Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunku!Okna

Recommended Posts

Od początku budowy robię błędy, już nie mam siły do tego wszystkiego, teraz przechodzę zalamanie nerwowe w sprawie okien, zamówiliśmy z mężem okna MS-Okna, ale to byla moja decyzja, ja sie uparłam, kolor ciemny braz obustronny z szyba supertermo 0,5, mialo byc super, przyszly a tu sie okazalo, ze to chyba jedna wielka sciema-listwy przyszybowe obskubane w naroznikach, uszczelki krzywo zamontowane, niechlujnie, laczenia listew przyszybowych w naroznikach widoczne, ze przeswita bialy kolor i szpara pomiedzy ta listwa, a resztą okna-biala kreska i to ma byc wiecej niz okno?? do tego przesadzilam z tym kolorem, jest ciemny, niby modny, ale mnie troche przerazil, do tego najwazniejsze, przez to okno wpada mniej swiatla, niz przez zwykle!!! Boje sie, ze bede miec ciemno w domu. Pomocy, niech ktos mnie pocieszy, poda jakies sensowne argumenty za tymi oknami bo chyba wyladuje w psychiatryku. Produkt oczywiscie zareklamowalismy z mezem od razu, czekamy na odzew. Co ja mam teraz robic, kto pomoze??

a co do tego, co chce reklamowac, to tylko jakosc wykonania, bo skoro teraz okleina w naroznikach jest obskubana, naderwana i jej nie ma na styku, to jak bede uzytkowac to okno to co bedzie dalej?? koloru nie reklamuje, to byl moj wybor, i reszta to rowniez konsekwencje mojego wlasnego wyboru.

my mamy avante bardzo ciemny mahoń z ciemno złotymi klamkami i wyglada super, elegancko i nowoczesnie, ale wiem ze sporo osob kupuje duzo jasniejszy orzech lub cos podobnego, ja tam wole moje ciemne :lol: ,

nie jestem ekspertem, ale podobno woda moze zbierac sie z otworkow wentylacyjnych zewnetrzych np. po deszczach, wazne zeby nie dostawala sie do srodka, no chyba ze sa to jakies wieksze ilosci i masz "mini akwarium", ale zakladam ze tak nie jest, jakosc wykończenia trzeba reklamowac, bo z tego co piszesz chyba za dobrze nie jest, ale od tego jest w koncu gwarancja, pozdro i glowa do gory :wink:

z kolorem sie juz obylam, kwestia przyzwyczajenia, teraz mi sie podoba, po prostu zawsze tam gdzie mieszkalam do tej pory byly biale okna, kolor modny i elegancki :D tylko te ohydne niedociagniecia, okropnosc, jak na te klase okien, te marke, reklame, ich nagrody to po prostu jedno wielkie nieporozumienie :roll: czekam w tej chwili na rozstrzygniecie tej reklamacji, zobaczymy co powie osoba, ktora jezdzi do ludzi i oglada tego typu rzeczy...

• 5 years później...