Arctica 11.12.2009 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Przewaliłam elewacyjny wątek, 50 stron Oto wnioski: - 8 na 10 elewacji jest w odcieniach żółci, przez budynie, śmietanki aż do wściekłego pomarańczu - 9 na 10 dachów jest w innym kolorze niż ceglasty, a w dachowych firmach przekonywali, że to najpopularniejszy kolor - znacząca większość nowo wybudowanych domków dostaje okna kolorowe, drewnopodobne lub drewniane Podsumowanie: Elewacja będzie mało trendy, dach też... okna nie wiem jakie ... idę się upić , bo przespanie się z problemem nic nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.12.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Przewaliłam elewacyjny wątek, 50 stron Oto wnioski: - 8 na 10 elewacji jest w odcieniach żółci, przez budynie, śmietanki aż do wściekłego pomarańczu - 9 na 10 dachów jest w innym kolorze niż ceglasty, a w dachowych firmach przekonywali, że to najpopularniejszy kolor - znacząca większość nowo wybudowanych domków dostaje okna kolorowe, drewnopodobne lub drewniane Podsumowanie: Elewacja będzie mało trendy, dach też... okna nie wiem jakie ... idę się upić , bo przespanie się z problemem nic nie dało Arctica.........ani elewacja, ani dach, ani okna..nie mają być trendy!!!!!!! mają być takie jakie TY CHCESZ!!!!!!! i jakie się TOBIE podobaja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 11.12.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 ujmę to tak: chromol w czapę trendy, wszystkie sugestie, zaprzeczenia i nagabywania.... TO TWÓJ DOM I TY BEDZIESZ W NIM MIESZKAC, PATRZEC NA NIEGO ZA KAZDYM RAZEM WRACAJC (choc sa tacy co mowia ze sie patrzy przez pierwsze 3 miesiace ale ja bynamniej na obecny swoj dom patrze dłużej i za kazdym razem inaczej w zaleznosci od pory roku, kwiatow na balkonach, lampekach i dekoracji na swieta....) Zrób tak jak ci WŁASNE JA podpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 11.12.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 My mamy białe okna. No i teraz nie możemy się zdecydować czy stolarkę wewnętrzną też białą zrobić, czy zrobić z ciemniejszego drewna, żeby była taka sama jak schody. Powiedz Dorfi... brałaś pod uwage inny kolor okien? Drzwi wewnętrzne białe już przerabiałam, niefajne som , trzeba wciąż na szmacie latać Co do okien to innych kolorów nie braliśmy pod uwagę. Wiedzieliśmy, że mają być białe. Schody wewnętrzne chcemy takie: http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/2800000019e4e2bf/1/36/uME13ROgvj8Lmzavoh2-9X5KmWItQHlp.jpg Tak więc drzwi wewnętrzne też chyba zrobimy w takim kolorze (niestety stolarz od schodów nie robi drzwi ) Może nie będzie się to za bardzo kłócić z białymi oknami. Mnie się bardzo podobają jeszcze schody marmurowe z kutą barierką, ale mąż znowu takich nie lubi, więc zostają te ze zdjęcia (obmacaliśmy je dokładnie i nam się bardzo spodobało ich wykonanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.12.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Dorfi, piene te schody, tylko stopnie bym szersze dała, albo to tylko złudzenie na zdjęciu, że są takie wąskie?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 11.12.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Ja trochę w temacie okiennym nie bardzo jestem, bo my drewniane okna mamy, ale w garażu mamy plastikowe złoty dąb i są ok, orzech jeśli trochę ciemniejszy to chyba bardziej nawet by mi pasował...Natomiast białe okna mi osobiście bardzo się podobają, ale chyba jednak też drewniane. Teraz w bloku mamy białe plastiki, mają może z 4-5 lat i są pięknie żółte od zewnętrznej strony i nijak tego nie mogę doczyścić Ale może teraz już lepsze produkują, albo my po prostu jakieś pechowe trafiliśmy Spróbuj cif-em i szczoteczką do paznokci... ja tak się bawiłam w poprzednim domku... Fajna zabawa musiała być, skoro ponownie rozpatruję białe Zastanawiam się czy skorzystać z tej szczoteczki czy przekazać patent siostrze, która mieszkanko od nas odkupiła Całe szczęście że to kawalerka i tylko dwa okna ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 11.12.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Stopnie są OK. Przetestowaliśmy je wiele razy. Przecież będziemy obudowywać te betonowe, które już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.12.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 No tak To przecież mniejsze nie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.12.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Mam teraz ten kolor i jest super, tylko w środku trochę ciężki, trzeba meble wenge dorzucić bo widać tylko okna . chyba wybiorę orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 11.12.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Widzę,że poza mną tylko Dorfi chce w swoim domku białe okienka Ja od samego początku takie własnie chciałam, z tego co słyszałam teraz nie ma mowy o żółknięciu okien... (podobno lepsze materiały, chociaz moi rodzice maja swoje białe juz z 5 lat i nadal sa śnieznobiałe wiec nie wiem o co chodzi ) A co do drzwi wewnętrznych to na dole będą u nas podobnie jak podłoga raczej ciemne, w kuchni ma byc jasniutki gres polerowany ale tam drzwi i tak nie ma natomiast podłogi na górze w sypialniach mają byc jasne więc i drzwi będą jaśniukie wzór taki jak na dole ale inny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 11.12.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Widzę,że poza mną tylko Dorfi chce w swoim domku białe okienka Ja od samego początku takie własnie chciałam, z tego co słyszałam teraz nie ma mowy o żółknięciu okien... (podobno lepsze materiały, chociaz moi rodzice maja swoje białe juz z 5 lat i nadal sa śnieznobiałe wiec nie wiem o co chodzi ) A co do drzwi wewnętrznych to na dole będą u nas podobnie jak podłoga raczej ciemne, w kuchni ma byc jasniutki gres polerowany ale tam drzwi i tak nie ma natomiast podłogi na górze w sypialniach mają byc jasne więc i drzwi będą jaśniukie wzór taki jak na dole ale inny kolor o nie, nie - ja od początku chciałam i chcę białe mam od 12 lat białe i są nadal białe w kuchni też chcę gres poler i jaśniutki a drzwi....tu się gryzę bo teraz mam białe i chyba wybiorę ciemne mimo iz białe wciąż mi się podobają tak dla odmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.12.2009 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Co do okien to innych kolorów nie braliśmy pod uwagę. Wiedzieliśmy, że mają być białe. Schody wewnętrzne chcemy takie: http://widget.slide.com/rdr/1/1/4/S/2800000019e4e2bf/1/36/uME13ROgvj8Lmzavoh2-9X5KmWItQHlp.jpg Tak więc drzwi wewnętrzne też chyba zrobimy w takim kolorze (niestety stolarz od schodów nie robi drzwi ) Może nie będzie się to za bardzo kłócić z białymi oknami. Mnie się bardzo podobają jeszcze schody marmurowe z kutą barierką, ale mąż znowu takich nie lubi, więc zostają te ze zdjęcia (obmacaliśmy je dokładnie i nam się bardzo spodobało ich wykonanie). Moim zdaniem drzwi wewnętrzne powinny grać ze schodami i innymi drewnianymi elementami wykończenia. Okna zapewne będą ubrane w firanki i zasłonki i naprawdę nie będzie się na nie zwracało uwagi, na ich kolor oczywiście... W nowoczesnych wnętrzach, gdzie nie ma żadnych szmat na oknach ma to większe znaczenie... ale u Ciebie to jak przypuszczam nie będzie chromu i szkła , a okna nie będą nagie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.12.2009 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Zastanawiam się czy skorzystać z tej szczoteczki czy przekazać patent siostrze, która mieszkanko od nas odkupiła Całe szczęście że to kawalerka i tylko dwa okna ma Ja tam cały domek tak oblatywałam , chyba z 10 okien. A jeszcze fajniej, co prawda raz w roku, wiosną, cały dom (elewację) szorowałam bo siding mieliśmy... tylko szczotę troszku większą brałam , to były czasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.12.2009 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 ALLEGROWA BABA ZNIKNĘŁA???? może ktoś ją zakneblował i pod schodami trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.12.2009 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 ani elewacja, ani dach, ani okna..nie mają być trendy!!!!!!! mają być takie jakie TY CHCESZ!!!!!!! i jakie się TOBIE podobaja!!! ujmę to tak: chromol w czapę trendy, wszystkie sugestie, zaprzeczenia i nagabywania.... TO TWÓJ DOM I TY BEDZIESZ W NIM MIESZKAC I tego się będę trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.12.2009 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Widzę,że poza mną tylko Dorfi chce w swoim domku białe okienka o nie, nie - ja od początku chciałam i chcę białe Ja też kcem białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.12.2009 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 ZDECYDOWANE Okienka będą BIAŁE z takim podziałem jak u Dardurdki A na poparcie mojej decyzji, jakbym kiedyś zwątpiła, wklejam parę zdjęć http://foto0.m.onet.pl/_m/54db49f299799b65ae332edc0f6585d8,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/e7bb83a7bba4e798fd28b3c4b7d2860c,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/4ee5735750b03966f030dba63e3682d0,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/c834599c880b0464d4497d6cf566fe24,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/1527820ac6eae053c56ca390ec974783,10,19,0.jpg Nawet takie perły polskiego dworu mają "moje" okna http://foto1.m.onet.pl/_m/0ac8f4ac425e726b5a598745e2b1f6a9,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/f2c678cffae0fb10596b9c586c435205,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 11.12.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 widzisz - na górze są ciemne a na dole białe i różnica jest http://foto0.m.onet.pl/_m/c834599c880b0464d4497d6cf566fe24,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.12.2009 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Faktycznie nie zauważyłam tych na górze , bo patrząc na ten dom widzę to co u siebie... tam na górze to tylko portyk ... bez oknów Ale chociaż porównać mogę, że białe ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 11.12.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Faktycznie nie zauważyłam tych na górze , bo patrząc na ten dom widzę to co u siebie... tam na górze to tylko portyk ... bez oknów Ale chociaż porównać mogę, że białe ładniejsze nie zauważyłaś bo już tylko o białych myślisz - i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts