sql 18.10.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 jakiś czas temu szukałem kratek ale w Castoramach nic fajnego nie znalazłem,znalazłem za to to:http://allegro.pl/item770703549_kratka_kominowa_14x14_czarna_skosna_komin_metal.htmlkratka z dość cienkiej blaszki, ale nie sądzę, aby to miało jakieś znaczenie - mam tylko nadzieję, że nic nie podrdzewieje,na razie zamontowałem kilka sztuk (w sumie mam 10), więc postaram się cyknać kilka fotek w tygodniu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.10.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 a czymże ta kratka różni się od tej plastikowej? skoro tamta dławiła ciąg to ta będzie robić to tym bardziej ponieważ jak widać na fotce ma taką siatkę przeciw owadom. Ona praktycznie zatrzymuje ciąg. Siatkę oczywiście zawsze można oderwać co polecam zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 19.10.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 a czymże ta kratka różni się od tej plastikowej? mam nadzieję, że trwałością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 20.10.2009 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 a czymże ta kratka różni się od tej plastikowej? mam nadzieję, że trwałością Ta kratka daje ludziom nadzieje -a nadzieja w zyciu to wazna rzecz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 18.12.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 kupując komin systemowy w kpl dostałem dwie kratki z nierdzewki z siatka 10x25 do wywietrzania komina(wełny) mocowane pod wyczystką, po postawieniu komina poszedłem do sprzedawcy komina i kupiłem sobie jeszcze 6szt takich (po 3szt na stronie komina) i sobie na górze ładnie zamontowałem aha, zerknąłem w garaż, to kratki polski f-my awenta, na nalepce oznaczenie "MN7 (10x25) MNS.", ale oblatałem wcześniej wszystkie sklepy w okolicy i tego modelu znaleźć nie mogłem (chciałem porównac ceny, czy nie przepłacam u "kominiarza"), Leroy Merlin coś ma z tej firmy ale przynajmniej ten mój okoliczny tego wzoru i wymiaru nie miał Edde - a co to za komin systemowy?? Ja kilka miesięcy temu borykałam sie z tym samym i klęłam na czym świat stoi. Komin systemowy Schiedla. NIe dostałam żadnych kratek w komplecie - a sprzedawca regionalnych tych kominów robił wielkie oczy i twierdził,że tylko ja mam taki problem . Poważny producent - a nie ma kratek - jak dla mnie to wielki Zonk dla Schiedla Kratek o tym wymiarze nie udało mi się dostać również w żadnym sklepie .Tak więc na razie otwory wentylacyjne mam zasłonięte siatką do dociepleń .( kominy mam obrobione tynkiem żywicznym pod którym jest ta siatka - w miejscu otworów wentylacyjnych nie kazałam siatki wycinać i już ).Wiedziałam od początku ,ze to wyjście tymczasowe - ale dobre i to. Teraz zaś dekarze mają wymówkę,że to na pewno tędy przeciekają moje kominy-bo kratki powinny mieć otwory zasłonięte od deszczu .Tylko wobec tego co z wyżej wspomnianym dławieniem ciągu kominowego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.12.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 chyba skrobnę ci na prv, żeby nie być posądzonym o kryptoreklamę są one tez na stronie producenta (awenta) ale tylko w katalogu do pobrania, w menu na stronie nie ma całej oferty mam tych kratek 6szt na kominie i żadna nie powoduje zacieków czy zamakania komina, a zaliczają już drugą zimę wygląda to mniej więcej tak (trochę słabe zdjęcia bo na szybkiego w garażu robione): http://images37.fotosik.pl/235/425f29aeac67d0ac.jpg http://images49.fotosik.pl/240/6eb54582eb8155ca.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 19.12.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Jak nie założysz teraz to już nigdy nie załozysz. Mysle że są on potrzebne, bo napewno powstrzymuja przez zawiewaniem deszczu, sniegu, lisci i innego diabelstwa. Ja mam takie 14 x 14 brązowe na dyblach + silikonie. Komin systemowy. http://foto0.m.onet.pl/_m/e1088cbf0075d3a515de2574615ead74,21,19,0.jpg regards Będą problemy z tym kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts