pawpiwo 17.12.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Mam problem. W moim domu mam stolarkę PCV oraz regipsy. Przy temperaturach ujemnych w rogu pomiędzy listwą przyparapetową i parapetem na ścianie pojawiają mi sie plamy zawilgocenia. Myślę, iż problem ten może być związany z mostkiem termicznym. W związku z tym prosze o radę jak doraźnie usunąć ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 17.12.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Wydaje się ,że powinieneś sprawdzić ocieplenia parapetu i pod nim - w temacie "szukam dobrych okien" (strona chyba 10) znajdziesz linki do artykułów ITB jak powinno się załadać okna i parapety ,aby uniknąć takich niespodzianek . Pewnie znajdziesz tam odpowiedź . Pozdrawiam -również z Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 17.12.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Doraźnie nie usuniesz. Prawdopodobnie brak ciągłości pianki montażowej po obwodzie okna. Ten kto montował parapet mógł wyrwać piankę bo parapet nie wchodził ewentualnie zostawił kliniki montażowe (pewnie drewniane, które się roz...) co powoduje też brak ciągłości izolacji. Tak czy siak trzeba zdemontować parapet (lub część glifu ) albo spróbować dostać się tam od zewnątrz w zależności co tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts