psztymucel nulek 17.09.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Zapraszam serdecznie do komentarzy naszej przygody z budową domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asaf 17.09.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Przepiękne wykopy. A duża piwnica na pewno się przyda.Mażę o takich wykopach i tym etapie prac, ale muszę jeszcze poczekać.Cierpliwości życzę.Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 18.09.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam, to niesamowite, ale przy wyborze projektu braliśmy pod uwagę te same argumenty! Ostatecznie mamy projekt "Z klasą", dodaliśmy do niego podpiwniczenie i będzie ok. Co prawda kuchnia jednak łączy się z salonem, ale ten argument nie był dla nas aż tak ważny. Ciekawi mnie skąd u Ciebie taka motywacja, bo ja mam teraz poddasze i kominek w salonie i więcej już nie chcę... Pokaż rzuty swojego domku - popodziwiamy! Życzę sukcesów budowlanych i będę podglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psztymucel nulek 18.09.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Przypuszczam że gdyby to był mój pierwszy dom, to by wyglądał tak jak większość domów wybudowanych w ciągu ostatnich lat. Do tej pory miałem kominek, i używaliśmy go tylko w Boże Narodzenie. No i prawdę mówiąc, największą atrakcją było jego rozpalanie. Może inni używają kominka częściej, ale nie my. Tak więc jest on nam niepotrzebny. Co do poddasza, to nigdy go nie miałem w swoim domu, ale miałem z nim styczność (w pełnym tego słowa znaczeniu). No i po kilkukrotnym uderzeniu się w głowę o taki skośny sufit (mam 1,80cm wysokości), "wybiłem" sobie takie rozwiązanie z głowy. Już nie mówię o innych względach takich jak trudności z ustawieniem mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 19.09.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Witaj, Bardzo mi się podoba Twoja koncepcja domu - prosty rozkład i bardzo funkcjonalny - wszystko na swoim miejscu Jaki jest układ działki w stosunku do stron świata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psztymucel nulek 19.09.2009 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Dziękuję za wyrazy uznania. Mam nadzieję że dom będzie funkcjonalny bo taki był nasz zamiar od samego początku. Starałem się ułożyć pomieszczenia na parterze w taki sposób aby te pokoje które są najczęściej używane były łatwo dostępne względem siebie, czyli trójkąt kuchnia - salon - łazienka. Tak więc pomiędzy nimi zrobiłem szerokie łuki w ścianach. Zastanawialiśmy się nad bardziej otwartym planem, ale w poprzednim domu tak mieliśmy, i ograniczało to trochę rodzaj i położenie mebli. Także chyba wolimy aby było trochę więcej ścian przy których można coś postawić. Jeszcze się zastanawiamy czy nie połączyć kuchni z jadalnią bo gdy poprzednio mieliśmy oficjalną jadalnię to ją używaliśmy tylko od święta. Główne wejście jest od strony zachodniej. Dokładnie tak jakbyśmy sobie to zaplanowali, mimo że to przypadek że nasza działka jest tak położona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 27.09.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam bardzo ładny domek i z piwnicą. My także budujemy domek z piwnicą i mam takie pytanie co to jest za cud techniki na te okna posadowione poniżej gruntu ????? bo nawet ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psztymucel nulek 27.09.2009 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Tutaj można coś więcej się dowiedzieć na temat doświetlaczy okiennych:http://www.aco.pl/doswietlacze_okien_opis_produktu.html Jedynym ich mankamentem jest cena. Jeden kosztuje około 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 25.10.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 ale wam szybko idzie!!!! dzieki za info o doświetlaczach własnie mąż z moim ojcem coś takiego zrobili z blachy i wyszlo to fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiagasz 25.10.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 a jeśli chodzi o okno to mi też się bardziej podoba półokrągłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psztymucel nulek 25.10.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Widziałem wasze doświetlacze. Faktycznie, wyglądają bardzo solidnie. Te co ja mam to w końcu tylko plastik. Nic tylko twój mąż z ojcem powinni zacząć produkcję seryjną albo na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 07.11.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Cześć psztymucel, Co do dachówek to ja miałam tak samo - esówki okazały dużo droższe niż standardowy wzór (nawet ponad dwukrotnie). Ze względów finansowych musiałam zdecydować się na zwykłe i wybrałam Rupp-Ceramika, kształt Sirius, kolor miedziany. Kilka dni temu przywieziono mi dostawę i jak na razie nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 14.11.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam, Śledzę sobie Twoje budowanie - domek rośnie w oczach Nie wiem, czy wybraliście już rynny, ale jakby co to odradzam zakup rynien w kolorze białym. W zimie gdy spływająca woda zamarznie w rynnie to ciemne rynny rozgrzewają się pod wpływem słońca i lód puszcza. A przy białych nie. U sąsiadów była właśnie taka sytuacja, że mają ciemny dach i białe rynny - śnieg zaczynał się szybko topić na dachu jak tylko słonko przygrzało, a tu rynny pełne lodu i nie miało gdzie spływać. Efekt to powyginane rury spustowe i woda przelewająca z rynien górą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skalniaczek 14.11.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Hej, wygląda na to, że bardzo ładny domek się szykuje . Będę się przyglądać Waszym poczynaniom. A tak a propos okna z balkonem zdecydowanie ładniej wygląda z półokrągłym oknem. Dokładnie jak to sam określiłeś, elegancko, idealnie pasuje do stylu domu. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psztymucel nulek 15.11.2009 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Dziękuję za poradę w sprawie białych rynien. Niestety, już rynny zamówiliśmy, i na dodatek białe. Będziemy pilnie się przyglądać jak się będą sprawować do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CykuCyku 25.11.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witam mam pytanie z jakiej firmy kupowaliscie okna piwniczne? Piekny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 25.11.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 witam serdecznie przyszłam sie przywitać ,waszą budowe sledze od jakiegos czasu ale teraz dopiero cos skrobne ,ale wam sie duuuuuuża chałupka szykuje gratulacje ,ciekawi mnie jaka dużą macie działeczke bo na jednym zdjeciu z satelity bodajże wydaje sie ogromna pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psztymucel nulek 25.11.2009 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Również witam serdecznie. Działka ma powierzchnię 0.3 ha, około 60 m szeroka i 50m głeboka. Okna piwniczne są produkcji niemieckiej, ale nie wiem z jakiej firmy. O ile dobrze pamiętam, żona kupiła je w Castoramie. Tak na marginesie, to pierwotnie okien piwnicznych miało nie być, ale w ostatniej chwili moja żona zdecydowała że jednak chce je mieć, i teraz jest bardzo zadowolona, bo w piwnicy jest jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psztymucel nulek 25.11.2009 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Apropos rozmiaru naszego domu, to praktycznie do końca projektu nie wiedzieliśmy jaka będzie powierzchnia. Po prostu zwracaliśmy tylko uwagę na powierzchnię i układ poszczególnych pomieszczeń. Jak się na koniec okazało, to wyszło chyba w sam raz, około 260m2 (nie licząc piwnicy, garaży, strychu, i pomieszczenia gospodarczego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 25.11.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Gratuluję pięknego domu! My mieliśmy podobne założenia projektowe i projekt też prawie sami zrobiliśmy (oczywiście architekt narysował i skasował) Będziemy śledzić postepy. Pozdro D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts