Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może by tak ... jeszcze raz? - DWOREK ... POTWOREK???

Recommended Posts

A mi od razu przyszło...

łowy -----> sowy ------> myszy :roll: :wink:

daszek wybrany, dostawca też... ino wiosny wyglądać :D

no widzisz a ja myślałam i nic ;)

to pochwal się jaki dostawca i jaki daszek (może już pisałaś a ja przeoczyłam jak tak to przepraszam). jeszcze jedno pytanie, czy dostawcą jest jedna z tych firm , których przysłałaś mi wycenę? macie już dokładnie zaplanowany czas kiedy ruszacie z daszkiem?

Nie, Aniu... nie pisałam...

blachodachówka będzie Budmatu, profil Aria... taki imitujący dachówkę rzymską, kolor cegła, matowy.

Nie jestem pewna, czy podawałam Ci wycenę z tej firmy... jak dolezę do poczty, to puszczę Ci ewentualnie jeszcze raz. Wybrałam firmę najbliższą nas. Cenę dali lepszą niż bezpośrednio w Budmacie, a zdecydowaliśmy się właśnie ze względu na bliskość. Transport to i tak najczęściej jest w cenie, ale jakby się coś nie zgadzało, to lepiej blisko... no i mała firma to wydaje mi się, że będzie się łatwiej dogadać w razie ewentualnych problemów.

Budmat też mamy blisko, ale to ogromna firma i mogą olać takich pikusiów jak my.

A kiedy ruszamy... jak przeczucia pietruszki poczujemy na twarzy :wink: ... znaczy się jak wiosna przyjdzie to będziemy działać, ale najpierw to strop trzeba zrobić :wink: ... myślę że jakieś 2 tyg. później więźba z... tydz. i ...dach :D

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie bardzo mam jak pokazać te swoje nabytki... rozczłonkowane strasznie :roll:

Znalazłam na allegro niemal identyczną jak jedna z tych które kupiłam.

http://foto2.m.onet.pl/_m/09e50e62aa7428d2ae6d2b80bc6e4f72,10,19,0.jpg

Kolor właściwie identyczny, tylko środkowe drzwiczki nie mają tego celownika, tylko są takie same jak zewnętrzne.

Aaaa... i drucikową siateczkę mam ładniejszą... o taką

http://foto2.m.onet.pl/_m/cfc51f96f668399861c1ea3955b12432,10,19,0.jpg

http://foto0.m.onet.pl/_m/3445044a18219859542eeb3dd8d37b4c,10,19,0.jpg

Druga gabarytowo taka sama, tylko u dołu ma cztery szuflady, a drzwiczki takie zewnętrzne

http://foto2.m.onet.pl/_m/8a58f91911a9ecc00a05f6e7f4461ec6,10,19,3.jpg

a takie środkowe

http://foto3.m.onet.pl/_m/f794ed0e5de7fbadcdcbc6517c482923,10,19,1.jpg

Szybki i drucikowy wzorek ta druga ma taki jak ta allegrowa :)

Będzie jak w prawdziwym dworze... każdy mebel z innej parafi :wink: ...

Dobrze, że jest gdzie rozstawiać i nie będą razem stały :roll:

Dzięki dziewczyny :roll:

A te piękne chwościki, przy kluczykach, też będziesz miała????

Taaaa.... tylko muszę se dokupić :roll: :-? Bardzo mi się podobają :wink:

Noooo...taaaakk...
Iwuś... może troszkę pocieszę... najładniejsze to w nich są gabaryty ... nie są jakieś super ozdobne, rzeźbione... ale są MOJE ... i stare

.... kłamczucha :evil: :lol:

Arcitica !! Są cudne !!! 8)

Cieszę się, że się podobają... ale szczególnie ozdobne to nie są... raczej klasyczna prostota :roll:

Ło matko ,ale odjazdową bibliotekę wyhaczyłaś . :o :o Piękny mebel !Na allegro są takie cudeńka?

Beatko i to dwie 8) . Na allegro są, ale jakoś ceny niezbyt dla mnie przekonujące :-?

Te kupiłam obie, bo były w śmiesznych cenach... teraz mam zagwozdkę, gdzie toto wstawić :-?

Lubię takie problemy :D

Piękne te biblioteczki, dobrze że masz gdzie je przechować :wink:

A to odnośnie pietruszki w lodówce i innych objawów wiosny :wink: - przeklejone z http://www.twojapogoda.pl - oby się mylili

Luty śnieżny i mroźny

W tym miesiącu nadal będzie prawdziwie zimowo. Mniej niż w styczniu dni minie pod znakiem opadów śniegu. Możemy też liczyć na nieco więcej przejaśnień i rozpogodzeń. Temperatura będzie niższa od tej w styczniu, dlatego spodziewamy się kilku bardzo mroźnych epizodów.

Marzec również zimowy

Marzec będzie stanowić kontynuację lutowej pogody, a więc będzie zimno i śnieżnie. Wszystko wskazuje na to, że tegoroczna wiosna nadejście później niż zazwyczaj.

Kwiecień mokry i chłodny

Kwiecień będzie bardzo nieprzyjemny. Musimy się liczyć z dużą ilością mokrych dni i pochmurnym niebem. Dzięki temu temperatura będzie niska i może nie przypominać wiosny.

Maj mokry i chłodny

Maj nie będzie nam przynosić prawdziwej wiosny, ponieważ spodziewamy się częstszego niż zwykle w tym miesiącu napływu mas powietrza z północnego wschodu. Wędrujące nad Europą mokre układy niżowe często będą nam przynosić deszcze i deszcze ze śniegiem. W pogodne noce i poranki możliwe są większe przymrozki.

Czerwiec suchszy i cieplejszy

Najprawdopodobniej dopiero czerwiec przyniesie nam wyzwolenie od pogody chłodnej i mokrej. Będziemy mogli wreszcie liczyć na więcej słonecznych i gorących dni.

Lipiec i sierpień słoneczne i gorące

Sezon urlopowy i wakacyjny minie pod znakiem sprzyjającej pogody. Nasze prognozy nie wskazują na dłuższe fale ulew i chłodów, dlatego nie trzeba się ich obawiać. Często będzie słonecznie i gorąco, ale bez bardzo męczących upałów. Na południu kraju będzie nieco chłodniej i bardziej wilgotno niż w innych regionach Polski.

Wrzesień słoneczny i ciepły

Wczesna jesień nie przyniesie nam większych anomalii pogodowych. Spodziewamy się spokojnej aury ze sporą ilością pogodnego nieba i ciepłym powietrzem.

Witam...

Przyszłam z paluchem przyszytym do kanwy :lol: :lol: :lol:

Musiałam cofnąc się kilka stron - ale nie sporo... bo tutaj jak w lesie idzie się pogubić, tylko człeka ciut nie będzie :lol:

Tekst z którego się popłakałam ze smiechu...

Chociaż... pisałam gdzieś o pietruszce... w lodówce leży i listki wypuszcza ...

możecie mieć rację, bo kto jak kto, ale pietruszka to chyba wie

nowłasnie... ahahaaaaaaaaa....

Jest takie przysłowie:

Jak wigilia po wodzie, to Wielkanoc po lodzie

Coś w tym jest...

Biblioteczki bardzo mi się podobają -pierwsza szczególnie, bo pasowałaby do mojej komody -nie małych gabarytów... Ale niestety nie miałabym gdzie tego wstawić :cry:

Co do Zoo - to napewno będzie to sensacja w całej wsi :wink: Same dzieci będą przybiegać... Zastanawiam się, czy Rudolf dałby się tak poprzytulać :roll: Może od małego jakby był tulony?

Mojego Miska babcia miała kiedyś od malutkiego sarenkę... bo mama jej zginęła... Czasami mówił,że płakali ze smiechu... bo bigała sarenka, pies jeden, drugi tak w kółko.

Ale sarenka mimo przytulania, wielu lat, potrafiła pogonić :lol:

Co do kucyka - był festyn, moje dziecko 4-5 lat - Pan brał 5 zł. za kółko -dziecko przeszczęsliwe na koniczku... a temu nagle coś odbiło i zaczął skakać jak szalony, Pan go szybko głaskał po brzuchu -a moje dziecko - przeszczęsliwe -bo konik skakał :o :lol: :lol: :lol:

Arctica -to fakt faktem ciut papu Twój zwierzyniec będzie potrzebował... :wink:

To jak w lato planujecie przeprowadzkę -to jak w dym tempo jak złapiecie to nic -tylko łolej trza będzie kupować, aby tybiki wam od czasu do czasu nasmarować... :lol: :lol: :lol:

Własnie ja mam problem...

Wynosiłam ciasto na balkon w święta -blaszka gorąca była - odruchowo postawiłam na komodę -bo była serweta... aby otworzyć drzwi ... Po świętach ja za serwetę do prania a tammmmmmmmmmmmmmm...

Biała plama na blacie... i się teraz zastanawiam jak to naprawić... czy cały blat zetrzeć papierem i zabejcować... czy jak :o :roll: :roll: :roll: Ot masz babo placek :wink:

Gratuluję biblioteczki :D cudna. Widziałam je na all, też miałam smaka na nie ale niestety jestem ograniczona powierzchiowo i muszę z meblami iść w górę. Będzie zabudowa po sufit :D

Najbardziej lubie te malutkie detale w postaci chwościków przy kluczach

Dziękuję... pochwała z ust guru :roll: :D , tym bardziej cenna :)

Śledzę poczynania wykończeniowe Twojego "retro"... pięknie, chociaż osobiście nie odnalazła bym się w tych wnętrzach :roll: .

Ostatnio nawet, nie pamiętam z kim :-? , chyba z Meg, obgadywałyśmy Twoją kuchnię :oops: ... doszłyśmy do wniosku, że w takiej kuchni to nawet bigos pachnie krewetkami :wink: .

Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale do Twoich wnętrz zdecydowanie będzie pasowała zabudowa pod sufit, i przy tej wysokości pomieszczeń koniecznie z jeżdżącą wzdłuż drabinką... i biała... zabudowa nie drabinka :roll:

Chwościki niestety muszę dokupić, ale same kluczyki... piękne :roll: zobacz

http://foto2.m.onet.pl/_m/44e384894bbdf25fc43d6b2c68c9e0ae,10,19,0.jpg

Piękne te biblioteczki, dobrze że masz gdzie je przechować :wink:

A to odnośnie pietruszki w lodówce i innych objawów wiosny :wink: - przeklejone z http://www.twojapogoda.pl - oby się mylili

Luty śnieżny i mroźny

W tym miesiącu nadal będzie prawdziwie zimowo. Mniej niż w styczniu dni minie pod znakiem opadów śniegu. Możemy też liczyć na nieco więcej przejaśnień i rozpogodzeń. Temperatura będzie niższa od tej w styczniu, dlatego spodziewamy się kilku bardzo mroźnych epizodów.

Marzec również zimowy

Marzec będzie stanowić kontynuację lutowej pogody, a więc będzie zimno i śnieżnie. Wszystko wskazuje na to, że tegoroczna wiosna nadejście później niż zazwyczaj.

Kwiecień mokry i chłodny

Kwiecień będzie bardzo nieprzyjemny. Musimy się liczyć z dużą ilością mokrych dni i pochmurnym niebem. Dzięki temu temperatura będzie niska i może nie przypominać wiosny.

Maj mokry i chłodny

Maj nie będzie nam przynosić prawdziwej wiosny, ponieważ spodziewamy się częstszego niż zwykle w tym miesiącu napływu mas powietrza z północnego wschodu. Wędrujące nad Europą mokre układy niżowe często będą nam przynosić deszcze i deszcze ze śniegiem. W pogodne noce i poranki możliwe są większe przymrozki.

Czerwiec suchszy i cieplejszy

Najprawdopodobniej dopiero czerwiec przyniesie nam wyzwolenie od pogody chłodnej i mokrej. Będziemy mogli wreszcie liczyć na więcej słonecznych i gorących dni.

Lipiec i sierpień słoneczne i gorące

Sezon urlopowy i wakacyjny minie pod znakiem sprzyjającej pogody. Nasze prognozy nie wskazują na dłuższe fale ulew i chłodów, dlatego nie trzeba się ich obawiać. Często będzie słonecznie i gorąco, ale bez bardzo męczących upałów. Na południu kraju będzie nieco chłodniej i bardziej wilgotno niż w innych regionach Polski.

Wrzesień słoneczny i ciepły

Wczesna jesień nie przyniesie nam większych anomalii pogodowych. Spodziewamy się spokojnej aury ze sporą ilością pogodnego nieba i ciepłym powietrzem.

Całe szczęście, że te brednie znalazłaś na tym portalu pogodowym :D , już mu nie wierzę :D .

Pamiętacie październik?????

Ja doskonale... były to ostatnie moje dni na budowie...

Na początku listopada wchodzę na stronkę twojejpogody, na długoterminówkę i czytam:

"po ciepłym i słonecznym październiku...."

dalej nie przeczytałam :evil: , wyszłam i więcej tam nie zajrzałam... i teraz mam podstawy do niewiary :wink:

Na szczęście, bo TA prognoza wcaaaaaaaaale mi się nie podoba :x

W marcu zaczynam budowę, i niech aura sobie nie pozwala na przeszkadzanie :wink: