Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ w szklarence trzeba pryskać, bo jest bardzo wysoka wilgotność powietrza. :yes:

A ja mam podobną przypadłość jak Ewa - nie chce mi się.

Trza by szukać końskiego obornika, sąsiad nie chce się dzielić, bo na swoje poletko wywozi.

Latać tam po zimnicy, podlewać i wietrzyć.

I boję się, że i pryskać...

No i potem mi zawsze przechodzi ta chętka.

8 czerwca ma być u nas 32*C, wcześniej 29 - 30. Już od środy.

Deszczu nie mieliśmy już 2 tygodnie, do tego 8 nie przewidują nadal żadnych opadów.

Jak dalej, nie wiadomo.

Arcti była, widziała, jak ziemia u nas wygląda - proch i pył.

No jak ja mam nie narzekać???!

Ludzie, przecież my żyjemy z tego, co na polu się urodzi, a tak... to gówno będzie, a nie zbiór.

Chyba trzeba sprzedać to pole w cholerę, wymyślić inny sposób na życie.

Rozbudować agro czy jak...

Doła już łapię, wkurwa dawno złapałam.

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciepło u nas dzisiaj gdzieś się schowało, wiało jak 150 i suszyło to, co i tak suche.

Od środy mamy ciepło, Wy chyba też.

Pewnie, że fajnie było. :hug:

Tylko krótko...

z tym grzybem w szklarni to przesada, moja mama ma szklarnie od lat bodajze 30 i nie ma zadnego grzyba, podstawa jest regularne wietrzenie, rano leci na dzialke okienka otworzyc, wieczorem je zamyka jak ma byc chlodniej, jak nie to zostawia otwarte, nie podlewa tez byle czym tylko odstala woda czasem z dodatkami albo pokrzywy, albo czosnku i tylko wieczorem. pomidory ma najsmaczniejsze pod sloncem wygrzane, zdrowe i pachnace, to samo z papryka i innymi dobrami. tylko szklarenka to obowiazek i troche pracy wlozyc trzeba. dlatego ja jednak chyba sie nie zdecyduje, czasu nie mam a pomidory latem mam od mamy albo od pewnej pani ze sprawdzonego zrodla.

O nie, na szklarnię jestem zdecydowanie za leniwa... pomidory sadziłam tylko koktajlowe i tylko raz były fajne, jakieś takie pnące chyba, krzaki po 2 metry wysokości miały i tony owocków, pozostałe dwa razy krzaczorki kurduplaste i pomidorków po parę sztuk, bez sensu!

Depsia... wiatru się 3maj i wracaj szybko:)

Może już padać! Siano uschnięte, zrolowane i zwiezione. Przez suszę mamy w tym roku mniej niż połowę zbioru... i weź tu qrna nie narzekaj! A że wszyscy tak mają (w okolicy) to i ceny aby dokupić będą pewnie zaporowe:bash: Dupa, dupa, dupa!!!

U mnie trawa dorodna, ale rolowania nie mam... oddaję sąsiadce na kompostownik...

Przestało u nas padać chyba ze dwa dni temu... jest słonko i jest dobrze :)

Pomidory u mnie się nie udają... zrezygnowałam zupełnie, ale przedwczoraj dostałam kilka sadzonek od znajomej.. i jak nic muszę mieć... będą to będą, a jak nie to nie... :rolleyes: