Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wszystko się zaczyna od pierwszego kontaktu. Należy wydębić skierowania do neurologa i ortopedy i do por rehabilitacji za jednym zamachem. Biedny pierwszy kontakt.

A w poradni rehabilitacji nie dać się zbyć prądami i innym krio tylko walczyć o terapię indywidualną u fizjoterapeuty. A potem szukać takiego po kursie McKenzie. Od tych działań to dopiero się można rozchorować!

Prababko, niesamowita jesteś razem z Arctisią z tymi serwetami wielkimi, ja bym nie zrobiła.

A z kręgosłupem to Ewa ma oczywiście rację, ale to łażenie po gabinetach i wydębianie, szukanie, upieranie się... :sick:

Póki co, to najlepiej działa odpoczynek. ;)

Pewnie, że szczęściara! Jako i ja:cool:

Nie ma takiej siły, która kazała by mi teraz w bloku zamieszkać:no:

Zaczęła bym wyć po dwóch dniach... no może po tygodniu bo ile można szydełkować:p

Prababko ja też pruję i to nie raz! Ostatnio, mw. w miejscu w którym teraz jesteś cały rząd prułam bo przez fona gadałam i byka strzeliłam. Dobrą godzinę w plecy:D

Można łykać detralex, unikać długiego stania i siedzenia z uciskiem nad kolanami, nosić pończochy uciskowe ale żylaki i tak się zrobią, jak ktoś ma skłonność. Może tylko trochę później. Pończochy - zaznaczam- tylko jak zaleci lekarz po USG i to tylko te drogie, z dokładnym określeniem stopnia ucisku (mają numerki). Nie żadne za 30 zł z apteki, bo może być więcej szkody, niż pożytku. A leczenie to operacja, to wiesz.

PS. ten ucisk to chodzi o krzesło twarde, co tuż nad kolanem się wbija w nogę. Krzesło ma być miękkie, z okapem a najlepiej nogi w górę, jak się siedzi

A ten Detralex to na receptę? Bo mi lewa noga drętwieje. Teraz jeszcze łokieć od tygodnia mnie boli, cholery można dostać. Chyba zacznę znowu Nimesil łykać!!!

Matko, gdyby ktoś mi teraz kazał w bloku zamieszkać to chyba bym się pocięła, ale miasto mi nie przeszkadza, wcale a wcale!!!!!

O serwetach nawet nie wspomnę, gorąco mi się zrobiło już po samym przeczytaniu ;)

Depsinko :hug:

"Marzenie o życiu na wsi kojarzy się najczęściej z błogim relaksem, ale wystarczyło spojrzeć na zmęczone twarze, by przekonać się, że hodowla potrafi dać w kość.Sęk w tym, że jest to taki rodzaj zapracowania, który cieszy i ma inny smak niż miejski zamęt. Żeby współistnieć z naturą, nie trzeba przeprowadzać się do szałasu w lesie. Czasem wystarczy przenieść ambicje na inny tor, zweryfikować potrzeby albo zwyczajnie dać się ponieść chwili."

A na dodatek pachnie sad...

cały dzień chodzę z nosem w górze... jak Gucio

P1060853.JPG

no i jak zamknąć te mordy w bloku:rolleyes:

P1060888.JPG

P1060893.JPG

Edytowane przez Arctica

Ooooj, dziewczynki moje śliczne...

I u mnie pachnie odurzająco kwitnącymi jabłoniami.

Teraz nie, bonet nie pozwoli, ale rano na pewno wrzucę fotki od nas.

W takie dni jak dzisiejszy po raz kolejny zdaję sobie sprawę, że jestem szczęściarą. :yes:

Braza, detralex to na żylaki a nie ból nogi :)

na ból już lepiej ten nimesil

U mnie też pachnie. posypałam dziś zakwaszaczem borówki i raczyło popadać chwilę. Dobrze, bo nie muszę ze szlauchem biegać

Oooo, dzięki, żylaków chyba jeszcze nie mam .... :)

Ja swoich łajz kocio-psich tez bym w bloku nie zamknęła a gdy sadzam cztery litery na leżaku albo w fotelu i z kubkiem w dłoni nie robię nic, poza podnoszeniem go do ust i upijaniem łyk po łyku zawartości stwierdzam, że dla takich chwil warto mieszkać na zadupiu;)