alibac 17.09.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Mam taki problem, miesiąc temu 14.08 kupiłem od gościa piec gazowy z zasobnikiem, do tego czujniki, programator i cały system wkładu do pieca. Facet dał mi fakturę tylko na piec, zasobnik, czujnik i programator. Umówiłem się z nim, że jak zostanie mi jakaś rura to mu ją oddam, on na to że nie ma problemu bo i tak fakturę na rury wystawia zawsze później. Po dwóch dniach oddałem mu jedną rurę, rozliczyłem się z nim jednak faktury mi nie przywiózł. Powiedział że wyśle pocztą. 2 tygodnie temu się przypomniałem, powiedział że no musi to wreszcie wysłać. Minęły kolejne dwa tygodnie i cisza. Facet od kilku dni nie odbiera telefonów. Gdyby chodziło o kilka stówek dałbym spokój, ale po pierwsze wychodzę z założenia że trzeba tępić nieuczciwych i niesłownych sprzedawców, a po drugie kwota to 1200zl. Poradzicie w jaki sposób mogę wpłynąć na jego zachowanie. Wpadłem na pomysł aby opisać sytuację i wysłać do urzędu skarbowego odpowiednie pismo. Co wy na to? Dodam że zawsze umawiałem się z nim albo na budowie (1 raz gdy przywiózł towar) albo pod marketem, więc nawet nie wiem gdzie ma siedzibę (znalazłem go na allegro) Na fakturze jest adres, ale to 80 km ode mnie i nie mam zamiaru taki kawał jechać i prosić się o swoją FV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 17.09.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Może najpierw napisz do niego pismo z żądaniem fakury (i wyśłij za potw. odbioru). Masz jakies potwierdzenie, że zapłaciłeś te 1200zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibac 18.09.2009 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Całe szczęście mam, tyle że nie na 1200 a 900 (resztę rozliczyłem bez potwierdzenia). Na kartce wszystko wypisał, podbił pieczątkę i podpisał się. Szczerze mówiąc nie widzę sensu wysyłania do niego pisma, skoro nie odpowiada na telefony i smsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts