Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnętrzne - doradźcie proszę

Recommended Posts

Witam

Dotychczas byliśmy zdecydowani na drzwi Gerdy GTT za 1490zł z przeszkleniem

(takie jak tu: http://www.gerda.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=121&Itemid=153)

a tu w jednej firmie (skądinąd mająbaaardzo dobrei drogie okna, tak samo bramy...) zaczęto mi Gerdę jak i KMT odradzać i proponować drzwi Juwent :roll:

Gerda coś mi mówi a Juwent nie

Próbowałam sobie w katalogach porównać te drzwi ,a le że się nie znam idzie mi to jak po grudzie.

Najtańsze antywłamaniowe juwenta bez przeszkleń i jakichkolwiem upiększeń kosztują 1385+77zł drugi zamek (Gerda ma dwa w cenie) (te drzwi można zobaczyć na tej stronie:

http://www.juwent.pl/index.php?r=1397&l=pl&PHPSESSID=113e7099d67a80e863c09ab481c24386To drzwi na samiutkim dole zupełnie proste) ASW wrór 9

Pomoże mi ktoś porównać te drzwi :p ?

Witam

Dotychczas byliśmy zdecydowani na drzwi Gerdy GTT za 1490zł z przeszkleniem

(takie jak tu: http://www.gerda.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=121&Itemid=153)

a tu w jednej firmie (skądinąd mająbaaardzo dobrei drogie okna, tak samo bramy...) zaczęto mi Gerdę jak i KMT odradzać i proponować drzwi Juwent :roll:

Gerda coś mi mówi a Juwent nie

Próbowałam sobie w katalogach porównać te drzwi ,a le że się nie znam idzie mi to jak po grudzie.

Najtańsze antywłamaniowe juwenta bez przeszkleń i jakichkolwiem upiększeń kosztują 1385+77zł drugi zamek (Gerda ma dwa w cenie) (te drzwi można zobaczyć na tej stronie:

http://www.juwent.pl/index.php?r=1397&l=pl&PHPSESSID=113e7099d67a80e863c09ab481c24386To drzwi na samiutkim dole zupełnie proste) ASW wrór 9

Pomoże mi ktoś porównać te drzwi :p ?

TYLKO NIE GERDE!!! wiem bo niestety je mam

http://forum.muratordom.pl/gerda-nigdy-wiecej,t124597.htm

http://forum.muratordom.pl/malowanie-drzwi-zew-gerda,t165641.htm

http://forum.muratordom.pl/drzwi-gerda-rozwarstwiaja-sie,t119441.htm

Wszystko tylko nie Opla, Francuza i Forda :wink: Wiem bo popsuł sie teściowi.

Uogólniasz. Mam dwie gerdy. Jedna WX a drugie GWX...lub coś podobnego. Drzwi są takie same ale jedne mają lustro weneckie inne bez lustra. Ja produkt rozpatruje jako komplet czyli towar + usługa serwisowa. I o Gerdzie powiem tyle...

Gerdy u mnie opuściły się po roku. Nie wiem czy siadł budynek czy zawias czy inne cudo. Przyjechał serwis. Wyregulowali, podnieśli. Gra muzyka. Na jednych drzwiach od strony południowej popękał mi lakier na okleinie. Zauważyłem dopiero jak drzwi doszorowałem z syfu po budowie. Telefon do serwisu. Panel wymieniają. Wpadki zdarzają się każdemu producentowi. Gerda jak na razie ujęła mnie tym, że są bezproblemowi w serwisie. Dzwonie, reklamuje nie przyjeżdza żaden technik czy inny cudak nie robią ekspertyz i nie mają pretensji, że drzwi zewnętrzne zamontowałem na zewnątrz :wink: tylko przyjeżdza gośc z panelem i wymienia.

Tak na marginesie montowałem drzwi wewnętrzne jakiś czas temu. Robił to facet z dużej firmy, która oferuje drzw wewnętrzne, zewnętrzne, panele i barlinka. Podpytałem przy okazji jak wygląda sprawa usterkowości gerdy (tydzień wczesniej wykryłem pęknietą farbe na panelu). Powiedział, że usterki ma każdy producent ale gerda w porównaniu z konkurencją ma mało reklamacji w stosunku do tego w jakiej ilości się sprzedaje. A, że są znani na rynku i sprzedają dużo to i wpady pewnie zaliczają.

Nie pracuje w Gerdzie, nie montuje, nie srzedaje :wink:

A co do samych drzwi to na pewno nie kupowałbym jakiś niesamowicie anty włamaniowych, zbrojonych z setką rygli. Nie słyszałem jeszcze aby do domku jednorodzinnego złodziej właził forsując drzwi jeśli dysponuje garażem i kilkunastoma oknami na parterze.

Wszystko tylko nie Opla, Francuza i Forda :wink: Wiem bo popsuł sie teściowi.

Uogólniasz. Mam dwie gerdy. Jedna WX a drugie GWX...lub coś podobnego. Drzwi są takie same ale jedne mają lustro weneckie inne bez lustra. Ja produkt rozpatruje jako komplet czyli towar + usługa serwisowa. I o Gerdzie powiem tyle...

Gerdy u mnie opuściły się po roku. Nie wiem czy siadł budynek czy zawias czy inne cudo. Przyjechał serwis. Wyregulowali, podnieśli. Gra muzyka. Na jednych drzwiach od strony południowej popękał mi lakier na okleinie. Zauważyłem dopiero jak drzwi doszorowałem z syfu po budowie. Telefon do serwisu. Panel wymieniają. Wpadki zdarzają się każdemu producentowi. Gerda jak na razie ujęła mnie tym, że są bezproblemowi w serwisie. Dzwonie, reklamuje nie przyjeżdza żaden technik czy inny cudak nie robią ekspertyz i nie mają pretensji, że drzwi zewnętrzne zamontowałem na zewnątrz :wink: tylko przyjeżdza gośc z panelem i wymienia.

Tak na marginesie montowałem drzwi wewnętrzne jakiś czas temu. Robił to facet z dużej firmy, która oferuje drzw wewnętrzne, zewnętrzne, panele i barlinka. Podpytałem przy okazji jak wygląda sprawa usterkowości gerdy (tydzień wczesniej wykryłem pęknietą farbe na panelu). Powiedział, że usterki ma każdy producent ale gerda w porównaniu z konkurencją ma mało reklamacji.

Nie pracuje w Gerdzie, nie montuje, nie srzedaje :wink:

A co do samych drzwi to na pewno nie kupowałbym jakiś niesamowicie anty włamaniowych, zbrojonych z setką rygli. Nie słyszałem jeszcze aby do domku jednorodzinnego złodziej właził forsując drzwi jeśli dysponuje garażem i kilkunastoma oknami. na parterze.

Zobaczysz jak Ci się gwarancja skończy i zapłacisz 1000zł za panel co 2 lata, będziesz pisał, POMOCY Rozwarstwia mi się panel!!! niestety Gerda wszystkie panele ma do d.... i nie jest to tylko moje zdanie, mało reklamacji haha :lol: Mi tez wymieniali już raz, teraz czeka druga, już płatna. tylko musze czekać na serwis bo dużo roboty mają a pretensji nie mają bo wiedza o tym że ich panele są do d...

zobaczysz jak Ci sie gwarancja skączy i zapłacisz 1000zł za panel co 2 lata, będziesz pisał, POMOCY Rozwarstwia mi sie panel!!! niestety gerda wszystkie panele ma do d.... i nie jest to tylko moje zdanie, mało reklamacji haha

Tia...po pierwsze pomocy bedę szukał gdzie indziej niż na forum więc nie napiszę POMOCY :wink: . Po drugie jeżeli pęknieta farba na panelu jest wynikiem nasłonecznienia (drzwi bez daszku, podcienia prawie cały czas na słońcu) od strony południowej to mogą mi ja wymieniać co dwa lata bo jak pewnie wiesz ten wymieniony panel będzie miał znowu gwarancję bo nie wymienił mi go Pan Heniek któremu jeden zalegał w piwnicy tylko serwis na co mam papiery, stemple, daty. A jestem upierdliwy i uwierz, że za kwoty rzędu 1000 pln i niewiele więcej bywałem już w sądzie jeśli ktoś chciał mnie wydymać.

Co do małej ilości reklamacji to mówię tylko co usłyszałem od kogoś - kto nie miał interesu aby opowiadać mi głupoty. Przypominam, że mówił o % reklamacji w stosunku do masowej produkcji.

Ty nie przekonasz mnie, ja nie przekonam Ciebie. Szkoda czasu bo zasadniczo wisi mi wizerunek gerdy jako producenta...tylko nie lubię uogólnień.

zobaczysz jak Ci sie gwarancja skączy i zapłacisz 1000zł za panel co 2 lata, będziesz pisał, POMOCY Rozwarstwia mi sie panel!!! niestety gerda wszystkie panele ma do d.... i nie jest to tylko moje zdanie, mało reklamacji haha

Tia...po pierwsze pomocy bedę szukał gdzie indziej niż na forum więc nie napiszę POMOCY :wink: . Po drugie jeżeli pęknieta farba na panelu jest wynikiem nasłonecznienia (drzwi bez daszku, podcienia prawie cały czas na słońcu) od strony południowej to mogą mi ja wymieniać co dwa lata bo jak pewnie wiesz ten wymieniony panel będzie miał znowu gwarancję bo nie wymienił mi go Pan Heniek któremu jeden zalegał w piwnicy tylko serwis na co mam papiery, stemple, daty. A jestem upierdliwy i uwierz, że za kwoty rzędu 1000 pln i niewiele więcej bywałem już w sądzie jeśli ktoś chciał mnie wydymać.

Co do małej ilości reklamacji to mówię tylko co usłyszałem od kogoś - kto nie miał interesu aby opowiadać mi głupoty. Przypominam, że mówił o % reklamacji w stosunku do masowej produkcji.

Ty nie przekonasz mnie, ja nie przekonam Ciebie. Szkoda czasu bo zasadniczo wisi mi wizerunek gerdy jako producenta...tylko nie lubię uogólnień.

nie uogólniam, podałem 3 linki, a jest ich więcej na temat tych drzwi, co do wymiany panelu, niestety ale trzeba płacić, bo lubią pękać tak około 2latka i parę miesięcy (a mam od wchodu) i już po gwarancji i nie uwzględni już żaden sąd że masz, czy ja mam racje, tez mam papiery na poprzednia wymianę, niestety okleina (nie farba) znowu odłazi od płyty i pęka, Pisałem do autora wraz z podanymi linkami, to moje zdanie nie ogólne, a linki podałem od ogółu :wink:

Potwierdzam opinię,Gerda to syf totalny.A tego Juwenta ktoś chwalił na inny wątku tylko nie wiem gzie ,ale nie dawno,poszukaj znajdziesz.Mój drewniany próg po pół roku wygląda jak po 10latach.Reklamacji nie uznano.Panel wymieniany 2 razy i za trzecim też przywiezli porysowany,gorzej niż ten który był do tej pory.Żenada po prostu

od ponad 2 lat mam dzwi gerdy W.. coś tam (wzmocnione bez szkleń) zamontowane od wschodu. Fakt, pod daszkiem. Aż poszłam obejrzeć czy nię pękły, ale nie. Nawet dobrze, bo mam do nich przymocowaną kołatkę i o gwarancji mogę pewnie pomarzyć :wink:

Czyli bywa źle i dobrze, zależy jak się trafi, jak ze wszystkim.