dankaf 01.12.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 to laski.....szykujcie nalewki !! To ja przytargam 8-letnie wino z głogu ale wlezie w nogi!!!!!!!!!!! Arctica zapomniałam o czymś ważnym!!!!!!! Jak bedziesz przelewac do butelczyny winko to pamietaj przez gaze,bo te nasionka w środku głogu są kłujace!!!!!!!!!!! Zanim przystapisz do robienia usuń jedynie szypułki ..........nie rozwalaj owoców!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 01.12.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 dziewczyny macie przepis na nalewki np.z pigwy - jeszcze nie robiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.12.2009 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witajcie!!! Do Lublina... na nalewki... nie ma sprawy, tylko "daleko od pkp?", bo jak tu na nalewki samochodem jechać? A jakbyście chciały poczekać "troszku", to następny zjazd może być u nas... z łognichem i noclegiem na sianku... Danusiu... naprawdę? kłujące? myślałam, że to takie twarde kuleczki... jakby pestki... w róży (no właśnie a nalewka z róży? nikt chyba nic o niej nie pisał ) to wiem, że pestki gryzą... ale głogu nie podejrzewałam Sposobów na pigwówkę to właściwie są dwa... albo najpierw cukrem, po dwóch - trzech tygodniach spirytusem... albo od razu spirytusem... Ja zrobiłam tą pierwszą metodą, z tym, że zamiast cukru użyłam fruktozy... jakoś tak mi się skojarzyło, że jak słodkie to dobre W necie jest duuuuużo przepisów, ale wszystkie sprowadzaja się do tych dwóch właśnie sposobów. A pigwę już posadziłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 01.12.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Oj, przez parę dni mnie nie było, a tu impreza nalewkowa się szykuje (a nawet dwie chyba) Czy mogę się dopisać? Ja dopiero w przyszłym roku będę sadzić pigwę, więc nalewki szybko nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.12.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Spoko, spoko... w zeszłym roku sadziłam pigwę, a w tym roku duuuuuużo owocków miała... a nalewkę podobno w pierwszym sezonie można powolutku próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 01.12.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Z tymi nalewkami to poczekajcie troszkę aż odstawię Wojtka od piersi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 01.12.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witajcie!!! Do Lublina... na nalewki... nie ma sprawy, tylko "daleko od pkp?", bo jak tu na nalewki samochodem jechać? No przecież jak impreza nalewkowa ma być, to się samo przez się rozumie że z noclegiem... Miejsca jest dużo I ognisko też może być, proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.12.2009 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dorfi... zdążysz, przecież to już duża chłopina ... Agatko... jak rozumiem miejscówę już mamy ... trza trunki szykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.12.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dorfi... zdążysz, przecież to już duża chłopina ... Agatko... jak rozumiem miejscówę już mamy ... trza trunki szykować Witam !! to u kogo ta impreza?? gdzie i kiedy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.12.2009 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 ... z pewna dozą nieśmiałości przedstawiam .... Felicię http://images40.fotosik.pl/229/ff1faa8d9d7ad303med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 01.12.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Arctico! Felicja jest boska!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.12.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dorfi... zdążysz, przecież to już duża chłopina ... Agatko... jak rozumiem miejscówę już mamy ... trza trunki szykować Witam !! to u kogo ta impreza?? gdzie i kiedy??? Wyszło na to, że w Lublinie... a właściwie, co za różnica , byle dużo nas było... Ja serdecznie zapraszam, ale za małą chwilkę... jak się pozbieramy do kupy, abym mogła godnie Was ugościć A Agatka nawet teraz ognicho obiecuje, czego chcieć więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 01.12.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Hej to i ja się piszę, w końcu spod Lublina jestem... i naleweczki różniaste mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 01.12.2009 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 No właśnie wyszło na to, że między innymi Ty robisz zagęszczenie budowniczych w tych okolicach... Najpierw to miało być gdzieś pośrodku... , ale trafiło na Lublin... Mi to właściwie wszystko jedno... może być i w Chorwacji A jak byśmy się tak na wspólne wakacje wybrały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaWoj 01.12.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 aniołek imponujący zresztą jak pozostałe twoje DZIEŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 01.12.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Felicja jest urocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 01.12.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Arctico, przepiękny aniołek!! Juz sobie wyobraziłam choinkę całą w takich ozdobach! Witam się grzecznie, bo jeszcze chyba Twojego dziennika nie odwiedzałam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 01.12.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Felicia cudna. Ja się za nią jeszcze nie zabrałam, bo postanowiłam skończyć obrus (który zaczęłam dwa lata temu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 01.12.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Jakie piękności!!! Cześć Arctico! Gdzie, jak można się nauczyć robienia tak pięknych rzeczy? A jaką techniką zrobiłaś tą śliczną damę na obrazie, w białej sukni z niebieskimi kokardami? Przeeepiękne to jest! Idę nadrobić zaległości. Coś tu o nalewkach czytałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 01.12.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Piękny ten aniołek.... Zdolna kobita z Ciebie - jestem pełna podziwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts