SAAB-Aero 16.09.2009 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 WITAM, MAM PROSBE O RADY W SPRAWIE OCHRONY PRZED HALASEM Zapewne temat ten byl poruszony na tym forum w wielu aspektach, ale nie jestem w stanie przejrzec kilku tysiecy stron Dlatego mam prosbe, aby zostawic ten watek lub utworzyc osobny dzial na forum, tak aby mozna bylo sie tam czegos dowiedziec na ten temat (niestety sam nie moge - tylko administrator) dla mnie problemem nr 1 jest w tej chwili halas dobiegajacy z ulicy - od ponad poltora roku mam mieszkanie w stanie deweloperskim i nie wiem co robic ... urzadzac, czy sprzedawac Witam Potrzebuje rady w kwestii kupna okien zapewniajacych mozliwie najwyzsza ochrone przed halasem: 1/ Odleglosc od ulicy okolo 20-30 m Niestety miala to byc "mala uliczka osiedlowa" a jest ... koszmar - okolo 1000 samochodow na godzine, noca okolo 20-100 samochodow na godzine 2/ Nie chce sprzedawac mieszkania 3/ Nie chce instalowac klimatyzacji 4/ Mysle o Stolarce Wolomin - LAZUR AQUSTIC ULTRA 5/ Czy nawiewniki sa mi potrzebne do szczescia ? Jezeli juz to moze Renson - maja chyba najwieksza ochrone akustyczna 6/ Cena nie gra roli Bede wdzieczny za wszelkie rady i opnie PS. Z tego co sie orientuje, czy tez inaczej ... poki co nie natrafilem na producenta, ktory podawalby wielkosc kluczowego parametru RA2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAAB-Aero 16.09.2009 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Bylbym tez niewymownie wdzieczny za rekomendacje firm, ktore faktycznie maja cos sesnownego do zaproponowania w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts