Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie odjajcza się, bo wtedy nie będą tak efektywnie przyrastały na masie, będą ewentualnie tłuste, a nie o to w hodowli chodzi.

Przy sprzedaży byka liczy się żywa waga i jakość mięsa, stąd byków się nie kastruje...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak - tylko, że świnia może być tłusta, a wołowina nie powinna.

Zresztą - być może w nowoczesnych hodowlach teraz już się kastruje, ja wiem tyle, ile tutaj, ze wsi.

A u nas we wsi nie kastrowali.

TUTAJ jest artykuł o agresji byków, może na coś się przyda, choć kwestii kastracji nie rozjaśnia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nigdy nie słyszałam o kastracji byków...

 

a o agresji???

 

Tyle co i o agresji świń, kotów... bo psów to zdecydowanie więcej:yes:

 

Wiadomo, że racji gabarytów trzeba uważać, to tak jakby się kopać z koniem... no chyba, że z moim Vitem, to kopiemy się czasem;)

A'propos Vita to wiosna już nie ma odwrotu, musi przyjść bo koniu się rozbiera:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U mnie muchy chyba gdzieś po kątach w domu się zadekowały bo teraz stadami atakują. Niemrawe takie, ale upierdliwe, że ło matko!!! I mnóstwo złootoczek postanowiło w środku zimę przetrwac ale te w ogóle mi nie przeszkadzają!!!
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...