Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

Dmuchać ma przestać podobno w piątek. :sick:

Wiosenno - letnia i jesienna orka też. ;)

Cóż zrobić, czasem człowiek musi coś robić... :rotfl:

Oby Was nie zwiało i oby wiata wytrzymała dla dobra krowinek! :hug:

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja czasami wchodzę z księdzem w dyskusje różne.. i czasami trudne tematy poruszam.. jakoś nie siedzi u mnie za długo. Obiadu nie robię, bo i dlaczego, a jest w takim czasie, że jeszcze nie mam, natomiast następna sąsiadka robi obiad i ksiądz jest u niej ... zwykle proboszcz przychodzi, bo takiego obiadu we wsi nie dostanie gdzieś indziej...

W tym roku to nie mam pojęcia kiedy ksiądz chodzi.. sąsiadka nie melduje, ja nie wiem, i szafa gra...

1,5 godziny to bardzo dużo. U nas norma jest 10 minut. Obiadu nie dostają, pędzą na plebanię. Kiedyś ciasteczka jakieś starałam się mieć ale ostatnio też nie szykuję, bo przychodzi taki starszy ksiądz z cukrzycą i bardzo się tłumaczył, dlaczego nie je. Faktycznie, jakby każdy ciasto postawił, to z samej kolędy cukrzycy można dostać ;)

A jeszcze tak w temacie księży - są i cudni księża!

Jeden wyprzedał się prawie do nitki i wszystkie pieniądze przekazał na konto szkoły wiejskiej, żeby jej nie zamknęli.

Drugi ostatnio postanowił, że nie może być tak, że parafianie nie mają autobusu do żadnej innej wsi (że o mieście nie spomnę).

No to postanowił nabyć busa za swoje i darmo parafian wozić do miasteczka i wsi gminnej.

Czyli można, nie tylko złodzieje i pedofile w sutannach chadzają! :p

Obiad zrobiłam bo na nas wypadło, idzie we wsi po kolei. Korona mi z głowy nie spadła.

A księdza przyjmuję po pierwsze bo wypada na wsi, a po drugie bo właśnie jest OK. Jakby tak kolega z sąsiedniej parafii nam się trafił to w zadzie bym miała, że "wypada". Co roku by zamkniętą bramę zastawał.