Arctica 09.12.2009 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Arctica, cudne te trawy. Czy mogłabyś mi na priv napisac, którzy to forumowicze są tymi zapaleńcami i prowadza sprzedaz wysyłkową? Nie muszę na priv, to naprawdę zawodowi pasjonaci, takich trzeba polecać oficjalnie... p. Mariusz Surowiński http://www.ogrodytraw.eu/ p. Smal http://www.trawki.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 09.12.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Dzięki dziewczyny za wsparcie... Później było tylko gorzej, temperatura doszła do 40,4 stponi... a próby zmniejszanie niewiele pomagały... Już jesteśmy po wizycie u lekarza, "wzorcowa grypa"... Teraz ma być tylko lepiej , zobaczymy..., i mam nadzieję, że obędzie sie bez komplikacji... właśnie zasnął... Zuzanko... to troszkę duże "maleństwo", dla mnie zawsze będzie mały, ale większy ode mnie prawie jest Danuś... właśnie się o tym boleśnie przekonujemy... ja wszystkie dzieci postrzegam od razu z założenia jako maleństwa, mój syn ma 11 lat a wzrostem prawie równy ze mna (164 cm) i tak dla mnie jest maleństwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gannia 09.12.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Arctica, piękne trawki.. jak pięknie będą wygladały na Twoich włościach Widzę, że pomimo sezonu "ogórkowego" nie próżnujesz i planujesz, wymyślasz.. Zapomniałam skomentowac Mikołajki, cudne ciacha nawet te małe grypy współczuję, bo to straszne choróbsko koniecznie niech synuś ją wyleży, bo z niedoleczonej grypy straszne komplikacje mogą być.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 09.12.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Arctica, cudne te trawy. Czy mogłabyś mi na priv napisac, którzy to forumowicze są tymi zapaleńcami i prowadza sprzedaz wysyłkową? Nie muszę na priv, to naprawdę zawodowi pasjonaci, takich trzeba polecać oficjalnie... p. Mariusz Surowiński http://www.ogrodytraw.eu/ p. Smal http://www.trawki.pl/ Dziękuję bardzo, udaję się tam czem prędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.12.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 ja wszystkie dzieci postrzegam od razu z założenia jako maleństwa, mój syn ma 11 lat a wzrostem prawie równy ze mna (164 cm) i tak dla mnie jest maleństwem No to mamy takie same "maleństwa" , tylko mój rok starszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.12.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Arctica, piękne trawki.. jak pięknie będą wygladały na Twoich włościach Widzę, że pomimo sezonu "ogórkowego" nie próżnujesz i planujesz, wymyślasz.. Zapomniałam skomentowac Mikołajki, cudne ciacha nawet te małe grypy współczuję, bo to straszne choróbsko koniecznie niech synuś ją wyleży, bo z niedoleczonej grypy straszne komplikacje mogą być.. Pisałam już kiedyś... jak nie ma po co wstawać z wyrka to po co żyć... muszę sobie jakieś prace zastępcze wynajdywać, bo zwariuję ... a jak będziemy na budowie to muszę koniecznie złapać wymiary dwóch ścianek (bo niepamiętam jak to wykombinowałam , skleroza) i biorę się za środek... i chyba kolejne partie materiałów zacznę ściągać , okienka już dałam do wstępnej wyceny w kilku firmach... A z grypą... dzieci chyba jakoś lepiej znoszą temperaturę... ja przy takiej bym majaczyła, a synuś... trochę pospał i ... "daj mi laptopa" mutant jakiś chyba ale w łóżeczku grzeczniusio leży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.12.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 jakie będą okna? zdecydowałaś już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 09.12.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 ja wszystkie dzieci postrzegam od razu z założenia jako maleństwa, mój syn ma 11 lat a wzrostem prawie równy ze mna (164 cm) i tak dla mnie jest maleństwem No to mamy takie same "maleństwa" , tylko mój rok starszy no to czyż nie dobrze mówię że maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.12.2009 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 jakie będą okna? zdecydowałaś już? Tak mi się wydaje , że zdecydowałam Takie jak u Dardurdki, tylko w środku też kororowe Tylko jeszcze nie zdecydowałam, co do koloru... pewnie standard - złoty dąb... a może orzech????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 09.12.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 o orzech i dąb.....wygladają nieźle!!!! witaj!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.12.2009 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Hejka... przeszkolona (wyszkolona ) kobieto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 09.12.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 jakie będą okna? zdecydowałaś już? Tak mi się wydaje , że zdecydowałam Takie jak u Dardurdki, tylko w środku też kororowe Tylko jeszcze nie zdecydowałam, co do koloru... pewnie standard - złoty dąb... a może orzech????? No proszę, fajnie że moje okna ułatwiły Ci wybór - wszyscy wiemy, że nie łatwy Moim zadaniem, jeśli dach planujesz ceglasty???? To każdy kolor okna wygląda super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 09.12.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 jakie będą okna? zdecydowałaś już? Tak mi się wydaje , że zdecydowałam Takie jak u Dardurdki, tylko w środku też kororowe Tylko jeszcze nie zdecydowałam, co do koloru... pewnie standard - złoty dąb... a może orzech????? proponowałabym Ci orzech - będzie idealny do ceglastego dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 09.12.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam Ja mam dach -kolor ceglasty Miedziany i okna będą złoty dąb - to już wiem, jak jeszcze nie miałam fundamentów Zamawiając projekt -oglądałam i oglądałam zdjęcia tego domu i jakoś wtedy widziałam te swoje kolory Nu i co tam słychać... jak tam hafty? Ja to powiem szczerze, że nawet szperałam jak to się robi na szydełku te aniołki Ale najpierw muszę złapać bakcyla do tego a przede wszystkim poćwiczyć Nu i też zgłupiałam znalazłam np. gotowy z nadrukiem obrazek - czytaj kanwy z nadrukiem a tam dośc spory wybór -tkanina do obrazka 44 oczka/10 cm, 46 oczka/10 cm, 54 oczka/10 cm, 80 oczka/10 cm - cena pierwszego tańsza, następnych jednakowa Oddzielnie podana kanwa z nadrukiem - jeścio inna cena. Nie wiem o co kaman z tymi oczkami - ale rozumuję to tak, że jak kupię kanwę, to już nie tkaninę, a jak tkaninę, to dodatkowo wzór na papierze. Potem znalazłam nawet lekcję z haftowania... A tutaj SZOK... Ja to dumała tak ( no jednym słowem błędnie, jednym słowem głupio -ale ja laik przecie), że te krzyzyki to tak jak to X jedna nitka w te, potem ciach w drugą stronę i tutajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ne ne ne... najpierw rząd w tę a potem wracamy w drugą. Boshe i stwierdziłam, że kiedyś po cichutku wezmę sobie kupię taki prosty obrazek -tj. kanwę i se poćwiczę... Ewentualnie zapiszę się do jakiegoś Koła... Doszłam do wniosku -że to nie takie proste! Może kiedyś siądę przed kominkiem u siebie i tak będę dziergała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 09.12.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Aaaaaaaaaaaaaaaaa... Jeścio chciałam się poskarżyć! Bo Misiek zerka mi zza pleców -jak oglądam sobie te kanwy, a on nagle mówi: - oj Miśka, nie mów, że jeszcze będziesz mi tu te pierdułki kiedy kupowała, nic tylko się starzejeszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz... Ale sam ze mną łajza oglądał te prace i inne - to mówił - nu ładne - Miska ale ty to może lepiej nie bierz juz igły do ręki, bo potem znając Ciebie, wbije mi się gdzieś... Smiałam się do łez... Do dnia dziejszego... Wyjęłam Miska z bębna wyprane skarpety -takie wełniane - porządne na budowę super i patrze na tę jedną, -dobrze, że ręki nie wsunęłam, a tam.... igła z czarną nicią -pionowo sterczała jakby ktoś wbił w skarpetę I wiecie co... Jak Boga kocham, nie wiem skąd ona w dodatku w skarpetce Miska... Fakt, raz zastanawiałam się, gdzie jest taka igła i szyłam dziecku coś... ale jak znalazła się u Miśka w skarpetce? Jedynie co mogę wymysleć, to to, że poprostu ona wbiła mu się wcześniej w tą skarpetę - jak chodził po podłodze, a że grube... Dobrze, że mu się nie wbiła! O ile wczesniej tam siedziała. Cyrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.12.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 jakie będą okna? zdecydowałaś już? Tak mi się wydaje , że zdecydowałam Takie jak u Dardurdki, tylko w środku też kolorowe Tylko jeszcze nie zdecydowałam, co do koloru... pewnie standard - złoty dąb... a może orzech????? Oba kolory będą pasowały. U mnie jest złoty dąb a dachówka czerwona angoba. I gdybym miała wybierać jeszcze raz to wzięłabym orzech - tylko trochę ciemniejszy, ale mi się bardziej podoba. Bardziej "charakterny" jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 09.12.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Nu i też zgłupiałam znalazłam np. gotowy z nadrukiem obrazek - czytaj kanwy z nadrukiem a tam dośc spory wybór -tkanina do obrazka 44 oczka/10 cm, 46 oczka/10 cm, 54 oczka/10 cm, 80 oczka/10 cm - cena pierwszego tańsza, następnych jednakowa Oddzielnie podana kanwa z nadrukiem - jeścio inna cena. Nie wiem o co kaman z tymi oczkami - ale rozumuję to tak, że jak kupię kanwę, to już nie tkaninę, a jak tkaninę, to dodatkowo wzór na papierze. Za kanwy z nadrukiem to się raczej nie bierz. Są zwykle krzywo nadrukowane a po co masz się denerwować i zniechęcać? Najlepiej wyszywać na czystej kanwie mając wzór wydrukowasny na papierze i odliczać krzyżyki. A to jest bardzo fajne hobby i wcale nie dla staruszek (chociaż ja się nie mogę doczekać kiedy już będę na emeryturze. Dzieci będą odchowane a ja będę miała czas na swoje robótki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.12.2009 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Dardurdka napisała:No proszę, fajnie że moje okna ułatwiły Ci wybór - wszyscy wiemy, że nie łatwy Moim zadaniem, jeśli dach planujesz ceglasty???? To każdy kolor okna wygląda super!!! Tak Iwonko... odkąd zobaczyłam Twoje okna przestałam marzyć, może złe słowo , dumać, tak... dumać nad drewnianymi... Tak już mam, że nie mam parcia na szkło... drogie szkło... No... nie lubię przepłacać za coś w czym nie będę chodzić, nie będę jeździć, nie będę jeść, baaaa.... nawet patrzeć za bardzo nie będę... tylko przy myciu A poza tym to chałupa za daleko od drogi stoi to i nawet tabliczki "Urzędowski" widać nie będzie Monia napisała: proponowałabym Ci orzech - będzie idealny do ceglastego dachu Powolutku skłaniam się do orzecha... chociaż nie wiem, czy nie będzie za ciemny do białej elewacji... Poza tym w każdej firmie te odcienie się trochę różnią, a ja oglądałam dopiero w jednej... resztę gdybań mailowo załatwiam Za to w tej co oglądałam, bardzo podobał mi się niestandardowy kolor dąb... Wyglądał dokładnie jak dębowe, stare meble , naprawdę ładnie... tylko jeszcze nie jestem zdecydowana na firmę, to i dąb może być inny gdzie indziej... A złoty dąb w niektórych wersjach wydaje mi się za pomarańczowy Jeszcze mam trochę czasu na sondaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.12.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Nu i co tam słychać... jak tam hafty? Ja to powiem szczerze, że nawet szperałam jak to się robi na szydełku te aniołki Ale najpierw muszę złapać bakcyla do tego a przede wszystkim poćwiczyć Nu i też zgłupiałam znalazłam np. gotowy z nadrukiem obrazek - czytaj kanwy z nadrukiem a tam dośc spory wybór -tkanina do obrazka 44 oczka/10 cm, 46 oczka/10 cm, 54 oczka/10 cm, 80 oczka/10 cm - cena pierwszego tańsza, następnych jednakowa Oddzielnie podana kanwa z nadrukiem - jeścio inna cena. Nie wiem o co kaman z tymi oczkami - ale rozumuję to tak, że jak kupię kanwę, to już nie tkaninę, a jak tkaninę, to dodatkowo wzór na papierze. Potem znalazłam nawet lekcję z haftowania... A tutaj SZOK... Ja to dumała tak ( no jednym słowem błędnie, jednym słowem głupio -ale ja laik przecie), że te krzyzyki to tak jak to X jedna nitka w te, potem ciach w drugą stronę i tutajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ne ne ne... najpierw rząd w tę a potem wracamy w drugą. Boshe i stwierdziłam, że kiedyś po cichutku wezmę sobie kupię taki prosty obrazek -tj. kanwę i se poćwiczę... Ewentualnie zapiszę się do jakiegoś Koła... Miśka... moje hafty mają się dobrze... leżą i kwiczą w kąciku Zawsze mam coś ważniejszego do zrobienia, a teraz to jeszcze młody się rozchorował i na chwilkę usiąść na zadku nie mogę, bo mamo daj mi to, mamo daj mi tamto... A że lekaż kazał w wyrku leżeć to ja za kuriera cały dzień robię... a, i jeszcze dopytuję co by na obiadek zjadł, a później pół dnia nad garami stoję . Dobrze, że chociaż apetyt przy tej temperaturze ma się dobrze, aż się powtórzę... mutant jakiś, czy co... Z tymi kanwami to tak jak Dorfi napisała, nie baw się w gotowe z nadrukiem... Raz, że krzywo nadrukowane i krzyżyk wypada zrobić pół jednym kolorem pół drugim, to jeszcze jak masz za dużo odcieni jednego koloru to w ogóle kociokwiku idzie dostać. Nie i już... Jak chcesz zacząć, to spróbuj na malutkim obrazeczku (wzorów pełno w necie), dosyć dużej kanwie (myślę, że na początek 44/10cm) i nie martw się, że najpierw rządek w jedną... później w drugą... Rób jak Ci wygodnie, byle krzyżyki w jedną stronę były... ta nitka na wierzchu żeby się w jedną stronę układała... A do szydełkowego aniołka chyba link podawałam jak to się go robi... Jak czytałam twoją historię z igłą, to sama nie wiem dlaczego przypomniało mi się jak dla jaj podkładaliśmy pinezkę facetce... hmmm... od ZPTów chyba... A tak wyglądaliśmy jak usiadła i ....nic... rzadnej reakcji... To były czasy... Ps. a za te "starzejesz"... to jeszcze On się napatoczy , przecie podobno my równolatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.12.2009 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 A poza tym... to możesz Miśka uspokoić... haftuje się tępą igłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts