Arctica 21.02.2015 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 No wiem... pamiętam... mówiłaś... ale jak nie głaskać jak te moje 800 kilo naprawdę lubi drapanie za uszkiem:rolleyes: jak się jakaś rujka w stadzie trafia to wiadomo, że uważamy ale jak nie myśli jajkami do miziak i tyle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.02.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Ale ze w sensie ze co? Nie wolno odjajczac bykow w ogole? Pytam, bo nie mam pojecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 21.02.2015 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Nooo... mogą się chyba wkurzyć też nie mam:wiggle:... że pojęcia:lol: ale chyba się nie praktykuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.02.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Nie odjajcza się, bo wtedy nie będą tak efektywnie przyrastały na masie, będą ewentualnie tłuste, a nie o to w hodowli chodzi.Przy sprzedaży byka liczy się żywa waga i jakość mięsa, stąd byków się nie kastruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.02.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 To ja byków hodować nie mam zamiaru... Tak samo zresztæ jak i ogierōw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.02.2015 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Ogrowi zawsze można jajca ukręcić wiem coś o tym:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.02.2015 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Depsia a knury się kastruje i rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.02.2015 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Tak - tylko, że świnia może być tłusta, a wołowina nie powinna. Zresztą - być może w nowoczesnych hodowlach teraz już się kastruje, ja wiem tyle, ile tutaj, ze wsi.A u nas we wsi nie kastrowali. TUTAJ jest artykuł o agresji byków, może na coś się przyda, choć kwestii kastracji nie rozjaśnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.02.2015 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Nigdy nie słyszałam o kastracji byków... a o agresji??? Tyle co i o agresji świń, kotów... bo psów to zdecydowanie więcej:yes: Wiadomo, że racji gabarytów trzeba uważać, to tak jakby się kopać z koniem... no chyba, że z moim Vitem, to kopiemy się czasem;)A'propos Vita to wiosna już nie ma odwrotu, musi przyjść bo koniu się rozbiera:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.02.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 I słusznie, wie koniś, co robi! No, w każdym razie mam nadzieję, że uważacie, coby Nelsio krzywdy Wam nieopatrznie nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.02.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 też dziś widziałam zaczątki wiosny... piekło zaczęło rozmarzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.02.2015 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ja dzisiaj grzebałam w ziemi... krokusiki takie tyci-tyci:( ale latajca widziałam i nasze biedronki się budzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.02.2015 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Brazka jeszcze się nie rozbiera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.02.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ja dzisiaj grzebałam w ziemi... krokusiki takie tyci-tyci:( ale latajca widziałam i nasze biedronki się budzą Niestety, muchy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.02.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Muchy to już od jakiegoś miesiąca u nas się budzą, cholery.Trudno, jest ciepło - są muchy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 26.02.2015 05:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Ja muchy jeszcze nie widziałam ale biedronki co to se wymyśliły sen zimowy na moim oknie właśnie się budzą. Wczoraj dwa razy desant miałam jak dłubałam serwetę. No i na dworze grubszy kaliber się obudził, mocno niemrawy był ale nogami machał znaczy żyje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.03.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 U mnie muchy chyba gdzieś po kątach w domu się zadekowały bo teraz stadami atakują. Niemrawe takie, ale upierdliwe, że ło matko!!! I mnóstwo złootoczek postanowiło w środku zimę przetrwac ale te w ogóle mi nie przeszkadzają!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.03.2015 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Noooo, złotooki to skarbeczki nasze, mszyce tępią jak biedronki! Chronić i bronić ich trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.03.2015 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Aż zapytałam wuja na G o te złotookie... mi się o nich mole myślało:rolleyes:... podobne ino zielone:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.03.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Mole!!!!!!!!!!!Święci Pańscy, ratujcie biedne złotooki, pewnie je tłukła jak mole...To nasi sprzymierzeńcy są, nie wolno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts