Arctica 16.01.2010 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 A mi od razu przyszło... łowy -----> sowy ------> myszy daszek wybrany, dostawca też... ino wiosny wyglądać no widzisz a ja myślałam i nic to pochwal się jaki dostawca i jaki daszek (może już pisałaś a ja przeoczyłam jak tak to przepraszam). jeszcze jedno pytanie, czy dostawcą jest jedna z tych firm , których przysłałaś mi wycenę? macie już dokładnie zaplanowany czas kiedy ruszacie z daszkiem? Nie, Aniu... nie pisałam... blachodachówka będzie Budmatu, profil Aria... taki imitujący dachówkę rzymską, kolor cegła, matowy. Nie jestem pewna, czy podawałam Ci wycenę z tej firmy... jak dolezę do poczty, to puszczę Ci ewentualnie jeszcze raz. Wybrałam firmę najbliższą nas. Cenę dali lepszą niż bezpośrednio w Budmacie, a zdecydowaliśmy się właśnie ze względu na bliskość. Transport to i tak najczęściej jest w cenie, ale jakby się coś nie zgadzało, to lepiej blisko... no i mała firma to wydaje mi się, że będzie się łatwiej dogadać w razie ewentualnych problemów. Budmat też mamy blisko, ale to ogromna firma i mogą olać takich pikusiów jak my. A kiedy ruszamy... jak przeczucia pietruszki poczujemy na twarzy ... znaczy się jak wiosna przyjdzie to będziemy działać, ale najpierw to strop trzeba zrobić ... myślę że jakieś 2 tyg. później więźba z... tydz. i ...dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 16.01.2010 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Nie bardzo mam jak pokazać te swoje nabytki... rozczłonkowane strasznie Znalazłam na allegro niemal identyczną jak jedna z tych które kupiłam. http://foto2.m.onet.pl/_m/09e50e62aa7428d2ae6d2b80bc6e4f72,10,19,0.jpg Kolor właściwie identyczny, tylko środkowe drzwiczki nie mają tego celownika, tylko są takie same jak zewnętrzne. Aaaa... i drucikową siateczkę mam ładniejszą... o taką http://foto2.m.onet.pl/_m/cfc51f96f668399861c1ea3955b12432,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/3445044a18219859542eeb3dd8d37b4c,10,19,0.jpg Druga gabarytowo taka sama, tylko u dołu ma cztery szuflady, a drzwiczki takie zewnętrzne http://foto2.m.onet.pl/_m/8a58f91911a9ecc00a05f6e7f4461ec6,10,19,3.jpg a takie środkowe http://foto3.m.onet.pl/_m/f794ed0e5de7fbadcdcbc6517c482923,10,19,1.jpg Szybki i drucikowy wzorek ta druga ma taki jak ta allegrowa Będzie jak w prawdziwym dworze... każdy mebel z innej parafi ... Dobrze, że jest gdzie rozstawiać i nie będą razem stały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 16.01.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 O żesz ty !!!!!! aż mi szczena opadła będę jej dłuuuuuugo szukać!!!! Są piękne, już widzę je w twoich wnętrzach! Miodzio !!!!!! A te piękne chwościki, przy kluczykach, też będziesz miała???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 16.01.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Noooo...taaaakk... Iwuś... może troszkę pocieszę... najładniejsze to w nich są gabaryty ... nie są jakieś super ozdobne, rzeźbione... ale są MOJE ... i stare .... kłamczucha Arcitica !! Są cudne !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 16.01.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Ło matko ,ale odjazdową bibliotekę wyhaczyłaś . Piękny mebel !Na allegro są takie cudeńka?Ja się ociągam z tymi meblami .Jak tak dalej pójdzie to przyjedzie mi spać na materacu ,a łachów po kartonach będę szukać Gratuluję zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 16.01.2010 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Dzięki dziewczyny A te piękne chwościki, przy kluczykach, też będziesz miała???? Taaaa.... tylko muszę se dokupić Bardzo mi się podobają Noooo...taaaakk... Iwuś... może troszkę pocieszę... najładniejsze to w nich są gabaryty ... nie są jakieś super ozdobne, rzeźbione... ale są MOJE ... i stare .... kłamczucha Arcitica !! Są cudne !!! Cieszę się, że się podobają... ale szczególnie ozdobne to nie są... raczej klasyczna prostota Ło matko ,ale odjazdową bibliotekę wyhaczyłaś . Piękny mebel !Na allegro są takie cudeńka? Beatko i to dwie . Na allegro są, ale jakoś ceny niezbyt dla mnie przekonujące Te kupiłam obie, bo były w śmiesznych cenach... teraz mam zagwozdkę, gdzie toto wstawić Lubię takie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 16.01.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Piękne te biblioteczki, dobrze że masz gdzie je przechować A to odnośnie pietruszki w lodówce i innych objawów wiosny - przeklejone z http://www.twojapogoda.pl - oby się mylili Luty śnieżny i mroźny W tym miesiącu nadal będzie prawdziwie zimowo. Mniej niż w styczniu dni minie pod znakiem opadów śniegu. Możemy też liczyć na nieco więcej przejaśnień i rozpogodzeń. Temperatura będzie niższa od tej w styczniu, dlatego spodziewamy się kilku bardzo mroźnych epizodów. Marzec również zimowy Marzec będzie stanowić kontynuację lutowej pogody, a więc będzie zimno i śnieżnie. Wszystko wskazuje na to, że tegoroczna wiosna nadejście później niż zazwyczaj. Kwiecień mokry i chłodny Kwiecień będzie bardzo nieprzyjemny. Musimy się liczyć z dużą ilością mokrych dni i pochmurnym niebem. Dzięki temu temperatura będzie niska i może nie przypominać wiosny. Maj mokry i chłodny Maj nie będzie nam przynosić prawdziwej wiosny, ponieważ spodziewamy się częstszego niż zwykle w tym miesiącu napływu mas powietrza z północnego wschodu. Wędrujące nad Europą mokre układy niżowe często będą nam przynosić deszcze i deszcze ze śniegiem. W pogodne noce i poranki możliwe są większe przymrozki. Czerwiec suchszy i cieplejszy Najprawdopodobniej dopiero czerwiec przyniesie nam wyzwolenie od pogody chłodnej i mokrej. Będziemy mogli wreszcie liczyć na więcej słonecznych i gorących dni. Lipiec i sierpień słoneczne i gorące Sezon urlopowy i wakacyjny minie pod znakiem sprzyjającej pogody. Nasze prognozy nie wskazują na dłuższe fale ulew i chłodów, dlatego nie trzeba się ich obawiać. Często będzie słonecznie i gorąco, ale bez bardzo męczących upałów. Na południu kraju będzie nieco chłodniej i bardziej wilgotno niż w innych regionach Polski. Wrzesień słoneczny i ciepły Wczesna jesień nie przyniesie nam większych anomalii pogodowych. Spodziewamy się spokojnej aury ze sporą ilością pogodnego nieba i ciepłym powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 17.01.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Gratuluję biblioteczki cudna. Widziałam je na all, też miałam smaka na nie ale niestety jestem ograniczona powierzchiowo i muszę z meblami iść w górę. Będzie zabudowa po sufit Najbardziej lubie te malutkie detale w postaci chwościków przy kluczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 17.01.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 lecę na Allegro - może też znajdę takie cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 17.01.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 hej widzieliście to? musicie to rozwiązać http://forum.muratordom.pl/zapraszamy-na-kurs-na-inwestora,t178237.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 17.01.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Ta.... nie zdałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 17.01.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Ta.... nie zdałam czemu tak piszesz od lutego do czerwca masz sznasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 17.01.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Tak, muszę przeczytać artykuł i spróbować jeszcze raz I jak mi napisali: jeszcze nie jestem gotowa na bycie inwestorem Tyle, że ja to właściwie inwestycję skończyłam z całkiem niezłym skutkiem Może nie jestem gotowa na kolejną inwestycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 17.01.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Alez piękne te meble!!! I dobrze, że bez tego celownika. Zewnętrzne drzwiczki są o wiele ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.01.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Gratuluję zakupu biblioteczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.01.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Ta.... nie zdałam A już myślałam, że ja jestem.........też nie zdałam No trudno, i tak będę budować dalej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 18.01.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam... Przyszłam z paluchem przyszytym do kanwy Musiałam cofnąc się kilka stron - ale nie sporo... bo tutaj jak w lesie idzie się pogubić, tylko człeka ciut nie będzie Tekst z którego się popłakałam ze smiechu... Chociaż... pisałam gdzieś o pietruszce... w lodówce leży i listki wypuszcza ... możecie mieć rację, bo kto jak kto, ale pietruszka to chyba wie nowłasnie... ahahaaaaaaaaa.... Jest takie przysłowie: Jak wigilia po wodzie, to Wielkanoc po lodzie Coś w tym jest... Biblioteczki bardzo mi się podobają -pierwsza szczególnie, bo pasowałaby do mojej komody -nie małych gabarytów... Ale niestety nie miałabym gdzie tego wstawić Co do Zoo - to napewno będzie to sensacja w całej wsi Same dzieci będą przybiegać... Zastanawiam się, czy Rudolf dałby się tak poprzytulać Może od małego jakby był tulony? Mojego Miska babcia miała kiedyś od malutkiego sarenkę... bo mama jej zginęła... Czasami mówił,że płakali ze smiechu... bo bigała sarenka, pies jeden, drugi tak w kółko. Ale sarenka mimo przytulania, wielu lat, potrafiła pogonić Co do kucyka - był festyn, moje dziecko 4-5 lat - Pan brał 5 zł. za kółko -dziecko przeszczęsliwe na koniczku... a temu nagle coś odbiło i zaczął skakać jak szalony, Pan go szybko głaskał po brzuchu -a moje dziecko - przeszczęsliwe -bo konik skakał Arctica -to fakt faktem ciut papu Twój zwierzyniec będzie potrzebował... To jak w lato planujecie przeprowadzkę -to jak w dym tempo jak złapiecie to nic -tylko łolej trza będzie kupować, aby tybiki wam od czasu do czasu nasmarować... Własnie ja mam problem... Wynosiłam ciasto na balkon w święta -blaszka gorąca była - odruchowo postawiłam na komodę -bo była serweta... aby otworzyć drzwi ... Po świętach ja za serwetę do prania a tammmmmmmmmmmmmmm... Biała plama na blacie... i się teraz zastanawiam jak to naprawić... czy cały blat zetrzeć papierem i zabejcować... czy jak Ot masz babo placek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.01.2010 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Gratuluję biblioteczki cudna. Widziałam je na all, też miałam smaka na nie ale niestety jestem ograniczona powierzchiowo i muszę z meblami iść w górę. Będzie zabudowa po sufit Najbardziej lubie te malutkie detale w postaci chwościków przy kluczach Dziękuję... pochwała z ust guru , tym bardziej cenna Śledzę poczynania wykończeniowe Twojego "retro"... pięknie, chociaż osobiście nie odnalazła bym się w tych wnętrzach . Ostatnio nawet, nie pamiętam z kim , chyba z Meg, obgadywałyśmy Twoją kuchnię ... doszłyśmy do wniosku, że w takiej kuchni to nawet bigos pachnie krewetkami . Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale do Twoich wnętrz zdecydowanie będzie pasowała zabudowa pod sufit, i przy tej wysokości pomieszczeń koniecznie z jeżdżącą wzdłuż drabinką... i biała... zabudowa nie drabinka Chwościki niestety muszę dokupić, ale same kluczyki... piękne zobacz http://foto2.m.onet.pl/_m/44e384894bbdf25fc43d6b2c68c9e0ae,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.01.2010 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 lecę na Allegro - może też znajdę takie cuda Chyba powinnam się zgłosić do Allegro po jakąś gażę naganiacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 18.01.2010 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Piękne te biblioteczki, dobrze że masz gdzie je przechować A to odnośnie pietruszki w lodówce i innych objawów wiosny - przeklejone z http://www.twojapogoda.pl - oby się mylili Luty śnieżny i mroźny W tym miesiącu nadal będzie prawdziwie zimowo. Mniej niż w styczniu dni minie pod znakiem opadów śniegu. Możemy też liczyć na nieco więcej przejaśnień i rozpogodzeń. Temperatura będzie niższa od tej w styczniu, dlatego spodziewamy się kilku bardzo mroźnych epizodów. Marzec również zimowy Marzec będzie stanowić kontynuację lutowej pogody, a więc będzie zimno i śnieżnie. Wszystko wskazuje na to, że tegoroczna wiosna nadejście później niż zazwyczaj. Kwiecień mokry i chłodny Kwiecień będzie bardzo nieprzyjemny. Musimy się liczyć z dużą ilością mokrych dni i pochmurnym niebem. Dzięki temu temperatura będzie niska i może nie przypominać wiosny. Maj mokry i chłodny Maj nie będzie nam przynosić prawdziwej wiosny, ponieważ spodziewamy się częstszego niż zwykle w tym miesiącu napływu mas powietrza z północnego wschodu. Wędrujące nad Europą mokre układy niżowe często będą nam przynosić deszcze i deszcze ze śniegiem. W pogodne noce i poranki możliwe są większe przymrozki. Czerwiec suchszy i cieplejszy Najprawdopodobniej dopiero czerwiec przyniesie nam wyzwolenie od pogody chłodnej i mokrej. Będziemy mogli wreszcie liczyć na więcej słonecznych i gorących dni. Lipiec i sierpień słoneczne i gorące Sezon urlopowy i wakacyjny minie pod znakiem sprzyjającej pogody. Nasze prognozy nie wskazują na dłuższe fale ulew i chłodów, dlatego nie trzeba się ich obawiać. Często będzie słonecznie i gorąco, ale bez bardzo męczących upałów. Na południu kraju będzie nieco chłodniej i bardziej wilgotno niż w innych regionach Polski. Wrzesień słoneczny i ciepły Wczesna jesień nie przyniesie nam większych anomalii pogodowych. Spodziewamy się spokojnej aury ze sporą ilością pogodnego nieba i ciepłym powietrzem. Całe szczęście, że te brednie znalazłaś na tym portalu pogodowym , już mu nie wierzę . Pamiętacie październik????? Ja doskonale... były to ostatnie moje dni na budowie... Na początku listopada wchodzę na stronkę twojejpogody, na długoterminówkę i czytam: "po ciepłym i słonecznym październiku...." dalej nie przeczytałam , wyszłam i więcej tam nie zajrzałam... i teraz mam podstawy do niewiary Na szczęście, bo TA prognoza wcaaaaaaaaale mi się nie podoba W marcu zaczynam budowę, i niech aura sobie nie pozwala na przeszkadzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts