Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

No budynek gospodarczy to Wam się pięknie udał :o Już się nie mogę doczekać domu :wink: :lol: Tylko coś ta wiosna nie bardzo chce przyjść...chociaż zima ostatnio u nas bardzo ładna, nie powiem... :wink: :D

:lol: Dom będzie taki sam :lol: ... dach - kąt nachylenia i pokrycie, elewacja w obu biała, okna zamawiam razem...

ino drzwi w domu białe a w stajni..... inne :D

A wiosna... idzie... pietruszka w lodówce listki puszcza :o , nic tylko wiosna idzie :wink:

Chociaż ostatnio słyszałam, że marzec w tym roku będzie..... biały :o , i tak im nie wierzę :evil:

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja zapraszam do Konina :wink:

Nie wyjdzie "kilometrowo sprawiedliwie" ale tarasik bedę miała na zachód słońca. Wysiorbiemy kawkę albo tatanki (czyt. żóbrówkę) :lol: :lol: :lol:

Dziękuję... cudne klimaty u Ciebie... na pewno skorzystam... kiedyś :roll:

Ale trafiłaś z tym trunkiem :roll: , ino z soczkiem... jabłkowym :wink: , mniam szarloteczka :D

A sprawiedliwie to przecie będzie.... ja mam do Ciebie tyle samo co Ty do mnie :lol: :lol: :lol:

Ganniu... dzięki :p

Aguś... inwentaryzacja inwentarza jeszcze nie zakończona... tego w myślach :wink:

Do kobyłki na pewno: kobyłka, kuc, Zośka, świnka peruwiańska, Rudolf ze swoimi paniami (daniel z 3 łaniami), alpaki, kury, kaczki, pawie .... a i muflony chłop ostatnio wymyślił :roll:

a do chałupy dwie dożyce i nasza sunia :D

Wiem :x ... alpaki najdroższe, ale jak im sie oprzeć :-?

http://foto3.m.onet.pl/_m/d48a82559aef7596c31f8f65a96304bb,10,19,0.jpg

Mini zoo dla wnuków bedzie jak znalazł, a sąsiedzi pewnie bedą boki zrywać z nas :roll: ... dzieci nie puszczą bo to wiadomo kto może mieć takie durne pomysły...

już jak powiedziałam, że nasza sunia w domu mieszka, to dziecię śmiechem parsknęło... a jak peruwiankę będę odchowywać :lol:

inny świat normalnie :-?

Mini zoo dla wnuków bedzie jak znalazł, a sąsiedzi pewnie bedą boki zrywać z nas ... dzieci nie puszczą bo to wiadomo kto może mieć takie durne pomysły...

oj "babo" :x

kilka kilometrów od nas jest mini zoo

są w nim kozy, daniele i cos tam :oops:

i to w zabitej dechami wsi :p

nie grzesz :roll: :lol: :lol:

Mini zoo dla wnuków będzie jak znalazł, a sąsiedzi pewnie bedą boki zrywać z nas :roll: ... dzieci nie puszczą bo to wiadomo kto może mieć takie durne pomysły...

To ja z moimi na wycieczkę przyjadę :wink:

Dzięki za Dandiego, byłam, widziałam, upewniłam się... a i bruk mój widziałam, szkoda tylko, że gospodarz już nie zagląda

Dandi na muratorze bywa, udziela się w niektórych wątkach, więc jak wyślesz mu PW to pewnie się odezwie.

ooooooooooooo :o

zoo to rewelacyjny pomysł :) :)

wieczorne bry zostawiam :D

kilka kilometrów od nas jest mini zoo

są w nim kozy, daniele i cos tam

i to w zabitej dechami wsi

Bry... z ranka :roll:

Nasza wieś dosyć blisko sporego miasta, 10 kilosków... ale też zabita dechami :D . Teraz pod domem mi polną drogę odśnieżają, a tam ... powiatowego asfaltu nie :roll: . Wrony zawracają widocznie :wink:

Zoo będzie... tak czy siak... po to właśnie się wyprowadzam ze wsi... na wieś :D . Tylko nie jestem przekonana do upublicznienia :-?

No !

Nie grzesz :lol: :lol: :lol:

Ja w Bieszczadach ...na końcu świata ... łanie karmiłam z ręki w takim zoo i jakem stara d...a - piszczałam z zachwytu !

To właśnie jest jedyny wyznaczony przeze mnie azymut. Zwierzęta mają nas traktować jak członków własnego stada... daniele np. zamierzam kupić możliwie najmniejsze i to jesienią, żeby miały czas na oswojenie się i polubienie psitulania :roll: ... z Zośką nie będzie problemu, kozy łatwo się przywiązują do ludzi.

Z mojej strony najbardziej obawiam się koni... nigdy nie mieliśmy z nimi do czynienia. I tak przed zakupem z pół roku spędzimy w stadninie... i tak kombinuję że z tej stadniny właśnie kupimy. Bo konia musimy kupić dorosłego, ujeżdżonego... z młodzikami sobie przecież nie poradzimy :-? .

Tylko kuca chcę malusiego... tylko niech mi nikt nie pisze, że są wredne :evil:

Nie wredne tylko charakterne... jak ja 8) ... dogadamy się :wink: