Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

Arctica, cudne te trawy. Czy mogłabyś mi na priv napisac, którzy to forumowicze są tymi zapaleńcami i prowadza sprzedaz wysyłkową? :-)

Nie muszę na priv, to naprawdę zawodowi pasjonaci, takich trzeba polecać oficjalnie...

p. Mariusz Surowiński http://www.ogrodytraw.eu/

p. Smal http://www.trawki.pl/

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki dziewczyny za wsparcie...

Później było tylko gorzej, temperatura doszła do 40,4 stponi... a próby zmniejszanie niewiele pomagały... :(

Już jesteśmy po wizycie u lekarza, "wzorcowa grypa"...

Teraz ma być tylko lepiej :-? , zobaczymy..., i mam nadzieję, że obędzie sie bez komplikacji... właśnie zasnął...:(

Zuzanko... to troszkę duże "maleństwo", dla mnie zawsze będzie mały, ale większy ode mnie prawie jest :)

Danuś... właśnie się o tym boleśnie przekonujemy...

ja wszystkie dzieci postrzegam od razu z założenia jako maleństwa, mój syn ma 11 lat a wzrostem prawie równy ze mna (164 cm) :wink: i tak dla mnie jest maleństwem :D

Arctica, piękne trawki.. jak pięknie będą wygladały na Twoich włościach :D

Widzę, że pomimo sezonu "ogórkowego" nie próżnujesz i planujesz, wymyślasz.. :D

Zapomniałam skomentowac Mikołajki, cudne ciacha :lol:

nawet te małe :lol:

grypy współczuję, bo to straszne choróbsko :-? koniecznie niech synuś ją wyleży, bo z niedoleczonej grypy straszne komplikacje mogą być..

Arctica, cudne te trawy. Czy mogłabyś mi na priv napisac, którzy to forumowicze są tymi zapaleńcami i prowadza sprzedaz wysyłkową? :-)

Nie muszę na priv, to naprawdę zawodowi pasjonaci, takich trzeba polecać oficjalnie...

p. Mariusz Surowiński http://www.ogrodytraw.eu/

p. Smal http://www.trawki.pl/

Dziękuję bardzo, udaję się tam czem prędzej :)

Arctica, piękne trawki.. jak pięknie będą wygladały na Twoich włościach :D

Widzę, że pomimo sezonu "ogórkowego" nie próżnujesz i planujesz, wymyślasz.. :D

Zapomniałam skomentowac Mikołajki, cudne ciacha :lol:

nawet te małe :lol:

grypy współczuję, bo to straszne choróbsko :-? koniecznie niech synuś ją wyleży, bo z niedoleczonej grypy straszne komplikacje mogą być..

Pisałam już kiedyś... jak nie ma po co wstawać z wyrka to po co żyć...

muszę sobie jakieś prace zastępcze wynajdywać, bo zwariuję :roll: ...

a jak będziemy na budowie to muszę koniecznie złapać wymiary dwóch ścianek (bo niepamiętam jak to wykombinowałam :oops: , skleroza) i biorę się za środek...

i chyba kolejne partie materiałów zacznę ściągać :-? , okienka już dałam do wstępnej wyceny w kilku firmach...

A z grypą... dzieci chyba jakoś lepiej znoszą temperaturę... ja przy takiej bym majaczyła, a synuś... trochę pospał i ... "daj mi laptopa" :o :o :o

mutant jakiś chyba :-?

ale w łóżeczku grzeczniusio leży...

ja wszystkie dzieci postrzegam od razu z założenia jako maleństwa, mój syn ma 11 lat a wzrostem prawie równy ze mna (164 cm) :wink: i tak dla mnie jest maleństwem :D

No to mamy takie same "maleństwa" :lol: :lol: :lol: , tylko mój rok starszy :D

no to czyż nie dobrze mówię że maleństwa :lol: :lol:

jakie będą okna? zdecydowałaś już?

Tak mi się wydaje :roll: , że zdecydowałam :-?

Takie jak u Dardurdki, tylko w środku też kororowe :roll:

Tylko jeszcze nie zdecydowałam, co do koloru... pewnie standard - złoty dąb...

a może orzech????? :-?

:D No proszę, fajnie że moje okna ułatwiły Ci wybór - wszyscy wiemy, że nie łatwy :-? Moim zadaniem, jeśli dach planujesz ceglasty???? To każdy kolor okna wygląda super!!!

Takie jak u Dardurdki, tylko w środku też kororowe :roll:

proponowałabym Ci orzech - będzie idealny do ceglastego dachu :D

Witam :wink:

Ja mam dach -kolor ceglasty :wink: Miedziany i okna będą złoty dąb - to już wiem, jak jeszcze nie miałam fundamentów :wink: Zamawiając projekt -oglądałam i oglądałam zdjęcia tego domu i jakoś wtedy widziałam te swoje kolory :wink:

Nu i co tam słychać... jak tam hafty?

Ja to powiem szczerze, że nawet szperałam jak to się robi na szydełku te aniołki :wink: Ale najpierw muszę złapać bakcyla do tego a przede wszystkim poćwiczyć :lol:

Nu i też zgłupiałam znalazłam np. gotowy z nadrukiem obrazek - czytaj kanwy z nadrukiem :wink: a tam dośc spory wybór -tkanina do obrazka 44 oczka/10 cm, 46 oczka/10 cm, 54 oczka/10 cm, 80 oczka/10 cm - cena pierwszego tańsza, następnych jednakowa :roll:

Oddzielnie podana kanwa z nadrukiem - jeścio inna cena.

Nie wiem o co kaman z tymi oczkami - ale rozumuję to tak, że jak kupię kanwę, to już nie tkaninę, a jak tkaninę, to dodatkowo wzór na papierze.

Potem znalazłam nawet lekcję z haftowania...

A tutaj SZOK...

Ja to dumała tak ( no jednym słowem błędnie, jednym słowem głupio -ale ja laik przecie), że te krzyzyki to tak jak to X jedna nitka w te, potem ciach w drugą stronę i tutajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ne ne ne... najpierw rząd w tę a potem wracamy w drugą. Boshe i stwierdziłam, że kiedyś po cichutku wezmę sobie kupię taki prosty obrazek -tj. kanwę i se poćwiczę... Ewentualnie zapiszę się do jakiegoś Koła...

Doszłam do wniosku -że to nie takie proste! :wink:

Może kiedyś siądę przed kominkiem u siebie i tak będę dziergała :D

Aaaaaaaaaaaaaaaaa...

Jeścio chciałam się poskarżyć!

Bo Misiek zerka mi zza pleców -jak oglądam sobie te kanwy, a on nagle mówi:

- oj Miśka, nie mów, że jeszcze będziesz mi tu te pierdułki kiedy kupowała, nic tylko się starzejeszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

:o :o :o

Ale sam ze mną łajza oglądał te prace i inne - to mówił - nu ładne :wink: :D

- Miska ale ty to może lepiej nie bierz juz igły do ręki, bo potem znając Ciebie, wbije mi się gdzieś...

Smiałam się do łez...

Do dnia dziejszego...

Wyjęłam Miska z bębna wyprane skarpety -takie wełniane - porządne na budowę super i patrze na tę jedną, -dobrze, że ręki nie wsunęłam, a tam.... igła z czarną nicią -pionowo sterczała jakby ktoś wbił w skarpetę :o :o :o

I wiecie co...

Jak Boga kocham, nie wiem skąd ona w dodatku w skarpetce Miska...

Fakt, raz zastanawiałam się, gdzie jest taka igła i szyłam dziecku coś... ale jak znalazła się u Miśka w skarpetce? :roll: Jedynie co mogę wymysleć, to to, że poprostu ona wbiła mu się wcześniej w tą skarpetę - jak chodził po podłodze, a że grube... :roll:

Dobrze, że mu się nie wbiła! O ile wczesniej tam siedziała.

Cyrk :lol: :lol: :lol:

Takie jak u Dardurdki, tylko w środku też kolorowe :roll:

Oba kolory będą pasowały. U mnie jest złoty dąb a dachówka czerwona angoba. I gdybym miała wybierać jeszcze raz to wzięłabym orzech - tylko trochę ciemniejszy, ale mi się bardziej podoba. Bardziej "charakterny" jest :D

Nu i też zgłupiałam znalazłam np. gotowy z nadrukiem obrazek - czytaj kanwy z nadrukiem :wink: a tam dośc spory wybór -tkanina do obrazka 44 oczka/10 cm, 46 oczka/10 cm, 54 oczka/10 cm, 80 oczka/10 cm - cena pierwszego tańsza, następnych jednakowa :roll:

Nie wiem o co kaman z tymi oczkami - ale rozumuję to tak, że jak kupię kanwę, to już nie tkaninę, a jak tkaninę, to dodatkowo wzór na papierze.

Za kanwy z nadrukiem to się raczej nie bierz. Są zwykle krzywo nadrukowane a po co masz się denerwować i zniechęcać? Najlepiej wyszywać na czystej kanwie mając wzór wydrukowasny na papierze i odliczać krzyżyki.

A to jest bardzo fajne hobby i wcale nie dla staruszek (chociaż ja się nie mogę doczekać kiedy już będę na emeryturze. Dzieci będą odchowane a ja będę miała czas na swoje robótki :lol: )

Dardurdka napisała:

No proszę, fajnie że moje okna ułatwiły Ci wybór - wszyscy wiemy, że nie łatwy Moim zadaniem, jeśli dach planujesz ceglasty???? To każdy kolor okna wygląda super!!!

Tak Iwonko... odkąd zobaczyłam Twoje okna przestałam marzyć, może złe słowo :roll: , dumać, tak... dumać nad drewnianymi...

Tak już mam, że nie mam parcia na szkło... drogie szkło...

No... nie lubię przepłacać za coś w czym nie będę chodzić, nie będę jeździć, nie będę jeść, baaaa.... nawet patrzeć za bardzo nie będę...

tylko przy myciu :wink:

A poza tym to chałupa za daleko od drogi stoi to i nawet tabliczki "Urzędowski" widać nie będzie :wink: :roll: :lol:

Monia napisała:

proponowałabym Ci orzech - będzie idealny do ceglastego dachu

Powolutku skłaniam się do orzecha... chociaż nie wiem, czy nie będzie za ciemny do białej elewacji...

Poza tym w każdej firmie te odcienie się trochę różnią, a ja oglądałam dopiero w jednej... resztę gdybań mailowo załatwiam :D

Za to w tej co oglądałam, bardzo podobał mi się niestandardowy kolor dąb...

Wyglądał dokładnie jak dębowe, stare meble :roll: , naprawdę ładnie...

tylko jeszcze nie jestem zdecydowana na firmę, to i dąb może być inny gdzie indziej...

A złoty dąb w niektórych wersjach wydaje mi się za pomarańczowy :x

:-?

Jeszcze mam trochę czasu na sondaże :D

Nu i co tam słychać... jak tam hafty?

Ja to powiem szczerze, że nawet szperałam jak to się robi na szydełku te aniołki :wink: Ale najpierw muszę złapać bakcyla do tego a przede wszystkim poćwiczyć :lol:

Potem znalazłam nawet lekcję z haftowania...

A tutaj SZOK...

Ja to dumała tak ( no jednym słowem błędnie, jednym słowem głupio -ale ja laik przecie), że te krzyzyki to tak jak to X jedna nitka w te, potem ciach w drugą stronę i tutajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj ne ne ne... najpierw rząd w tę a potem wracamy w drugą. Boshe i stwierdziłam, że kiedyś po cichutku wezmę sobie kupię taki prosty obrazek -tj. kanwę i se poćwiczę... Ewentualnie zapiszę się do jakiegoś Koła...

Miśka... moje hafty mają się dobrze... leżą i kwiczą w kąciku :oops: :roll:

Zawsze mam coś ważniejszego do zrobienia, a teraz to jeszcze młody się rozchorował i na chwilkę usiąść na zadku nie mogę, bo mamo daj mi to, mamo daj mi tamto...

A że lekaż kazał w wyrku leżeć to ja za kuriera cały dzień robię...

a, i jeszcze dopytuję co by na obiadek zjadł, a później pół dnia nad garami stoję :roll: .

Dobrze, że chociaż apetyt przy tej temperaturze ma się dobrze, aż się powtórzę... mutant jakiś, czy co...

Z tymi kanwami to tak jak Dorfi napisała, nie baw się w gotowe z nadrukiem...

Raz, że krzywo nadrukowane i krzyżyk wypada zrobić pół jednym kolorem pół drugim, to jeszcze jak masz za dużo odcieni jednego koloru to w ogóle kociokwiku idzie dostać. Nie i już...

Jak chcesz zacząć, to spróbuj na malutkim obrazeczku (wzorów pełno w necie), dosyć dużej kanwie (myślę, że na początek 44/10cm) i nie martw się, że najpierw rządek w jedną... później w drugą...

Rób jak Ci wygodnie, byle krzyżyki w jedną stronę były... ta nitka na wierzchu żeby się w jedną stronę układała...

A do szydełkowego aniołka chyba link podawałam jak to się go robi...

Jak czytałam twoją historię z igłą, to sama nie wiem dlaczego przypomniało mi się jak dla jaj podkładaliśmy pinezkę facetce... hmmm... od ZPTów chyba...

A tak wyglądaliśmy :o :o :o

jak usiadła i ....nic... rzadnej reakcji...

To były czasy...

Ps. a za te "starzejesz"... to jeszcze On się napatoczy :evil: , przecie podobno my równolatki :evil: :wink: