EZS 19.05.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Problem w tym, że podoba mi się np ten ostatni wzorek albo ten zielony, nawet fajniej wygląda ale ja w szydełku to umiem tylko łańcuszek i jakieś słupki. A na drutach to umiem robić, nawet mam na koncie sweter z moheru, który noszę i bardzo lubię. Mam jeszcze trochę czasu, jakbym się zdołała nauczyć tego szydełkowania, to może, bo w zasadzie ładniej wygląda. Taka zielona kamizelka też fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.05.2015 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Wiesz co??? Ten z kamizelki wzorek to spokojnie zrobisz bo to prościzna, słowo! Ale ten ostatni troszkę skomplikowany bo słupki wielokrotnie nawijane i dodatkowo przekręcane, jak na początek po mojemu za trudne, chyba że sobie poćwiczysz;) Myślę, że skoro podoba Ci się też ta zielona kamizelka to nie ma co kombinować tylko sobie taką zrób, popatrz na schemat wzoru naprawdę prosty. I rozwiązanie odnośnie singiel czy duo też znalazłam. Ukręcę Ci singla, sobie popróbujesz, jak dasz radę szydełkiem i będzie Ci się podobało to zrobisz, a jak nie to weźmiesz dwie do kupy i zrobisz na drutach... dobrze wymyśliłam??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.05.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 a masz jakiś opis do tej kamizelki? Bo dla mnie ten schemat to czarna magia. chyba muszę znależć kogoś, kto umie i mnie douczy Łopatologicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.05.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Moja sąsiadka cudne rzeczy na szydełku robi.. ja próbowałam łańcuszek .. i chciało mnie potargać... To ja już wolę kosić trawę czy dom budować.. to jest takie normalne zajęcie;) Podziwiam Was za te druty i szydełko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.05.2015 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Arni ja i trawę koszę i dom... domy TRZY wybudowałam z połówkiem tymi rąsiami, druty mogą być ale szydełko kocham miłością powiem skromnie odwzajemnioną, znów skromnie - nie ma takiej rzeczy której nie zrobię szydełkiem:rolleyes: Ewa jak umiesz łańcuszek i słupek to w tym wzorze w 100% wystarczy. Jak chcesz to zrobię Ci opis łopatologiczny albo jeszcze lepiej zaopatrz się w szydełko i kawałek śnurka i spotkamy się na telefonie to Ci po kolei powiem co i jak. Na schemacie kółeczko (lub kropeczka) to oczko łańcuszka, a takie "ł" tylko z kładeczką w drugą stronę pochyloną to słupek, wsio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.05.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 A metodę klockową znasz????Jak mnie podobają się frywolitki... mmmm...Namawiam moją sąsiadeczkę aby coś zaczęła dłubać... podobają mi się serwety i spodobała mi się torebka na lato.... hmmm z opisu to komunijna... Ale nie ma kto jej pokazać co i jak zrobić... ona tego nie zna..Natomiast jak oglądamy jakieś wzory serwet.. to ja uklękłam też przy koronkach burgijskich. Wydziergała mi dwie, ale już się za nie nie chce brać... Wiem Ania, że Ty z Połówkiem dom postawiłaś.. i tyle fauny potrafisz ogarnąć, nakarmić, kochać... ja znów potrafię coś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.05.2015 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Od szydełka i drutów trzymam się z baaaaardzo daleka, jakoś mi tez bliżej do kielni i łopaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2015 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Ja robię, co trzeba. Jak trzeba było to i murowałam, i płytki kładłam. A jak nie trzeba, to lubię szydełkiem i i igłą podłubać. Druty jakoś nie do końca mnie lubią. A najlepiej to czytać, o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.05.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Arctica, to ja się zgłoszę na szkolenie gdzieś w okresie okołowakacyjnym a do tego czasu spróbuję rozgryźć sama. Najbardziej mnie ciekawi, czy na szydełku też, jak na drutach, robi się najniższy rządek i potem do góry, czy może zaczyna się np od środka albo z boków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Ewa - zazwyczaj jak na drutach, od dołu i idzie się w górę. Czasem wzór taki, że robi się "bokiem", czyli tak samo, ale później obraca się dany kawałek na bok i powstaje np. wzór poziomy. W sumie szydełko jest naprawdę przyjemne, prostsze od drutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.05.2015 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 W tym przypadku będzie tak jak na drutach, od dołu. Serwetki najczęściej robi się od środka, no chyba, że są z elementów. Tutaj masz schemat taki jak na druty. Zaraz, powiększę trochę, o! U dołu na łańcuszku są zrobione półsłupki, tobie tez bym radziła na dole dać na łańcuszku np. dwa rzędy słupków, będzie się lepiej układało. Masz tych słupków 52 sztuki zdaje się na tej próbce, jesteś na samym dole po prawej stronie (wcześniej masz zrobione te słupki, np.) robisz trzy oczka łańcuszka (będą one udawać słupek) później jeszcze dwa słupki, jedno o. łańc. u dołu jeden słupek omijasz i od drugiego zaczynając znów trzy słupki, dalej masz 7 kółeczek czyli 7 o. łańc., omijając u dołu 7 słupków wkłuwając się w 8 znów po kolei trzy słupki, jedno o. łańc. u dołu jeden omijasz i znów trzy słupki... wiesz gdzie jesteś??? Tak! teraz znów 7 o. łańc! No proste jak drut! I to nie ten który trzymasz w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.05.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 umiem i na drutach i na szydle ale raczej wzorkow nie, tylko "od sie / do sie" sciagacz i warkocze wszelkiego rodzaju, na szydle jak mi w duszy zagra - wzorki rysowane dla mnie nie do skapowania, za to babcia nauczyla mnie skarpetki i rekawiczki z jednym palcem robic na 5 drutach - to jest dopiero technika ale faktem jest, ze ostatni raz druty mialam w robocie jakies 20 lat temu to pewnie jak z jazda na rowerze nie zapomina sie, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.05.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 dziś spróbuję. Wygląda na łatwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.05.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Tarcia - no pewnie, że nie zapomina się! Jak będziesz chciała, to spokojnie dasz radę. Ewa - mam nadzieję, że pokażesz, jak będzie gotowe, to dopiero będzie się czym pochwalić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.05.2015 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Na pięciu drutach też wiem jak... umiem... ale NIENAWIDZĘ!!!!!!!!!!!! Szlag mnie jasny trafia jak mi się któreś dziadostwo wysunie! Już nawet próbowałam spinaczami przypinać, też dupa. Ale jest na to sposób - knooking:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.05.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 O matko .... to na obrazku wygląda jak szyfr jakiś .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.05.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 nie wiem co to knooking to dobrze ze sie nie zapomina, na szczescie nie mam czasu na zadne druty, szydelkowanie itp. tak szczerze to strasznie nudne i usypiajace a nawet wrecz wkurzajace zajecie, oczywiscie z mojej perspektywy zdecydowanie wole zalegac z ksiazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.05.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 O matko .... to na obrazku wygląda jak szyfr jakiś .... Albo GORZEJ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 21.05.2015 03:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 A mi szkoda czasu na książki, tworzyć, tworzyć... twoooooooowyyyyyć!!!! Chociaż coś po mnie zostanie. Książkę przeczytasz, zapomnisz i tyle z tego pożytku:p No i poza tym to zawsze usypiam przy książce, musi być naprawdę dobra coby mnie nie zmorzyło Wy wiecie,że chyba mi się nie zdarzyło usiąść przed telewizorem z pustymi rękami, w sensie z czymś do roboty, a nie z chipsami czy popcornem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.05.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Mnie z czipsami i popkornem tyż się nie zdarzyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts