Mirabela 16.09.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Mamy zamiar wyremontować starą mozaikę brzozową w sypialni i pokoju dziecinnym, a także położyć w kuchni parkiet przemysłowy - teak. Wykonawca proponuje lbrzozę pomalować lakierem Uzin Pall-X 96. Co o tym sądzicie? Czym "potraktować" teak? Dodam tylko jeszcze, że w mieszkaniu będzie niedługo pies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 17.09.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Mamy zamiar wyremontować starą mozaikę brzozową w sypialni i pokoju dziecinnym, a także położyć w kuchni parkiet przemysłowy - teak. Wykonawca proponuje lbrzozę pomalować lakierem Uzin Pall-X 96. Co o tym sądzicie? Czym "potraktować" teak? Dodam tylko jeszcze, że w mieszkaniu będzie niedługo pies. Moim skromnym zdaniem - gość proponuje ci ten lakier z tego względu, że jest łatwy do nakładania i szybki. Całość zrobi w jeden dzień, a jak mu zostanie będzie miał dla kolejnego klienta wg. większości fachowców - lepszy jest lakier poliuretanowy wodny ale dwuskładnikowy. Jest z nim więcej zachodu, ale jest wytrzymalszy. W podobnej cenie co ten Pallman dostaniesz np HartzLacka APU-2, bądź trochę droższy Loba WS 2K Supra do którego, jeśli zależy ci na zachowaniu jasnego drewna możesz dorzucić protektor UV. Nie słyszałem żeby była różnica w lakierach do brzozy bądź do Teaka - możesz położyć taki sam. Jeśli chodzi o psa... to nie znaleziono jeszcze drewna i nie wymyślona lakieru, który przeżyłby drapanie jego pazurów. Więc jeżeli ślady po nich są dla Ciebie dużym problemem - zastanów się nad olejowaniem swoich podłóg, wtedy będziesz mogła łatwo samodzielnie naprawiać rysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 17.09.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ajk. no rosniesz mi w oczach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 17.09.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ajk. no rosniesz mi w oczach.. staram się - po takim mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 17.09.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 a weeez co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabela 17.09.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Piękne dzięki ajk. A jaki może być przed Loba WS 2k Supra lakier podkładowy? Co byś zaproponował? Pod Uzin Pall-X 96, o którym pisałam, oferowano mi exoten grunt 2l. Bergera. Pokoje mają 21,6 m2. Ile litrów lakieru trzeba na taką powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ajk 17.09.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Piękne dzięki ajk. A jaki może być przed Loba WS 2k Supra lakier podkładowy? Co byś zaproponował? Pod Uzin Pall-X 96, o którym pisałam, oferowano mi exoten grunt 2l. Bergera. Pokoje mają 21,6 m2. Ile litrów lakieru trzeba na taką powierzchnię? Teraz to mnie zawstydziłaś Lobadur Exotengrund 5l powinien spasować i do brzozy i do Teaka - jedyny problem że sprzedają go w 5l bańkach więc sporo Ci zostanie. Parkieciarz powinien resztę odkupić (tak około 3l) Zużycie lakieru to około 10m z 1-go litra na warstwę, więc u Ciebie dla bezpieczeństwa musisz liczyć 2,5 l na jedną warstwę. Potrzebujesz 2 albo 3 warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 17.09.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Piękne dzięki ajk. A jaki może być przed Loba WS 2k Supra lakier podkładowy? Co byś zaproponował? Pod Uzin Pall-X 96, o którym pisałam, oferowano mi exoten grunt 2l. Bergera. Pokoje mają 21,6 m2. Ile litrów lakieru trzeba na taką powierzchnię? ja w ogole zasadnosci tego pallmana przy tym metrazu nie widze zastosuj supre wszedzie i ich rozpuszczalnikowy grunt..czyli egzoten..to alkoholowy dobry grunt w litrowkach tez jest..ale najlepiej wez wszystko z loby nie miesza sie generalnie systemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabela 17.09.2009 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Dzięki. Dlaczego nie widzisz zasadności użycia Pallmana w tym przypadku? Co byś zaproponował, jakie lakiery, do salonu 21 m - parkiet dąb lub jesion (jeszcze się nie zdecydowaliśmy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 17.09.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 dlaczego jednoskladnik.jak chcesz dwuskladnikiem ..supra zrobic pozostalosc on jest na pewno slabszy od jednoskladnika..a supra powinna zdac spiewajaco egzamin przy twoich metrach roznica kosztow jest mala..wiec dlaczego nie dac dwuskladnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabela 17.09.2009 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Wchodziłby w grę więc Supramal 220 lub Supramal 2k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 17.09.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 jasoo mieszasz noo wez loby ws duo supra..plus ich podklad ...jesli nie to wez novola tez dobry dwuskladnik to dwuskladnik hehe..lepszy na pewno niz jednoskladnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts