Arctica 17.12.2009 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Tylko problemem jest ostatnie okno, którego krawędź licuje się ze ścianą... nie będzie jak podpiąć do boku Nie czytałam uważnie moich komentarzy Czyż nie przestrzegałam przed tego typu sytuacją? A właśnie, że czytałam ... Dlatego kuchnia straciła jedno okno i meble poleciały na tamtą ścianę A ja mam problem "tylko" z firankami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 17.12.2009 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Arctico, mam dla Ciebie piekną elewację, żywą Iwonko... piękna ... W pierwszym domu taką miałam , tylko bryła trochę inna była... winko na pięterku mogłam zrywać . Ale tam był siding, więc nic nie szkodziło to "zielsko" elewacji... teraz i później niestety nie da rady... Chociaż takie mniej inwazyjne na kolumienki z przodu planuję... tylko chłop jeszcze o niczym nie wie , aaaa... i z tyłu będę walczyć z glicynią pożyjom uwidzim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 17.12.2009 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Macie może jakieś doświadczenia z drewnianymi frontami ... Drewno wiadomo naturalne bla bla bla, ale sporo złych opini słyszałm o nich... A to się paczy, a to rozsycha... wiem dobrze wyschnięte nie powinno, ale w Fabryce wnętrz chyba powinni wiedzieć z czego mają robić, a na wystawce mają taki ze 2 mm rozsech... co przy białych meblach niefajnie wygląda... Narazie rozpatruję dwa warianty: albo drewno, albo mdf patynowany... i naprawdę sporo przemawia za tą drugą opcją Poradźcie cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 17.12.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 hej Arctica:D W kwestii frontów ja jestem za MDF. Ja co prawda nie miałam drewnianych tylko właśnie MDF tyle,że lakierowany i jestem bardzo zadowolona! Natomiast zarówno moi rodzice jak i znajomi mają drewniane fronty i powiedzieli,ze nigdy więcej... rozsychają się w niektórych miejscach a w okolicy zlewu "puchną"... Napewno zalezy to od rodzaju drwena, firmy która to wykonuje itp. i pewnie są takie ktore sprawują się super... no ale ja pisze o przypadkach które znam Także przemyśl sobie jeszcze... no i napewno poradzą Ci jeszcze mądrzejsi .... Niewątpliwie to ważny wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.12.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Arctico, mam dla Ciebie piekną elewację, żywą http://www.turystyka.powiat-lancut.com.pl/image/12/default/dworek.jpg Piękny gąszcz Iwonko, możesz nieco zmniejszyć tę fotkę i wrzucić jeszcze raz, ponieważ mi ucina z lewej strony Bardzo mi się podoba dworek porośnięty winobluszczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.12.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Uffff, nasza arctica na fali... Kuchnia ..... duża!!! jest duże pole do popisu. Z tą półką to też bym się zastanowiła - faktycznie kupa tłustego kurzu, fuj! Obrzydlistwo! Może tę póleczkę umieść nad blatem roboczym, czyli po lewej stronie , pod szafkami wiszącymi , ale ja tam się nie znam A zaraz, zaraz... ten komin jest wystający?? nie będziesz uderzać głową??? o tą półkę? No chyba,że źle widzę i mam kiepski zmysł Dziękuję kofana Kuchnia to nawet trochę za duża mi się wydaje , może dlatego, że w programie nie mieli większego stołu Komin, spójrz to będzie cuś takiego, tylko bez tych frędzelków i koronek . Obłożony nie drewnem, tylko kaflami. Łepetyna mi się zmieści http://foto1.m.onet.pl/_m/321aad2beb32f748b33c78b2e6874861,10,19,0.jpg Oooo... półka też tu jest... myślicie, że tam będzie się tak bardzo kurzyć... daleko od okapu No właśnie o tym pomyślałam - tam jest półka i całkiem fajnie to wygląda.... myślę, że ta póleczka nie będzie się tak kurzyła. Jest OK!! tak myślę, ale ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.12.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam !! ..... trwa licytacja na szczytny cel: http://forum.muratordom.pl/licytacja-dla-walecznego-franka,t175613.htm licytujcie kochani zwiedzanie benia za 10 zł !!!! będzie fajne spotkanie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 18.12.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Arctico, mam dla Ciebie piekną elewację, żywą Piękny gąszcz Iwonko, możesz nieco zmniejszyć tę fotkę i wrzucić jeszcze raz, ponieważ mi ucina z lewej strony Bardzo mi się podoba dworek porośnięty winobluszczem http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/2b00000018fa1308/1/140/r-51ABuQ7D-ZIzM3rAd-zQc6Jdk-3nYY.jpg Proszę Moniu, mnie też się baaardzo podoba Arctico, winobluszcze, bluszcze itp. nie niszczą elewacji i wbrew pozorom nie ułatwiają wilgoci wejścia do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 18.12.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Bry weekendowe choć ja dziś będę "pracować" do póxna ale co tam kuchnia widzę rodzi się piękna, a półeczkę też chcę i już wiem co tam postwię nie mogę się doczekać realizacji u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 18.12.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Świetnie wygląda taki porośnięty dom To prawda - winobluszcz nie niszczy elewacji, choć przytwierdza się do ścian za pomocą specjalnych "przylg" Prawdą jest również to, że nie powoduje wilgoci w domu Trzeba jednak mieć na uwadze to, że pędy rozrastają się niemiłosiernie i mimo przycinania wokół okien, zaciemniają pomieszczenia Jakkolwiek by nie było, rozważam od dawna takie pnącza na domu (wkleiłam również kiedyś u siebie w dzienniku tak pięknie porośnięty dworek), ale wstrzymuje mnie to, że najpierw trzeba wykonać prace ociepleniowe i elewacyjne. Gdzie zniknęła Arctica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.12.2009 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Jestem Moniu kochana, jestem... Trochę jeszcze niedomagam , kaszel mnie tak męczy, że aż głowa mi odpada Winobluszcz nie niszczy??? Pozwolicie, że będę miała własne zdanie w temacie... Macki nie do wyskrobania z "baranków", czy tam innych jakiś "korników", a wlezą wszędzie... Na poprzednim domku to nawet pod obróbkę dachową toto wlazło i pod gąsiorem jakieś 3 metry dalej wylazło... dobrze, że już mnie to nie porasta . Niby nie niszczy, ale jest bardzo.... wszędobylskie A i jeszcze zwierzyna, ta drobna... lotna... Fajna sprawa jak rankiem świergota toto, zwłaszcza wiosną, gdy jesteśmy wyposzczeni na takie dźwięki, ale całe ferajny w tym siedzą, a jak siedzą to i niefajne ślady tej swojej bytności zostawiają... nie tam, żeby mi jedno małe g..... przeszkadzało, ale 945786356286281657 małych g.... to już tak , a jak jeszcze owocki wszelakie granatowe raczą dojrzeć . Tak jak pisałam, też przemycę cuś na elewację, ale będzie to najprawdopodobniej Hedera. Aaaaa... no i glicynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.12.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Bry weekendowe choć ja dziś będę "pracować" do póxna ale co tam kuchnia widzę rodzi się piękna, a półeczkę też chcę i już wiem co tam postwię nie mogę się doczekać realizacji u ciebie Bry... Już późno... weekend już???? Kcem wiedzieć .... coooo ..... nooooo.... na tą półkę Na realizację przyjdzie Ci jeszcze trochę poczekać ... oby do wiosny... później to już z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.12.2009 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 No właśnie o tym pomyślałam - tam jest półka i całkiem fajnie to wygląda.... myślę, że ta póleczka nie będzie się tak kurzyła. Jest OK!! tak myślę, ale ja się nie znam Przecież tutaj sami znawcy... to nie trzeba się znać, żeby powiedzieć co się komu podoba a co nie . Ile ludzi tyle gustów... a kto pyta nie błądzi Ps. półka będzie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.12.2009 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 hej Arctica:D W kwestii frontów ja jestem za MDF. Ja co prawda nie miałam drewnianych tylko właśnie MDF tyle,że lakierowany i jestem bardzo zadowolona! Natomiast zarówno moi rodzice jak i znajomi mają drewniane fronty i powiedzieli,ze nigdy więcej... rozsychają się w niektórych miejscach a w okolicy zlewu "puchną"... Napewno zalezy to od rodzaju drwena, firmy która to wykonuje itp. i pewnie są takie ktore sprawują się super... no ale ja pisze o przypadkach które znam Także przemyśl sobie jeszcze... no i napewno poradzą Ci jeszcze mądrzejsi .... Niewątpliwie to ważny wybór! Dzięki Karolcia... Właśnie mi przypomniałaś jak drewniane fronty wyglądały u teściowej po 4 latach użytkowania... niby nic... niby to cały urok drewna... ale takiego właśnie uroku to ja chyba nie lubię. Zdecydowałam, fronty będą z Mdf-u patynowanego. Nawet nzalazłam dokładnie takie jakie chcę, zaraz poszukam zdjęcia to wkleję. A jak tam benio? nie zamazł? dawno nie byłam, idę podejrzeć pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.12.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Wybrałam fronty... takie bendom http://foto2.m.onet.pl/_m/84b02a0b3d24eee2e636deb15140219e,10,19,0.jpg a z rozmachu to wybrałam też glazurę na stanowisko piecowe, muszę jeszcze podliczyć i zamawiam Tam gdzie w projekcie wiszą patelnie i łyżki będzie taki dekor http://foto0.m.onet.pl/_m/9b206edc4b3fbfd324275d4f1bbceab4,10,19,0.jpg Do tego są jeszcze trzy pojedyńcze dekorki, takie na jedna płytkę. Niestety ani ich, ani płytki podstawowej Wam nie pokażę, bo złe zdjęcia mają... poszukam lepszych , i wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 18.12.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ależ sliczne te dekorki!!! co to za producent??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 18.12.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 hej! hm.... nie mogłam sie powstrzymac zobacz na co się przez przypadek natknęłam http://img7.imageshack.us/img7/7816/9c091b31ce32efb2med.jpg powiedz że śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.12.2009 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 ależ sliczne te dekorki!!! co to za producent??? Kaluś, to POLOCORIT... przewaliłam chyba ze sto stron z kuchenną glazurą, i wróciłam do tych (a były na drugiej chyba stronie). Ten dekor co pokazałam jest na 6 płytek, a są jeszcze trzy małe, jednopłytkowe, które są wycinkami tej dużej. Jak nie lubię się napalać, zazwyczaj da mi się cuś przetłumaczyć, to w tym wypadku nic z tego.... Ma być ta i tylko ta ... i basta!!! No i cenę mają w porządku, bo ja rozsądna dziewczynka jestem przecie... Wrzucę link to oblukasz sobie te małe dekorki, bo jak kopiuję i wklejam zdjęcia, to strasznie niewyraźne wychodzą. http://www.eplytki.pl/polcolorit.html A fronty... mogą być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 19.12.2009 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 hej! hm.... nie mogłam sie powstrzymac zobacz na co się przez przypadek natknęłam powiedz że śliczny Pewnie Aniu, że śliczny Dobrze, że mi przypomniałaś, jeszcze jednego muszę ukrochmalić, bo leży taki "bez ducha" na półce , zapomniała bym... Dobrze, że bawiłam się w te ozdóbki wcześniej, bo teraz doba jakoś się skurczyła , nawet na fm nie mam czasu Dzięki, że pamiętasz o moim "zboczeniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 19.12.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Hej Arctica Super fronty wybrałaś ! Bardzo ładnie się prezentują A co do Benia... to dzielnie się trzyma ale na pewno chciałby mieć czapeczkę z dachówki No ale to w przyszłym tygodniu zacznie się dziać i w tym roku skończą... Odwiedzaj nas kochana, odwiedzaj Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts