kkriss 16.09.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 WitamMam żliwość kupienia domu za dość okazyjną cenę, ale jest mały szkopół, obok jest jakiś zakład w którym, jak tam byłem, słyszałem jakby cięcie blachy. No i problem jest, że jest to dość głośne. Myślę, czy się zdecydować, jeszcze muszę sprawdzić w jakich godzinach są te chałasy, oraz myślę o zrobieniu jakiegoś ekranu dźwiękochłonnego zaraz przy płocie (jeżeli bym kupił ten dom).Wiecie jaki jest koszt porządnego ekranu dźwiękochłonnego?Myślicie, że da się jakoś wtedy przetrwać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 16.09.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Musisz ten dom kupować? Hałas hałasem ale jak zaczną malować, zrywać rdzę i co tam jeszcze, na trzy zmiany to ekran Ci nie pomoże. Smród dotrze, halas w nocy też mimo ekranu. To chyba najgorsze z możliwych sąsiedztwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 16.09.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Daruj sobie kupno takiego domu. Chyba ze sprawdzisz, ze to nie zaklad tylko jakis majsterkowicz cos sobie dlubie sam dla sibie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 16.09.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 ciekawe dlaczego ktoś chce sprzedać tamten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkriss 16.09.2009 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 majsterkowicz raczej nie. Ale sprawdzę dokładnie jutro co tam się mieści. Ogólnie wyglądało to mi jak jakiś mały prywatny zakład, jset tam dom, gdzie gość chyba mieszka i domek gospodarczy gdzie gośćprodukuje chałas . Więc się jeszcze okaże. Ale zna ktoś ogólnie cenę takiego płotu/panelu dźwiękoszczelnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 16.09.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 majsterkowicz raczej nie. Ale sprawdzę dokładnie jutro co tam się mieści. Ogólnie wyglądało to mi jak jakiś mały prywatny zakład, jset tam dom, gdzie gość chyba mieszka i domek gospodarczy gdzie gośćprodukuje chałas . Więc się jeszcze okaże. Ale zna ktoś ogólnie cenę takiego płotu/panelu dźwiękoszczelnego? Zamiast ceny płotu policz lepiej sobie cenę twojego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 16.09.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Niedlaeko mojego osiedla jest tor kartingowy. I od paru lat mieszkancy wlacz o postawienie ekranow a miasto odpowiada, ze nie ma na to kasy w budzecie. To chyba Ciebie tez nie bedzie stac Daj sobie spokoj, bo spokoju miec tam nie bedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 16.09.2009 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 .... myślę o zrobieniu jakiegoś ekranu dźwiękochłonnego zaraz przy płocie (jeżeli bym kupił ten dom). Wiecie jaki jest koszt porządnego ekranu dźwiękochłonnego? Z płyt z tworzywa sztucznego nieprzezroczystego wynosi ok. 500zł/m2, natomiast przezroczyste ze szkła akrylowego ok. 1000zł/m2. Sensowna wysokość to 4-6 metrów. Wymagane pozwolenie na budowę, a przedtem badania geotechniczne, projekt budowlano-wykonawczy, projekt posadowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szef23 17.09.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Wszystko zalezy od tego ile chca za ten dom Moze oplaci sie go kupic postawic ekrany za te 500zl/m2 i posadzic jeszcze do okola jakies odchowane tuje Poza tym jesli to zaklad blacharski to chyba nie ma az takiej tragedii smrodu, dymu, dzumy i cholery to raczej nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 17.09.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ciekawe dlaczego ktoś chce sprzedać tamten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 17.09.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Moze oplaci sie go kupic postawic ekrany za te 500zl/m2 i posadzic jeszcze do okola jakies odchowane tuje I we własnym ogródku czuć się jak na spacerniaku w więzieniu? A fuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 17.09.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Kiedys szukalem dzialki pod budowe domu i trafiłem na gościa który oferował mi po atrakcyjnej cenie nieruchomość w pobliżu jakiegoś zakładu pracy. Na moje pytanie o hałas odparł: przecież jak oni pracują to i tak będzie pan w pracy więc jaki problem... więcej się nie spotkaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts