pemek102 16.09.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Z czego zrobić sciane na starym strychu zeby nie byla ciezka i bardzo dobrze wygluszona??? Nie dawno kupilismy mieszkanie w domu z 1893 roku. Domek jest piekny, tylko, ze mieszkanie (strych), ktore my mamy wymaga kapitalnego remontu..! Jestesmy na etapie odgradzania sie z sasiadem i stawiania sciany stanowiacej granice o 60 cm dalej niz stala wczesniej. Nie mozna jej postawic na scianie nosnej ani dzialowej. W zwiazku z tym mam ogromny problem z czego ja postawic, zeby nie byla zbyt ciezka, bo boje sie, ze strop moze zostac oslabiony albo pewnej nocy znajdziemy sie u siasiadki na dole..! Sciana ta musi byc bardzo cicha, wrecz 100% cicha. Chce miec tam swoje biuro i sprawy tam poruszane nie moga sie wydostac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.09.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 słuchaj ( a raczej czytaj) doskonale się składa - pewien nowy Forowicz ma podobny problem to tu może już uzyskał odpowiedź na nurtujący go problem, pogadaj z nim, może Ci doradzi, zawsze co dwie głowy, to niejedna mam nadzieję, że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.09.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 chyba jednak nie ten Drugi napisał: Rzeczywiście jesteś najlepszym doradcą na forum. Nie ma to jak siedziec przed kompem, śmierdzieć, pierdzieć i robic sobie jaja. jaja mam od urodzenia, więc robić nie muszę, siedzę sobie i owszem, często, z pudła też sobie strzelę, w końcu "u siebie" co do capa to się nie wypowiadam, ale również "wolnoć Tomku...." płyta gk x2 (do x4) wełna min, w dwóch warstwach, najlepiej od siebie odsuniętych, tak aby powstała pustka aha i na podkładkach - taśmach pod profile ścienne i podłogowe wtedy i Ty z pudła strzelać możesz ile wlezie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pemek102 16.09.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 No tak, ale sasiad nie zrobi ze swojej strony nic z ta przegroda, bo nie jest mu tamto pomieszczzenie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 16.09.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 a co ma z nią robić? może przekimaj się i dokończymy jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pemek102 16.09.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Jasne i z przyjemnością dokonczymy jutro i nawet musialem chlusnąc zeby sie odstresowac, bo co chwile wypada cosik innego w remoncie tej ruderki. Nie okresliles dokladnie swojej porady. Za sciana jest czesc siasiada, bo jesli dobrze zrozumialem to x2 plyta do x4 po dwoch stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 16.09.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Z czego zrobić sciane na starym strychu zeby nie byla ciezka i bardzo dobrze wygluszona??? Nie dawno kupilismy mieszkanie w domu z 1893 roku. Domek jest piekny, tylko, ze mieszkanie (strych), ktore my mamy wymaga kapitalnego remontu..! Jestesmy na etapie odgradzania sie z sasiadem i stawiania sciany stanowiacej granice o 60 cm dalej niz stala wczesniej. Nie mozna jej postawic na scianie nosnej ani dzialowej. W zwiazku z tym mam ogromny problem z czego ja postawic, zeby nie byla zbyt ciezka, bo boje sie, ze strop moze zostac oslabiony albo pewnej nocy znajdziemy sie u siasiadki na dole..! Sciana ta musi byc bardzo cicha, wrecz 100% cicha. Chce miec tam swoje biuro i sprawy tam poruszane nie moga sie wydostac... lekko to albo porta albo g/k tyle, ze tu stelaz jak dla sciany instalacyjnej 200 plus z oplytowane ognioochronna * 2 i oczywiscie welna. jak sasiad ma nieuzytkowe to od swojej strony paroizolacja. stare stropy beda ciezkie do akustyki pomieszczen nad ze wzgledu na slepy pulap pod podloga strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pemek102 16.09.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Co to jest "porta"? *2 to znaczy, ze podwojnie dac plyty na warastwie? Myslalem, zeby zrobic kratownice z belek i w kwadraty upchac steropian i na to welna i g/k do tych belek. Czy ten slepy pulap mozna wypieprzyc i i wlozyc welne? Tam pewnie jest szlaka, glina czy jeszcze jakiis shit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts