raziu 17.09.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witam, sytuacja wygląda następująco:moja żona przed ślubem nabyła samochód do którego jako współwłaściciel jest dopisany jej ojciec. Chcemy teraz usunąć ojca z dowodu rej., a dopisać mnie.W związku z tym pytanie w jaki sposób najlepiej to wykonać, aby nie zapłacić podatku, a wszystko było zgodnie z prawem?Czy potrzebna jest najpierw darowizna z teścia na moją żonę 100% samochodu, a następnie jej darowizna na mnie 50%?Jak to najlepiej zrobić i w jakiej kolejności udać się do US i wydziału komunikacji?Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 17.09.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Dokładnie musi być dokument na jakiej podstawie Twój teść się pozbył swojej części samochodu no i dokument na jakiej podstawie Ty stałeś się posiadaczem tej fury. Najlepiej niech w darowiźnie ujmie też Ciebie. Wtedy jego wypiszą a Ciebie wpiszą. Ale upewnij się w wydz. komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts