emems 17.12.2003 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 http://www.paincare.org/pain_management/correspondence/patient_letters/letters.jpeg Zapraszam do wpisywania własnych wierszy, przemyśleń, prawd, aforyzmów i wszystkiego tego co powstało w naszych sercach, a chcemy się tym podzielić z innymi. Serdecznie Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 17.12.2003 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Na początek podam trochę własnych.. na zachętę. Widziałam Anioły Anioły wielkie potężne piękne w swej dobroci jaśniejące miłością Anioły małe, herubinkowe tłuściutkie i bardzo figlarne z kręconymi loczkami Anioły świtu, rozbudzające zaspane, marzące oczy w pościelowej toni i Anioły realne, codzienne z powykręcanymi rękami bez nóg, z grymasem twarzy z szaleństwem w oku Anioły w dyndających czapeczkach w porwanych rękawiczkach na dłoniach wyciągniętych po chleb Anioły tęskniące, samotne kiwające się, zamknięte w sobie żebrzące o chwilę uwagi, uczucia i Anioły moje własne, stróżujące, opiekuńcze przyjacielskie kochające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 17.12.2003 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Wyglądam przez okno przedzierając wzrokiem przez lodowe paprocie Ponosi się świt Czarne drzewa wypuszczają z objęć złotą kulę szare pasma chmur głoszą o tym po horyzont roztarte miękkim różem Mróz wzmaga swe objęcia na wiadrze z deszczówką Księżyc zachodzi mgłą rozbitą w szadź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 17.12.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 No dobrze, no to mała próbka Biały końPasł się na łące biały końPiękny, smukły pożerał trawęWokół natura się rozpościerałaWiosną pachniało i kwitł maj Zwierze wolne, nieskrępowaneDostojnym krokiem stąpało po trawieBujna grzywa falowała na wietrzeCzysta jak jedwab lśniła na słońcu Gdy koń galopował, jego sylwetkaByła jak spod dłuta mistrza WittaLecz to nie człowiek, a natura samaWyrzeźbiła to zwierze w chwili stworzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 18.12.2003 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 ChwilaChwila trwa wiecznośćWieczność trwa chwilęChwila jest terazTeraz już byłoMinęłoChwila przedsionkiemprzyszłości,która jest przeszłością.Przyszłość jest chwilą Minioną, która trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 18.12.2003 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Modlitwa Dziękuję Ci Panieza ten dzieńza ludzi na drodzeza uśmiech Dziękuję Ci Panie za toże jestem potrzebnaże jestem sobąże jestem kochana Dziękuję Ci Panieza wszystko Przepraszam Cię Panieza nieprzemyślane słowaza skrzywdzenie bliźniegoza nieuważne życie Przepraszam Cię Panieza wszystko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 18.12.2003 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Noszę tysiące spraw na głowieNiech mi tylko ktoś dziś powieDlaczego mam tyle pamiętaći to wszystko ma mnie nękać? Noszę setki bibelotówNa wypadek by być gotów.Na co, po co i dlaczego?To potrzebne - do niczego! Noszę wszelkie doświadczeniaTo pogłębia me wrażeniaIle jeszcze czasu trzebaaby dostać się do nieba? Noszę w sobie marzeń wieleJak i moi przyjacieleI tak z tego nic nie będziew życia moim szybkim pędzie. Dzień jak codzień,Noc jak noc,zmów paciorekhyc pod koc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erato 18.12.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 czuję że chcęaby już była zimai wstawałabym ranojeszcze tak ciemnona dworze/ nieodmiennie oczymawyobraźni widzę szkołę / i śniegtaki biały/ czy wiesz że nie mainnej bieli ? /a łzyrozbijałyby sięo grube butyi odśnieżonechodniki [1988] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 18.12.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Egzamin W około ludzie ładnie ubrani Z fizyki pewnie mocno ostukani Ja też siedzę i wytrwale myśle Lecz straszne pustki mam w swym umyśle Bo tu fala harmonicznie tłumiona A to zjawisko niejakiego Comptona Zjawisk natura całkiem falowa Prędkość liniowa albo kątowa I jak powiązać równanie Schrodingera Z równaniem takiego np. Maxwella ? Do tego jeszcze koło o masie Hamować należy w danym czasie Moment siły obliczyć potrzeba Mając czestość kołowa - różną od zera Masy związek z energią we względności Sprawić napewno nie może radości Siedze i myśle, myśle i siedze Jak ja mam posiąść taką wiedze Dla mnie magia to całkowita No, a za oknem już lato wita Biorę więc kartke, ona szybko znika I tak się kończy dla mnie fizyka Szczecin, czerwiec 1994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 18.12.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Kim jest czlowiek ... Kim jest człowiek ? To wydaje się być proste pytanie Ale czy jest ono naprawdę takie proste ? Człowiek to Ja Człowiek to Ty Człowiek to kobieta na ulicy I człowiekiem jest meżczyzna stojący w bramie Wszyscy oni są ludzmi Ale dlaczego są ludzmi ? Bo są homo sapiens Odpowie pewnie każdy Ja to powiem inaczej: Być człowiekiem To czuć I pozwalać czuć innym To kochać I być kochanym To być radosnym I nieść radość innym Być człowiekiem To być odpowiedzialnym Za swoje słowa i czyny Nie jest więc człowiekiem ten Kto nie kochał ani razu I nie był ani razu kochany Nie jest też człowiekiem ten Kto niosł tylko ból i smutek I nie powiedział ani razu Dobrego słowa nikomu To bardzo przykre dowiedzieć się Pewnego dnia ... Że nie jest się człowiekiem Ale żeby nim zostać Trzeba sobie na to zasłużyć I być człowiekiem To dostąpić zaszczytu Tak więc kim jest człowiek ? Jest najwyższą formą bytu Jest doskonałością i ideałem Taki mały, zwykły, szary człowiek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 18.12.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 * * * Nadszedł właśnie jeden z tych Dziwnych osobliwych dni Za oknem życie ucieka Przemija, usycha jak stary pień A my przez nie pędzimy Jak w pociągu Wiozącym nas przed siebie W dal Nie znamy celu podroży Jedynie środek transportu Czern I choć podróż ta Pozbawiona sensu jest Nikt niewysiada Bo od niebytu, każdy Bardziej woli - czerń I tak jadąc, każdy Zadaje sobie pytania : "Po cóż ?" "Dokąd ?" "Dlaczego?" I choć wiedzą ludzie ci Że odpowiedzi niema To pytać bedą Bo to ma sens "Po coż ?" Bo takie jest życie "Dokąd ?" Przed siebie - w czerń "Dlaczego ?" Carpe diem ! A wszystko przez te Dziwne, osobliwe dni Które nawiedziły nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erato 18.12.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 każdy wierszgłos w radiosłowo zasłyszaneuświadamia migdzie jestemco mam każda minionagodzinajak straconanadziejana cośco miećbym mogła co ja tu robię ?żyję.. żyję ??? [1987] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cegłówa 18.12.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 3 aforyzmy: Przyszła wiosna - śnieg już nie da z siebie robić bałwana.Kura na fermie jaj znosi jaja, ale ich szczerze nie znosi.Gdy na basenie dużo ludzi, woda robi się za rzadka. ...nad nowymi myślę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 18.12.2003 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 W polowaniu na zwierza najważniejsze jest samo polowanie,a że czasem tego zwierza się upolujeto dodatkowa satysfakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 18.12.2003 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Nie w tym rzecz by dogonić króliczka, ale by gonić go... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 18.12.2003 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Je się po to aby Żyć,A nie Żyje po to aby Jeść! Tylko niewiem czyje to czy ja to wymysliłam czy gdzieś usłyszałam bo znam to od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2003 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Brak rozmowy nie ukoi żadnego zmartwienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Bo jest w tym pewna tak głęboka myśl:gdy wszystko narasta, i smakiem się stajewiedz... nie dotkniesz tego jutro, ani dziśnie dotkniesz też za tydzień - choć się serce kraje poczekać musisz... wstrzymaj czas, nie bój się, to wrócia kiedy wróci - sam smakiem się staniesz...jutrznią wyzwoloną powstrzymanych chucii tym oddechem.. co ci spać nie daje... więc śpij... śpij i śnij... cóż ci pozostajewokół pustka zła i wredna, ludzie jak robalegdy w sercu grają nuty, a melodii nie staje...kiedy się obudzisz - nie zmartwisz sie wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Na sto lat niech zasnę może nawet na chwilę tylko po to aby wiedzieć ze obok nic nie przeminęło wytrwało nie spało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.12.2003 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 ta noc bedzie najdłuższazaprowadzi do miejscagdzie wszystko jest już jasnejakby było pierwsze nie będzie tam już bólubędzie tylko czekaniewypłynie w noc dzisiejsząnienapisanym wierszem bedzie pełna nadzieii żarliwej do Boga modlitwywięc jeszcze te życzeniaTobie... najszczersze wrócisz...ja wiemTy wieszBóg wiewrócisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts