Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arctica, piekne te obrazy haftujesz, szydelkowe tez cudne.Wieszasz je na scianach albo masz zamiar?

A ja sie pochwale:

http://dorbie.fotosik.pl/albumy/473177-4.html

z tym, ze obrazy krzyzykowe sa produkcji mojej babci, ale mam caly dom nimi obwieszony, z czego jestem dumna :D A reszta robotek moja :oops:

Miło Cię gościć :p

Dzięki za pochwały, w tym moim albumie to trochę chaos zapanował :roll: , najpierw fotosik mi wyciął numer z czasową niedostępnością zdjęć, jedną nogą przeniosłam się do onetu, ale teraz to trochę tu trochę tam... i zawsze jakoś mało czasu na porządki :oops: :-? .

Ty jak widzę też dłubiesz na szydełku... uwielbiam szydełko... tylko znowu doba za krótka :roll: , a właśnie tworzę dwa duuuuuże xxx, miałam plan żeby skończyć przed sezonem budowlanym, ale czarno to widzę :-? .

Moje obrazy krzyżykowe już wiszą na ścianach, a w przyszłym domku też mają już przewidzianą ścianę w salonie.

Łap za igłę, babcia podpowie i zobaczysz, że to wcale nie takie trudne... a satysfakcja gwarantowana :D

Super to łóżko z szafą, rewelka! Gratuluje zakupu

Dzięki :p

No to kochana masz sypialnię z głowy.Gratuluję zakupu :D :D Łoże wygląda imponująco ,jakie ma wymiary?

Dzięki Beatko, do sypialni jeszcze planuję toaletkę lub komódkę, w zależności od tego co znajdę pasujące... i stylowo i ...cenowo :roll: :D .

Łoże (no faktycznie "łóżko" to za skąpa nazwa :D ) 200x200, tak że nie ma różnicy wzdłuż czy w poprzek :lol: :lol: :lol:

Kiedys tez wyszywalam krzyzykami, u moich rodzicow wisza dwa obrazki w okraglych ramkach, teraz mnie bardziej kreci szydelko, bo robie to dopiero od kilku lat a od podstawowki robilam na drutach, teraz to odeszlo do lamusa, dzieci nie bardzo chca nosic swetry

Arctica, piekne te obrazy haftujesz, szydelkowe tez cudne.Wieszasz je na scianach albo masz zamiar?

A ja sie pochwale:

http://dorbie.fotosik.pl/albumy/473177-4.html

z tym, ze obrazy krzyzykowe sa produkcji mojej babci, ale mam caly dom nimi obwieszony, z czego jestem dumna :D A reszta robotek moja :oops:

Miło Cię gościć :p

Dzięki za pochwały, w tym moim albumie to trochę chaos zapanował :roll: , najpierw fotosik mi wyciął numer z czasową niedostępnością zdjęć, jedną nogą przeniosłam się do onetu, ale teraz to trochę tu trochę tam... i zawsze jakoś mało czasu na porządki :oops: :-? .

Ty jak widzę też dłubiesz na szydełku... uwielbiam szydełko... tylko znowu doba za krótka :roll: , a właśnie tworzę dwa duuuuuże xxx, miałam plan żeby skończyć przed sezonem budowlanym, ale czarno to widzę :-? .

Moje obrazy krzyżykowe już wiszą na ścianach, a w przyszłym domku też mają już przewidzianą ścianę w salonie.

Łap za igłę, babcia podpowie i zobaczysz, że to wcale nie takie trudne... a satysfakcja gwarantowana :D

Super to łóżko z szafą, rewelka! Gratuluje zakupu

Dzięki :p

Piekna szafe wygralas!

Co do kuchni to szuflady zrobilabym blizej pieca, masz duzo drobnych szuflad, a w nich nie zmiescisz torebek typu kisiel, budyn itp. na stojaco, bo beda haczyc przy otwieraniu.

Po lewej stronie pod witryna podwojna fajnie by wygladaly szerokie szuflady, no i pomysl nad zmywarka.

Ja po swietach kocham moja zmywarke, chodzila dwa razy dziennie przy gosciach.

Hej!

Właściwie to temat kuchni cały czas wałkuję... jakoś nie mogę się zdecydować na konkretne ustawienie... wiem, że płyta na środku, zlew po prawo... i tyle co wiem :-?

Nie wiem czy robić te witrynki przeszklaone, bo trochę gryzą mi się z tym po drugiej stronie, a tam jest ociekacz i musi być zakryta... może wszystkie zrobić z pełnymi frontami :-?

W małych sufladkach budyń i kisiel zmieści się "na boczku" :D .

Teraz mam dużo dużych szuflad i ... dużo bałaganu w nich :oops: , wiem niby są organizery ale ja bałaganiara jestem i myślę, że w małych jak wszystko będzie miało swoje miejsce to łatwiej się ogarnie :roll:. A blisko piekarnika/płyty zaplanowałam zwykłe szafki a nie szuflady bo pomyślałam o garach i talerzach. Jakoś bardziej mi to wydaje się potrzebne pod ręką :roll: .

Zmywarkę, już pisałam mam samobieżną, z operatorem odkurzacza w jednej osobie :D , tak tak... mam kochanego męża :D

Tak, że jestem otwarta na wszelkie kuchenne sugestie, tylko nie wiem czemu się tak uparłam na to "stanowisko piecowe" :-? , przecież to takie... nieporęczne :roll: .

Eeeee tam, Małgoś, do ziemianki siem nie mieści :roll: :wink: :lol: :lol:

A tak serio, to trzeci dom mebluję i nigdy nie miałam takiego sentymentu do mebli jak do tych... jednak "z duszą" muszom być :-? .

to ty fachman w urządzaniu domów jesteś :o :o dobrze wiedzieć !!! jakby co to pomożesz ???? Bo ja tam dopiero pierwszy dom, ale chyba z trzecie mieszkanie !!!! :oops: :oops: tyle tylko, że dom to inne gabaryty :-? :-?

Eeeee tam, Małgoś, do ziemianki siem nie mieści :roll: :wink: :lol: :lol:

A tak serio, to trzeci dom mebluję i nigdy nie miałam takiego sentymentu do mebli jak do tych... jednak "z duszą" muszom być :-? .

to ty fachman w urządzaniu domów jesteś :o :o dobrze wiedzieć !!! jakby co to pomożesz ???? Bo ja tam dopiero pierwszy dom, ale chyba z trzecie mieszkanie !!!! :oops: :oops: tyle tylko, że dom to inne gabaryty :-? :-?

Ciekawa jestem co mi wyjdzie z tego urządzania, nowoczesne i ... w miare nowoczesne przerabiałam, ale teraz....nazwijmy to "inne klimaty" :roll:

Najchętniej to bym wszystkie meble ze staroci kupiła, a że wybieram tylko te przyjazne dla portfela to może być niezły misz-masz. Z założenia nowa będzie tylko kuchnia, ale... pożyjom uwidzim :D

Noooo.... i jeszcze muzeum można z chałupy zrobić :x :roll: , i weź tu chopie i bądź mądry :-? .

Oczywiście, że jakby co to ...................podpowiem, a właściwie to się "wypowiem" bo to Tobie ma się przecież podobać :roll: , a jak masz wprawę w mieszkaniach to wiesz co lubicie.

A dom to tylko się tak wydaje kobylasty, nie licząc góry to pewnie powierzchnia zbliżona Twojego :) .

Arctica - wowwwwwwwwwwwwwww....

Ale szafa....

ale łoże :wink:

Ładne... :D

Szafa pojemna :wink:

A oprócz tego kabina parowa? :o

Co do kabiny faktycznie masz rację -różne opinie, ale za pół roku napiszesz nam jak tam owa kabina :D

A ja też łaziłam po psychologu itp. bo myslałam, że WY tam przy stołach itp. :wink: :D Ale wątek załozyłam! Poza tym lubię wszędzie się szwendać po FM :lol:

Arctica piękny duet :roll:

Super będą mebelki pasować do Waszego domku :D

No i wymiary imponujące :)

aaa no i ja tez chcę mieć "stanowisko piecowe" :lol:

Dzięki... wymiary owszem... to przez tą wielkość nie mogłam się oprzeć łóżkowi. Większość starych wyrek jest na materac 140, więc za długo się nie zastanawiałam :roll: .

Czy mi się wydaje, czy ja nic nie wiem o tym, że Ty też chcesz :-?

Im częściej się pukam w głowę nad durnotą tego rozwiązania, tym bardziej mi się go chce :-? :D