Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztuje wstawienie drzwi z obróbk? i lakierowaniem???

RoadRunner

Recommended Posts

Witam,

Własnie wczoraj miałem dość burzliwą dyskusję ze swoim fachowcem nt. ceny za wstawienie 6-ciu par drzwi sosnowych. Drzwi zakupione zostały w promocji w Leroy-Merlin po 125pln/skrzydło i 78pln/ościeżnica. Drzwi w stanie surowym czyli do lakierowania. Fachowiec (który w przypadku wszystkich dotychczasowych prac był konkurencyjnie tani) zażyczył sobie po 150 pln/szt. za lakierowanie i wstawienie razem z obróbką końcową. Wydaje mi się to dość dużo ale może jestem już "zepsuty" przez jego dotychczasowe ceny. Co Wy na to ?? Ile powinno kosztować coś takiego? Za ile mógłbym wziąć do tego "innego" fachowca??

Pozdrawiam i z góry dziękuję,

RR

• 2 weeks później...
Drogo. Ja za wstawienie drzwi wewnętrznych zapłacę 60 zł od sztuki. Za zewnętrzne drewniane, z kuciem ściany (drzwi zrobione "na wymiar" były szersze o 4 cm od otworu) zapłaciłem 200 (w tym transport 25 km od sprzedawcy). Ja jak mam wątpliwość to patrzę ile czasu zajmie dana czynność. Na moim terenie przyjmuję 100 zł na rękę dla "majstra" dziennie. Tak więc ile czasu potrwa wstawienie 6 par drzwi? 2 dni? 3 dni? Czyli dniówka w najgorszym przypadku 300 zł! Ja chciałbym tyle zarabiać. No i kwestia fachowości - gdyby malowanie drzwi było rzeczywiście czynnością wysokokwalifikowaną, ale bez przesady...