Dorfi 11.12.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Moim zdaniem drzwi wewnętrzne powinny grać ze schodami i innymi drewnianymi elementami wykończenia. Okna zapewne będą ubrane w firanki i zasłonki i naprawdę nie będzie się na nie zwracało uwagi, na ich kolor oczywiście... W nowoczesnych wnętrzach, gdzie nie ma żadnych szmat na oknach ma to większe znaczenie... ale u Ciebie to jak przypuszczam nie będzie chromu i szkła , a okna nie będą nagie Okien nie będzie widać. Firany i zasłony będą główną ozdobą mieszkania, więc okna są białe, żeby nie było ich widać. Ciemne okna przebijałyby przez firanki i efekt by był nie taki jak trzeba. Meble mamy ciemne (a nowych kupować nie planujemy) więc ciemne drzwi powinny pasować. Raczej nie powinny gryźć się z oknami, których przecież w zasadzie nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.12.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 piszcie tak dalej,a sama zamówię białe...............tylko,że ja mam polną drogę przed domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 11.12.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 A co ma rodzaj drogi do koloru okien? Jak kupowaliśmy działkę to też była polna. A teraz mamy asfaltową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 11.12.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 no ma ja mam białe przy asfaltowej i ciągle są brudne, a to niestety widać... a na działce są ciemne i okropnie brudne z bliska, a z szosy wyglądają ładnie o białe trzeba bardziej dbać, choć ja jestem zwolenniczką białych i gdyby nie to że zdecydowałam się na brązowy dach i dom stoi pośród lasu to bez wahania zamówiłabym białe Dlatego mimo dodatkowego kosztu (w moim przypadku ze względu na szprosy) chociaż w środku zrobiłam białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 11.12.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Dorfi, chyba nie nadążyłabym z tym myciem Dardurdka, jesli mogę wiedziec na jakie szprosy się zdecydowałaś? Jestem ciekawa jak z utrzymaniem czystości zewnetrznych szprosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 11.12.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witajcie, wrzucę swoje trzy grosze ..... ja też będę miała BIAŁE okna! Będzie szara elewacja, grafitowy dach, białe drzwi i brama garażowa. Tak sobie wymarzyłam i nikt mnie nie namówi na nic innego !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 11.12.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 A ja przez te rozmówki o dachach, oknach i elewacjach to dzisiaj jadąc na działkę wszystkie możliwe dziury zaliczyłam, bo zamiast na drogę patrzeć to się po okolicy rozglądałam, jakie dachy, okna i elewacje ludzie mają w okolicy Teraz, jak liści nie ma na drzewach, to przynajmniej coś widać. Jak na razie wniosek jeden - u nas faktycznie przewaga ceglastych dachów występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.12.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 No to widzę, że rzesze białooknowców rosną , fajnie... nie będę sama Polną drogę i białe okna miałam w pierwszym domu. Źle nie było... Ja to nawet myślę, że te brudne okna to tylko my same widzimy . Bo pomyślcie... macie dzień wolny... cały dzień szorujecie okna... wszystkie... a mąż wraca z pracy i mówi..."a ty co dzisiaj robiłaś, odpoczęłaś sobie troszkę?" Skoro nie widać, że są umyte, to nie było widać, że były brudne, nieee???? No chyba, że tylko ja tak mam Agatko... patrz na drogę, bo dziury to jedna z przyjemniejszych rzeczy, w które można wjechać. Nie chciała bym się czuć winna A tak serio, to też się zastanawiałam, czy nie wsiąść w samochód i nie pooglądać... wybrałam neta Meg... taki zestaw najbardziej mi się podoba... tylko dach muszę mieć inny Danusiu... Dardurdki szprosy są między szybami, i ja też takie planuję. Wiem, że ładniej wyglądają na szybach, ale to już było by przegięcie do mycia. A jasne, międzyszybowe naprawdę dobrze wyglądają . Dardurdko... chociaż trochę od Ciebie ściągnęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 11.12.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 U mnie też szprosy są pomiędzy szybami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.12.2009 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Aż byłam u Ciebie, przypomnieć oczom Twoje okna. Tylko potwierdzają moja teorię, że im jaśniejsze okna tym lepiej widoczne szprosy. Tylko troszkę inny podział planuję i szprosiki szersze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 11.12.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 ArcicoMoże Cie to zdziwi ,ale ja też jestem zwolenniczką białych okien .W moim domu pierwotnie tak miało być ,ale niestety uległam znajomym i rodzinie ,którzy cały czas truli o brudzie Może faktycznie ,n a tych moich naklejanych ozdóbkach ten wszechobecny bród byłby bardziej widoczny ,ale jak rama będzie gładka ,to wybrałabym białe.Przecież od drogi masz kawał drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.12.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Dorfi, chyba nie nadążyłabym z tym myciem Dardurdka, jesli mogę wiedziec na jakie szprosy się zdecydowałaś? Jestem ciekawa jak z utrzymaniem czystości zewnetrznych szprosów. Danusiu, u mnie są też wewnątrzszybowe tylko tak z daleka ładnie wyglądają jak zewnętrzne (chociaż zawsze marzyłam o zewn. to niestety koszt przewyższyłby w moim przypadku koszt sso ). A szprosy, to prawda, najlepiej widać te białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.12.2009 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Hihihihi... na to wychodzi, że wszyscy chcieli białe, że białe się wszystkim podobają To ja bedę ta odważna, dołączam do Dorfi i Karolci... A że tak jak Beatka zauważyła, do drogi mam kawał drogi , to nawet jak się ciut przykurzą to nie będzie widać . Ja nauczę się patrzeć w inną stronę, a mąż i tak nie zauważy . Tylko wizytacje tylko zpowiedziane proszę, cobym się wstydać nie musiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.12.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Cześc no tak,a ja teraz będę dumac dobrze,że jeszcze mam czas Ps.a propo tych zewnętrznych szprosów. Jeden z kolegów forumowych(budujących ten sam dom co ja) takowe posiada tyle,że drewniane okna i zdejmowane szprosy,więc w czasie mycia rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.12.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Arctica a jakie do tych białych okien dobierasz drzwi-białe,drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 12.12.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 To ja Cię jeszcze pomęczę, żeby nie było że to tak łatwo z tym wyborem http://x.garnek.pl/ga2408/859554afc8efd5a3888339a3/dworek_w_witkowicach.jpg http://www.gminaboleslaw.pl/data/gallery/564c4c3c526006187aa556fd2c22a1f8.jpeg http://www.weranda.pl/materialy/2007/05/70/big_01.jpg albo zamiast szprosów rozważałam jeszcze inny podział okna, jak tu: http://www.fredek.pl/img/system/objects/10/115257705094/1152577050941.jpg ale przyznaje, że biały też pasują, jak tu w starym dworku w Ostrówku (prawda że mój podobny ) http://www.semix.net.pl/rowery/trasy/siedlce%20krzeslin%20suchozebry%20mokobody%20niwiski/grafiki/Dworek%20Ostrowek.JPG a tu zdjęcie (kiepskie niestety) dworku koło mnie http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/31000000183f5c13/1/191/sBn5CobxrT8czB5E_NFUje10O2Uact11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.12.2009 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Arctica a jakie do tych białych okien dobierasz drzwi-białe,drewniane? Właśnie od wczoraj walczę z chłopem w tym temacie... Najpierw wymiary... mi podobają się dwuskrzydłowe (no półtora), ale zaparło się to moje szczęście jak osioł normalnie , nie i kropka, jakby innych słów zapomniał , mogą być najszersze jakie tylko wynajdę, ale jednoskrzydłowe . I gadaj tu z takim A teraz materiał... istotnym problemem jest nasza zwierzyna. Już istniejąca "delikatnie" puka łapką jak chce wejść , a że łapka wyposażona w pazury... . A planowana zwierzyna, w ilości conajmniej jeszcze 2 szt. łapki będzie miała dwa razy większe, a co za tym idzie dwa razy bardziej niszczące... Obawiam się, że drewno nie przeżyje , chociaż już znalazłam, drewniane, piękne, białe... Musimy się jeszcze zastanowić... A tak w ogóle to mam mieszane uczucia co do białych drzwi , ale nie widzę innego wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 12.12.2009 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 To ja Cię jeszcze pomęczę, żeby nie było że to tak łatwo z tym wyborem http://x.garnek.pl/ga2408/859554afc8efd5a3888339a3/dworek_w_witkowicach.jpg Iwonko... problem w tym, że ja już nie widzę innych okien... Baaaa.... teraz to nawet drewnianych mercedesów Moni bym nie chciała... chyba, że by je na biało pomalowali A patrząc na zdjęcie... spójrz... przecież tylko czarne dziury zamiast okien widać , jakiej świeżości by nabrał przy białej stolarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 12.12.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Właśnie od wczoraj walczę z chłopem w tym temacie... Najpierw wymiary... mi podobają się dwuskrzydłowe (no półtora), ale zaparło się to moje szczęście jak osioł normalnie , nie i kropka, jakby innych słów zapomniał , mogą być najszersze jakie tylko wynajdę, ale jednoskrzydłowe . I gadaj tu z takim Powiedz mu, że w wąskie drzwi się nie zmieścisz jak będziesz chaiała założyć suknię z czasów Marii Antoniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 12.12.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Iwonko,dziękuję Ci bardzo za te zdjęcia.Serce podpowiada bierz brązowe i chyba zostanę przy pierwszym wyborze.Pięknie wygladają kontrastując z jasniutką elewacją - biel.Kombinuję co zrobic w środku,może biały.Nigdy nie myślałam o takim rozwiązaniu Ten domek jest cudowny http://www.gminaboleslaw.pl/data/gallery/564c4c3c526006187aa556fd2c22a1f8.jpeg U mnie chyba tylko taki podział okien wchodzi w grę,bo mam wymiary 90x140. Bardzo podobają mi się okna Beatki,ale chyba mam za wąskie okna http://www.semix.net.pl/rowery/trasy/siedlce%20krzeslin%20suchozebry%20mokobody%20niwiski/grafiki/Dworek%20Ostrowek.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts