Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

Tylko problemem jest ostatnie okno, którego krawędź licuje się ze ścianą... nie będzie jak podpiąć do boku :-?

Nie czytałam uważnie moich komentarzy :wink: :wink: Czyż nie przestrzegałam przed tego typu sytuacją?

A właśnie, że czytałam :evil: ...

Dlatego kuchnia straciła jedno okno i meble poleciały na tamtą ścianę :D

A ja mam problem "tylko" z firankami :D

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arctico, mam dla Ciebie piekną elewację, żywą :lol: :wink:

Iwonko... piękna :roll: ...

W pierwszym domu taką miałam :D , tylko bryła trochę inna była... winko na pięterku mogłam zrywać :roll: . Ale tam był siding, więc nic nie szkodziło to "zielsko" elewacji... teraz i później niestety nie da rady...

Chociaż takie mniej inwazyjne na kolumienki z przodu planuję... tylko chłop jeszcze o niczym nie wie :wink: , aaaa... i z tyłu będę walczyć z glicynią :)

pożyjom uwidzim :D

Macie może jakieś doświadczenia z drewnianymi frontami :roll: ...

Drewno wiadomo naturalne bla bla bla, ale sporo złych opini słyszałm o nich...

A to się paczy, a to rozsycha... wiem dobrze wyschnięte nie powinno, ale w Fabryce wnętrz chyba powinni wiedzieć z czego mają robić, a na wystawce mają taki ze 2 mm rozsech... co przy białych meblach niefajnie wygląda...

Narazie rozpatruję dwa warianty: albo drewno, albo mdf patynowany...

i naprawdę sporo przemawia za tą drugą opcją :roll:

Poradźcie cuś :roll: :roll: :roll: :roll: :-?

hej Arctica:D

W kwestii frontów ja jestem za MDF. Ja co prawda nie miałam drewnianych tylko właśnie MDF tyle,że lakierowany i jestem bardzo zadowolona! Natomiast zarówno moi rodzice jak i znajomi mają drewniane fronty i powiedzieli,ze nigdy więcej... rozsychają się w niektórych miejscach a w okolicy zlewu "puchną"... Napewno zalezy to od rodzaju drwena, firmy która to wykonuje itp. i pewnie są takie ktore sprawują się super... :roll: no ale ja pisze o przypadkach które znam :wink:

Także przemyśl sobie jeszcze... no i napewno poradzą Ci jeszcze mądrzejsi .... :wink: Niewątpliwie to ważny wybór!

http://www.turystyka.powiat-lancut.com.pl/image/12/default/dworek.jpg

Piękny gąszcz :D

Iwonko, możesz nieco zmniejszyć tę fotkę i wrzucić jeszcze raz, ponieważ mi ucina z lewej strony :-? Bardzo mi się podoba dworek porośnięty winobluszczem :D

Uffff, nasza arctica na fali... :wink: :wink: :wink: :wink: Kuchnia ..... duża!!! :wink: jest duże pole do popisu. Z tą półką to też bym się zastanowiła - faktycznie kupa tłustego kurzu, fuj! Obrzydlistwo! Może tę póleczkę umieść nad blatem roboczym, czyli po lewej stronie , pod szafkami wiszącymi , ale ja tam się nie znam :oops: :oops: A zaraz, zaraz... ten komin jest wystający?? nie będziesz uderzać głową??? o tą półkę? No chyba,że źle widzę i mam kiepski zmysł :oops: :oops: :oops: :oops:

Dziękuję kofana :p :p :p

Kuchnia to nawet trochę za duża mi się wydaje :oops: :-? , może dlatego, że w programie nie mieli większego stołu :roll:

Komin, spójrz to będzie cuś takiego, tylko bez tych frędzelków i koronek :wink: . Obłożony nie drewnem, tylko kaflami.

Łepetyna mi się zmieści :D

http://foto1.m.onet.pl/_m/321aad2beb32f748b33c78b2e6874861,10,19,0.jpg

Oooo... półka też tu jest... myślicie, że tam będzie się tak bardzo kurzyć... daleko od okapu :-?

No właśnie o tym pomyślałam - tam jest półka i całkiem fajnie to wygląda.... myślę, że ta póleczka nie będzie się tak kurzyła. Jest OK!! tak myślę, ale ja się nie znam :wink: :wink: :wink:

Piękny gąszcz :D

Iwonko, możesz nieco zmniejszyć tę fotkę i wrzucić jeszcze raz, ponieważ mi ucina z lewej strony :-? Bardzo mi się podoba dworek porośnięty winobluszczem :D

http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/2b00000018fa1308/1/140/r-51ABuQ7D-ZIzM3rAd-zQc6Jdk-3nYY.jpg

Proszę Moniu, mnie też się baaardzo podoba :D Arctico, winobluszcze, bluszcze itp. nie niszczą elewacji i wbrew pozorom nie ułatwiają wilgoci wejścia do domu :wink:

Świetnie wygląda taki porośnięty dom :D

To prawda - winobluszcz nie niszczy elewacji, choć przytwierdza się do ścian za pomocą specjalnych "przylg" :wink: Prawdą jest również to, że nie powoduje wilgoci w domu :D Trzeba jednak mieć na uwadze to, że pędy rozrastają się niemiłosiernie i mimo przycinania wokół okien, zaciemniają pomieszczenia :roll:

Jakkolwiek by nie było, rozważam od dawna takie pnącza na domu (wkleiłam również kiedyś u siebie w dzienniku tak pięknie porośnięty dworek), ale wstrzymuje mnie to, że najpierw trzeba wykonać prace ociepleniowe i elewacyjne.

Gdzie zniknęła Arctica?

Jestem Moniu kochana, jestem...

Trochę jeszcze niedomagam :roll: , kaszel mnie tak męczy, że aż głowa mi odpada :-?

Winobluszcz nie niszczy??? Pozwolicie, że będę miała własne zdanie w temacie... Macki nie do wyskrobania z "baranków", czy tam innych jakiś "korników", a wlezą wszędzie...

Na poprzednim domku to nawet pod obróbkę dachową toto wlazło i pod gąsiorem jakieś 3 metry dalej wylazło... dobrze, że już mnie to nie porasta :roll: .

Niby nie niszczy, ale jest bardzo.... wszędobylskie :D

A i jeszcze zwierzyna, ta drobna... lotna...

Fajna sprawa jak rankiem świergota toto, zwłaszcza wiosną, gdy jesteśmy wyposzczeni na takie dźwięki, ale całe ferajny w tym siedzą, a jak siedzą to i niefajne ślady tej swojej bytności zostawiają... nie tam, żeby mi jedno małe g..... przeszkadzało, ale 945786356286281657 małych g.... to już tak :evil: , a jak jeszcze owocki wszelakie granatowe raczą dojrzeć :evil: :evil: :evil: .

Tak jak pisałam, też przemycę cuś na elewację, ale będzie to najprawdopodobniej Hedera. Aaaaa... no i glicynia :D

Bry weekendowe :D :D choć ja dziś będę "pracować" do póxna ale co tam :roll: :roll:

kuchnia widzę rodzi się piękna, a półeczkę też chcę :D :D

i już wiem co tam postwię 8) 8)

nie mogę się doczekać realizacji u ciebie :oops: :wink: :p

Bry...

Już późno... weekend już????

Kcem wiedzieć .... coooo :( ..... nooooo.... na tą półkę :cry:

Na realizację przyjdzie Ci jeszcze trochę poczekać :D ... oby do wiosny... później to już z górki :wink:

No właśnie o tym pomyślałam - tam jest półka i całkiem fajnie to wygląda.... myślę, że ta póleczka nie będzie się tak kurzyła. Jest OK!! tak myślę, ale ja się nie znam :wink: :wink: :wink:

Przecież tutaj sami znawcy... to nie trzeba się znać, żeby powiedzieć co się komu podoba a co nie :roll: . Ile ludzi tyle gustów... a kto pyta nie błądzi :wink:

Ps. półka będzie, dzięki :D

hej Arctica:D

W kwestii frontów ja jestem za MDF. Ja co prawda nie miałam drewnianych tylko właśnie MDF tyle,że lakierowany i jestem bardzo zadowolona! Natomiast zarówno moi rodzice jak i znajomi mają drewniane fronty i powiedzieli,ze nigdy więcej... rozsychają się w niektórych miejscach a w okolicy zlewu "puchną"... Napewno zalezy to od rodzaju drwena, firmy która to wykonuje itp. i pewnie są takie ktore sprawują się super... :roll: no ale ja pisze o przypadkach które znam :wink:

Także przemyśl sobie jeszcze... no i napewno poradzą Ci jeszcze mądrzejsi .... :wink: Niewątpliwie to ważny wybór!

Dzięki Karolcia...

Właśnie mi przypomniałaś jak drewniane fronty wyglądały u teściowej po 4 latach użytkowania... niby nic... niby to cały urok drewna... ale takiego właśnie uroku to ja chyba nie lubię. :-? :roll:

Zdecydowałam, fronty będą z Mdf-u patynowanego. Nawet nzalazłam dokładnie takie jakie chcę, zaraz poszukam zdjęcia to wkleję.

A jak tam benio? nie zamazł? dawno nie byłam, idę podejrzeć :wink: pa

Wybrałam fronty... takie bendom :-?

http://foto2.m.onet.pl/_m/84b02a0b3d24eee2e636deb15140219e,10,19,0.jpg

a z rozmachu to wybrałam też glazurę na stanowisko piecowe, muszę jeszcze podliczyć i zamawiam :D

Tam gdzie w projekcie wiszą patelnie i łyżki będzie taki dekor

http://foto0.m.onet.pl/_m/9b206edc4b3fbfd324275d4f1bbceab4,10,19,0.jpg

Do tego są jeszcze trzy pojedyńcze dekorki, takie na jedna płytkę. Niestety ani ich, ani płytki podstawowej Wam nie pokażę, bo złe zdjęcia mają... poszukam lepszych :D , i wstawię.

ależ sliczne te dekorki!!! :o :o

co to za producent???

Kaluś, to POLOCORIT... przewaliłam chyba ze sto stron z kuchenną glazurą, i wróciłam do tych (a były na drugiej chyba stronie).

Ten dekor co pokazałam jest na 6 płytek, a są jeszcze trzy małe, jednopłytkowe, które są wycinkami tej dużej.

Jak nie lubię się napalać, zazwyczaj da mi się cuś przetłumaczyć, to w tym wypadku nic z tego....

Ma być ta i tylko ta ... i basta!!! :wink:

No i cenę mają w porządku, bo ja rozsądna dziewczynka jestem przecie... :roll:

Wrzucę link to oblukasz sobie te małe dekorki, bo jak kopiuję i wklejam zdjęcia, to strasznie niewyraźne wychodzą.

http://www.eplytki.pl/polcolorit.html

A fronty... mogą być??? :roll:

hej!

hm.... nie mogłam sie powstrzymac :) zobacz na co się przez przypadek natknęłam

powiedz że śliczny

Pewnie Aniu, że śliczny :p

Dobrze, że mi przypomniałaś, jeszcze jednego muszę ukrochmalić, bo leży taki "bez ducha" na półce :) , zapomniała bym...

Dobrze, że bawiłam się w te ozdóbki wcześniej, bo teraz doba jakoś się skurczyła :roll: :roll: :roll: , nawet na fm nie mam czasu :(

Dzięki, że pamiętasz o moim "zboczeniu" :p :p :p

Hej Arctica :D Super fronty wybrałaś ! Bardzo ładnie się prezentują :D

A co do Benia... :roll: to dzielnie się trzyma ale na pewno chciałby mieć czapeczkę z dachówki :wink: No ale to w przyszłym tygodniu zacznie się dziać i w tym roku skończą... :wink:

Odwiedzaj nas kochana, odwiedzaj :D :D :D

Pozdrowionka :D