ssały ciężarnej mamy, a po drugie coby nie dochodziło do wsobnego krycia. Jak to jest w niewoli nie wiem, ale pewnie z samcem to by walczył...

Heh, coś mi się pop...ło, myslałam, że Chanelka brązowa! :o

No przecie z daleka widać, że do tej brązowej podobny!

A panienki w końcu wpadły na świetny pomysł!

Widać ten pluj - terrorysta im też musiał już dokuczyć. :lol2:

He he, usiłuję sobie wyobrazić jego minę, jak go ocharchały i pogoniły!!! :rotfl:

A mi się żal łajzy zrobiło i wczoraj wpuściłam go do alpakarni...

a rano tak mi się łajza odwdzięczyła, że...

odroczona wendeta przełożona do "natentychmiast"!!!!

proszę o dobre fluidy na jutro, a i miąchanie w intencji nie zawadzi;)