yah 04.06.2019 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2019 Usunąłem podłogę z subitu w Lublinie, ekipa z olx, machina podobna jak do cyklinowania na trzy fazy...A może i taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafarix 11.11.2019 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2019 Witam! ja również,mam problem dotyczący subitu na posadzce. Otóż podczas remontu mieszkania zerwaliśmy stary parkiet. Subit, na którym parkiet był położony został usunięty mechanicznie, frezarką do betonu. Po tym zabiegu, posadzka została zagruntowana gruntem głęboko penetrujacym i zalana cienką warstwą podkładu wyrownującego, następnie ponownie zagruntowana gruntem głęboko penetrującym. Na to wszystko położyliśmy panele podłogowe. Zapach subitu w mieszkaniu znacząco się zmniejszył jednak po zostawieniu mieszkania zamkniętego na kilka dni można wyczuć go w powietrzu. Subit jest wyczuwalny po nachyleniu się przy listwach cokołowych przy ścianie. Nie wiem skąd ten zapach. Jest taka możliwość że subit wniknął głęboko w posadzkę? Wyczytałem, że można to wszystko zamknąć jeszcze gruntem epoksydowym. Jakiego gruntu użyć. Znalazłem w internecie grunt epoksydowy firmy ciech sarzyna epidian 6011 myślicie, że będzie odpowiedni? No i czy to rozwiąże problem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 12.11.2019 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2019 Spróbuj tego specyfiku. Grunt błyskawiczny UZIN PE 280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafarix 29.11.2019 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Jest lepszy od epoksydu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.11.2019 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Planujemy zrobić remont w kupionym właśnie mieszkaniu. Okazało się, że pod parkietem w salonie i na korytażu jest subit. Chcielibyśmy usunąć tę starą podłogę wraz z tym śmierdzącym lepiszczem. Ile to kosztuje i jak porządnie przygotować powierzchnię w takiej sytuacji pod nowy parkiet? w Trójmieście 45-50zł/m2 za usunięcie subitu. Parkiet musi być wcześniej usunięty. Po usunięciu subitu podłoże jest równe, może jednak być spękane... A więc najpierw usunąć parkiet i utylizować. Nie gromadzić w mieszkaniu. Do worka a wór na zewnątrz. Sprawdzić podłoże i zdecydować co dalej, jeżeli jest popękane pozapadane należy także usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujotka 11.06.2020 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2020 Witam, mam ten sam problem z zapachem po zerwanym subicie, czy udało się jakoś Panu zaradzić temu problemowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juwe 06.07.2020 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Witam, udało się pozbyć zapachu? Jestem świeżo po pozbyciu się subitu, w mieszkaniu jest bardzo intensywny zapach. Dodatkowo na wylewce pozostały drobne ślady subitu (pojedyncze kropki, czarne ślady jakby po brudnej tarczy). Firma, która wykonywała usługę twierdzi, że to normalne i nie ma czego poprawiać, na to po prostu wylewa się beton. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JuliaZ 06.10.2020 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2020 Witam. Udało się Pani uporać z problemem? U nas po 4 latach od usunięcia subitu, zaczęło intensywniej czuć. Chyba smrodek wkońcu przebił się przez wylewke. Najbardziej czuć na styku ścian z podłogą, pod listwami. Ten zapach już mnie prześladuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts