AniazCz 17.09.2009 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Od początku budowy robię błędy, już nie mam siły do tego wszystkiego, teraz przechodzę zalamanie nerwowe w sprawie okien, zamówiliśmy z mężem okna MS-Okna, ale to byla moja decyzja, ja sie uparłam, kolor ciemny braz obustronny z szyba supertermo 0,5, mialo byc super, przyszly a tu sie okazalo, ze to chyba jedna wielka sciema-listwy przyszybowe obskubane w naroznikach, uszczelki krzywo zamontowane, niechlujnie, laczenia listew przyszybowych w naroznikach widoczne, ze przeswita bialy kolor i szpara pomiedzy ta listwa, a resztą okna-biala kreska i to ma byc wiecej niz okno?? do tego przesadzilam z tym kolorem, jest ciemny, niby modny, ale mnie troche przerazil, do tego najwazniejsze, przez to okno wpada mniej swiatla, niz przez zwykle!!! Boje sie, ze bede miec ciemno w domu. Pomocy, niech ktos mnie pocieszy, poda jakies sensowne argumenty za tymi oknami bo chyba wyladuje w psychiatryku. Produkt oczywiscie zareklamowalismy z mezem od razu, czekamy na odzew. [ od moderatora: temat zamknięty - zdublowany http://forum.muratordom.pl/ratunku-okna,t169459.htm ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 17.09.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ha ha już wylądowałaś w psychiatryku wprawdzie tylko forumowym ale .... a teraz do rzeczy, moja znajoma też u nich zamawiała okna i też było sporo baboli ale żadnego nie odpuściła, wszystko wymienili , niektóre okna wymieniali nawet dwukrotnie ale z tym pewnie sobie poradzicie co do koloru to popatrz jeszcze raz na zdjęcia wnętrz z forum , w czasopismach wnętrzarskich podobają ci się ciemne okna ? jeśli tak, to u ciebie też będą ci się podobały, i będą dobrze wyglądały, dom w trakcie budowy się zmienia, po zalaniu stropu prawie wszyscy mają wrażenie że jest strasznie mały, ciemny itp ja już teraz się do swoich białych przyzwyczaiłam , ale był czas że mnie skręcało że nie zdecydowałam się na szare wyluzuj troszkę , będzie dobrze, i wiedz że bardzo szybko zapomnisz o tych obecnych dylematach i PO PROSTU BĘDZIESZ MIESZKAĆ W SWOIM DOMU a MS nie darujcie ani odrobinkę a koleżanka, w końcu jest z okien zadowolona i montażu przypilnujcie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 17.09.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Są dwa wyjścia:1. Wymieniasz okna na inne, z innej sprawdzonej firmy [ale kogo stać na wyrzucenie takiej kasy!?];2. Akceptujesz swój wybór i domagasz się usunięcia wszystkich usterek.Pamiętaj, że na te okna będziesz patrzeć codziennie przez najbliższe długie lata, więc nie możesz za każdym razem irytować się na nie [bo faktycznie wylądujesz w psychiatryku].No i najważniejsze - nabierz dystansu do budowania. To nie całe Twoje życie.Rozwiązanie się znajdzie bo "nie ma takiej rury, której nie dałoby się przetkać".Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniazCz 17.09.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ale sami powiedzcie, teoria teoria, a praktyka praktyka, tyle cudownosci sie naczytalam na temat tych okien, achow, ochow, fora przewertowalam, w gazetkach wszedzie o MS-ach pelno, a tu co?? Tesciowie, ktorzy kupili sobie jakies podrzedne okienka "z targu" nie mieli takich problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniazCz 17.09.2009 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 mam jeszcze jedna uwage, co z tego, ze material dobrej jakosci, skoro Polaczek nie potrafi tego porzadnie zlozyc?? , byle jak montuje uszczelki, listwy przyszybowe, a na oknach, kontroler jakosci nr 1, kontroler jakosci nr 2, ten odpowiada za rame, ten za rotox, inny za wykonczenie i na koniec jeszcze odbiera inna osoba, a efekt do d..jak na te klase okien, bo przeciez to wiecej niz okno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniazCz 17.09.2009 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 jeszcze co mnie nurtuje, to to, ze jak zlozyli to co widoczne dla oka, to co jest w srodku??? a moze pozamieniali tafle szkla ze soba i moze mam na odwrot stronami????az boje sie myslec!!! czy ktos wie jak to sie sprawdza, slyszalam o jakims detektorze pomiarowym, ale czy jest to mozliwe teraz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts