braza 04.11.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 [quote=Arctica;6659121 Spoko! Alpaka nie zając I za to też Cię kocham Ja to nie wiemco można robić przez pół roku na dwóch metrach kwadratowych??? Jak to co??? 5 cm kwadratowych na miesiąc i masz ... zejdzie kilka lat;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.11.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 A to już musisz Sołtysa pytać! I nie pół roku, tylko miesiąc, od miesiąca tam siedzi. I pewnie, że byłaś śmieszna, jak czesałaś wszystkie grzyweczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.11.2014 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 04.11.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 No wreszcie się uśmiechnęłam czytając Wasze wynurzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 04.11.2014 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Ty też się ze mnie śmiejesz :cry: o ja nieszczęśliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.11.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Na pocieszenie dodam, że ja się nie śmieję .... naprawdę .... no jak bony dyny .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 05.11.2014 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 No bo tera to podobno przestaje być śmieszne I tak uczeszę Nelsia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 05.11.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.11.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Czesz, kto posiadaczowi tak dostojnej rogacizny zabroni???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 05.11.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Jeszcze się taki nie urodził... chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.11.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 ja sie nie smieje takie czesanie to dziala odstresowujaco, bynajmniej na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.11.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Coś knujesz, ja Cię znam...Co robisz, przyznaj się?Na szydełku czy na drutach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.11.2014 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Bardziej knuję niż na szydełku i nawet niż na drutach Z tych prac to na razie sowa dostała kumpla i postanowiłam uprząść całe runo do końca. Pewnie ze dwa tygodnie mi się zejdzie... jak nic nie będzie przeszkadzało:) Idę se uczesać... konie dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.11.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 No tak, to ja już wiem, na co zbieram. Obejrzałam u ciebie - co możesz zrobić. I tam jest taki niebieski cardigan. I ja chcę taki, ale bez rękawów i bez kołnierzyka. Tylko nie wiem, kiedy będę miała kasę, chyba już nie w tym roku Ale zacznę zbierać, powiedz tylko ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 06.11.2014 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 W tym roku to i tak seneda Hugona nie oskalpuję bo zmarznie, a idiotę już całego przerobiłam Następna strzyża w maju, masz sporo czasu na dokarmianie świnki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.11.2014 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Czesz sobie te koniki na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.11.2014 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 A alpaki czeszesz? i krówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.11.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 09.11.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Witam Aniu i kobietki:) Kurczę, jak zwykle jestem pełna podziwu dla Was. Obejrzałam dary i poczytałam najnowsze wpisy w blogu (na tle pozwala mi czas) i jestem pod wrażeniem Zwierzaki są super. Szkoda, że nie jesteś moją sąsiadką, chętnie bym pooglądała i zaprzyjaźniła się z tymi pluszakami:) Nie wiem po ile Ty śpisz godzin, ale podziwiam ... sporo obowiązków masz a tutaj jeszcze robótki ręczne. Mi ciągle brakuje czasu, a jak go mam, to trzeba zrobić to, tamto w domu, a to przed. Tydzień temu wykopałam warzywa, wszyscy mieli dookoła wykopane, i co? Nic im nie było... Kanny i dalie ściął ten przymrozek - liście, a tym nic. Wczoraj wykopałam kanny i dalie Jeszcze w październiku kwitły mi. Mieczyki mam wykopane, ale w ubiegłym roku zostawiłam takie małe cebulki, przetrwały. Jeszcze musiałam wczoraj siatką do ochrony drzew osłonić drzewka i krzewy, które uwielbiają sarny. Miałam drzewka owocowe posadzone, już kwitły wiosną, cieszyłam się do momentu, kiedy nie zobaczyłam obgryzionych i połamanych. Ja sadu nie zakładałam, chciałam jabłoń wczesną i późniejszą, gruszę, wiśnię i czereśnię. Rosły 2 lata - zabezpieczone tą plastikową siatką. Sarenki zostawiły mi czereśnię Wisienka, której zostało pół zaskoczyła mnie, bo wyrosło kilka kwiatków. Nie mam tam ogrodzenia, stąd kombinuję z zabezpieczeniem teraz drzewek porządniej:) Poza tym Aniu u mnie praca - domek, jeszcze jakieś dłubania przed domkiem, powoli do przodu. Zwolniliśmy tempo, bo Misiek pracuje za granicą. Przyjedzie na kilka dni to coś dłubnie:) Co do świąt... Ja podobnie jak DPS uwielbiam te przygotowania, tylko nie w listopadzie na miłość boską W tym miesiącu to mogę zarobić ciasto na pierniczki od Megpi, które leży m-c:) Potem uwielbiam widok choinki - te bombki, światełka. Chyba mam to od dzieciństwa. Pamiętam jeszcze choinkę u babci - lampki białe zapinane na żabkach, te piękne bombki... teraz są podobne takie drogie. Ubieraliśmy choinkę w Wigilię - wnuki, zaś z kuchni unosiły się zapachy kapusty, grzybów, wymieszane z zapachem ciast. Krzątanina w kuchni była... Dzisiaj mając swój dom uwielbiam kiedy przeplatają się w nim zapachy i świeci choinka w święta. Tylko nie szaleję tak jak to kiedyś było z potrawami. Teraz nie ma tak jak dawniej... Jeździliśmy (rodzice ja i mój brat) do babci jednej i drugiej na święta. Pociągi poopóźniane nawet o kilka godzin, mróz. Tutaj zawsze przypomina mi się Kaczmarskiego piosenka Poczekalnia, a raczej jej te słowa: "... siedzieliśmy w poczekalni bo na dworze mróz i ziąb, do pociągu sporo czasu jeszcze było [...] Więc rzucamy się do wyjścia na perony. Ale w miejscu nas zatrzymał megafonów zgrzyt i pisk: - To nie wasz pociąg - ogłosiły megafony." Wysiedliśmy na stacji i szliśmy w mróz i śnieg 5 km do wsi, gdzie mieszkała babcia. Gdy byliśmy na górce widać było światła w domach na wsi... palce w butach sztywniały, ale na ten widok człowiek się cieszył. Teraz mamy zniechęcenie, bo listopad i już przesyt i wkoło angielskie piosenki świąteczne. Choinki już poubierane, bombki plastikowe, lampki z melodyjkami, że szlag człeka nieraz trafia, bo co sklep, to słychać to samo... jak na karuzeli:) A ktoś z Was widział na grobach u zmarłych dynie ze świeczką? Ja będąc na jednym z cmentarzy widziałam. To co... To chyba wystarczy tego postu i tych mazgroł... Życzę zdrówka na te chłodniejsze dni i Was Wszystkich pozdrawiam:) P.S. Przepraszam za tak krótkiego posta, następnym razem na pewno będzie dłuższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 09.11.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Aniu, dzięki za wizytę i ciasto Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts