Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom przy głośnym zakładzie

kkriss

Recommended Posts

Witam

Mam żliwość kupienia domu za dość okazyjną cenę, ale jest mały szkopół, obok jest jakiś zakład w którym, jak tam byłem, słyszałem jakby cięcie blachy.

No i problem jest, że jest to dość głośne.

Myślę, czy się zdecydować, jeszcze muszę sprawdzić w jakich godzinach są te chałasy, oraz myślę o zrobieniu jakiegoś ekranu dźwiękochłonnego zaraz przy płocie (jeżeli bym kupił ten dom).

Wiecie jaki jest koszt porządnego ekranu dźwiękochłonnego?

Myślicie, że da się jakoś wtedy przetrwać?

Pozdrawiam

majsterkowicz raczej nie. Ale sprawdzę dokładnie jutro co tam się mieści.

Ogólnie wyglądało to mi jak jakiś mały prywatny zakład, jset tam dom, gdzie gość chyba mieszka i domek gospodarczy gdzie gośćprodukuje chałas :-).

Więc się jeszcze okaże.

Ale zna ktoś ogólnie cenę takiego płotu/panelu dźwiękoszczelnego?

majsterkowicz raczej nie. Ale sprawdzę dokładnie jutro co tam się mieści.

Ogólnie wyglądało to mi jak jakiś mały prywatny zakład, jset tam dom, gdzie gość chyba mieszka i domek gospodarczy gdzie gośćprodukuje chałas :-).

Więc się jeszcze okaże.

Ale zna ktoś ogólnie cenę takiego płotu/panelu dźwiękoszczelnego?

Zamiast ceny płotu policz lepiej sobie cenę twojego spokoju.

.... myślę o zrobieniu jakiegoś ekranu dźwiękochłonnego zaraz przy płocie (jeżeli bym kupił ten dom).

Wiecie jaki jest koszt porządnego ekranu dźwiękochłonnego?

Z płyt z tworzywa sztucznego nieprzezroczystego wynosi ok. 500zł/m2, natomiast przezroczyste ze szkła akrylowego ok. 1000zł/m2. Sensowna wysokość to 4-6 metrów.

Wymagane pozwolenie na budowę, a przedtem badania geotechniczne, projekt budowlano-wykonawczy, projekt posadowienia.