Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WANNA: wpuszczana w podłogę, w podłodze, obniżona - wykonanie, opinie, rady

sly70

Recommended Posts

• Odpowiedzi 151
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wszyscy odradzają :(

Ale przecież musi być jakiś sposób...

Czytałam o tym, że jak syfon pójdzie to już koniec,

to co? to jedyne wyjście wyjąć tą wannę i od nowa wsadzić he he

W sumie taki syfon nie psuję się chyba codziennie ;)

ponoć są jakies syfony wyciagane do góry - musisz pytać - wtedy odchodzi ci problem syfonu. Ja będe mieć wannę w podłodze , ale na górze - tak już miałam w typowym projekcie. U mnie nie ma tez problemu z rewizja - bo moge ja zrobić az w trzech miejscach, pozostaje mi tylko wybór w którym ją zrobić, a będe miec tam wannę z hydromasażem. Jednak dodatkowo w dolnej łazience będzie zwykła wanna, więc nie będę mieć problemu z kapiela dziecka jak ktoś pisał. Mycie pewnie będzie bardziej problematyczne, za to wchodzenie i wychodzenie z niej dużo łatwiejsze. Popytaj w sklepach o te syfony.

Moi rodzice mają wannę dużą narożnikową w ziemi - powiem tak - fajnie to może wygląda, problemów z położeniem nie ma, moi zrobili to tak- na piachy styropian i wanna na to, finito, wanna opiera sie na stelazu i plytkach - powiem szczerze - syf tam wiecznie - kurzy sie, przykleja, weź sobie wyobraź umycie dziecka w takiej wannie. Nie no to juz o wiele lepsza taka co tylko do polowy jest wpuszczona, takie moje zdanie jako uzytkownika

Niestety, nie analizowałam sprawy syfonu... Wanna i tak jest wyżej od kanalizacji, więc nie było z tym problemu :roll:

Wanna jest na parterze, było wykonane obniżenie w celu umieszczenia wanny. Zabetonowane i ocieplone (taka niecka)

jeśli chodzi o syfon to pisałam o takim wyjmowanym z tego względu, ze przy wannie w podłodze nie masz do niego za bardzo dostępu i przy zwykłym syfonie może być problem jak się zatka, tak coś jakiś hydraulik kiedyś sugerował. Mając wannę na parterze ten dostęp będzie jeszcze trudniejszy bo jest wtedy problem z rewizją. ja mjac taką wannę na piętrze, zrobię sobie rewizję z kotłowni która jest na dole i śiana kotłowni będzie zarazem ścianą wbudowanej wanny.