mniamos 17.09.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witam, Prosze o pomoc. Zarówno w łazience jak i kotlowni mam okna. Czy wobec tego muszę zastosować wentylację grawitacyjną?? Pytam się, ponieważ dotałem projekt przebudowy domu i architekt narysował mi kanały wentylacyjne w ww. pomieszczeniach. Wiąze się to z budową kominów. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.09.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Bez względu na to czy są okna, w tych pomieszczeniach musi być wylot (kratka) kanału wentylacyjnego.Musi być również: w łazience, kuchni, WC i w zasadzie w każdym innym pomieszczeniu (użytkowym) bez okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mniamos 17.09.2009 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Dzięki za szybką odpowiedź. A jeszcze jedno pytanie. Czy mogę łączyc kanały wentylacyjne z łazienki na parterze i łazienki na piętrze, czy musza być oddzielne kanały dla każdej z łazienek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.09.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Muszą być oddzielne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 17.09.2009 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Mogą się łączyć!!! Łazienka-łazienka, kuchni-kuchnia, pokój-pokój i tyko w zabudowie jednorodzinnej lub rekreacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.09.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Mogą się łączyć!!! Łazienka-łazienka, kuchni-kuchnia, pokój-pokój i tyko w zabudowie jednorodzinnej lub rekreacyjnej. Coś Ci się popitoliło. Zbiorcze kanały wentylacyjne (grawitacyjne) dozwolone są tylko w zabudowie wielomieszkaniowej i o ilości kondygnacji więcej niż 5 – przy czym „odstęp” miedzy łączeniem nie może być mniejszy niż 2 kondygnacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 17.09.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 a paragraf 150 pkt 3 w warunkach zabudowy?? nie weim, moze żle interpretuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.09.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Wiedziałem, że właśnie ten przytoczysz. Jest tak: § 141. Zabrania się stosowania: 2) zbiorczych przewodów wentylacji grawitacyjnej, Natomiast przywołany przez Ciebie mówi o przewodach wentylacyjnych i klimatyzacyjnych – wszystkich, oprócz wentylacji grawitacyjnej, bo tego zabrania par.141.2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 17.09.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ok, w takim razie "skłamałem", dopiero się uczę i... dla mnie te wszystkie paragrafy sa podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts