Ewunia 10.02.2004 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Witaj, wena spać nie daje? Moja "wena" juz mnie pogania do snu. Poetycznej nocy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2004 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K 13.02.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Znów dziś przy stole kuchennymMijają sie nam spojrzeniaZnów dzis przy smutku bezdennymOstatnie prysły marzenia I znów dzis przy stole kuchennymMijają się serca naszeI znów dziś przy smutku bezdennymŚwiatło do snu zagaszę Nie cieszą już zdjęcia stareGdzie chodzić się uczą dzieciRadości nie ma juz wcaleWszak życie i tak uleci Czy mróz to ze dworu sprawiłStopniami siedemnastomaŻe życia chęci pozbawiłCzy może to już... ONA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K 13.02.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 To nie dla Ciebie te wierszeNie Tobie je dedykujęChoć słowa ich są najszczerszeJa piszę tylko co czuję Nie zasłużyłaś bym SmutekZsyłał na Ciebie od ranaNa dnie serca tli się uczucieTyś MUZA ma Ukochana Rozpal mi płomyk ten małyW miłości pożar gorącyTak żebym spalił się całyI nigdy nie był wątpiący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 13.02.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 wybaczcie ,że tu wpisuję coś niewłasnego ale taką mam straszną potrzebę napisania tego tutaj a nie potrafię ubrac myśli w moje słowa! Anthony de Mello SJ - "Minuta Mądrości" przekład Ks. Bogusław Steczek SJ Postęp Młody człowiek roztrwonił cały odziedziczony majątek. Kiedy został bez grosza, odkrył również, jak zwykle w takich wypadkach, że opuścili go przyjaciele. Nie wiedząc, co dalej robić, udał się do Mistrza i zapytał go: - Co się stanie ze mną ? Nie mam pieniędzy ani przyjaciół. - Nie martw się synu. Zapamiętaj sobie moje słowa: wszystko znów będzie dobrze. W oczach młodego człowieka błysnął płomień nadziei. - Czy znów będę bogaty ? - Nie. Przyzwyczaisz się do tego, że będziesz sam i bez grosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 sto dni..... nie, nie do maturydo poznania sto dni czas króciutkina niego godziny minutkii sekundy zawahańpo latachwykuwania twierdzeńi prawd oczywistychjak definicja suchychzwięzłych przejrzystychteraz czeka nasegzamin z dojrzałościjeszcze muzyka gdzieś gra w tleta jednaod niedawna naszanuty od dawna znanedziś na nowo słuchaneze zdziwieniemte najsłabszekojące dźwięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Umysł ucieka od myśli,pięknie tak i wesoło,serce spada ciężarem radości,śmiech i zabawa.Dosyć!O samotności chwil kilka proszę.Niech cienie ludzkie odejdąprzyjaciele pobłogosławiąkochanek zostawi butelkę szampana.Odchodzęw swój świat-sama.W odległy zakątek istnienia...Na łąkach wyobrazniposadzę znów kwiaty,energią napełnię czakramy ciała,wypiję butelkę szampana.WystarczyOdeszłam tylko na chwilę...Wracam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 16.02.2004 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Nic nie jest prosteWszystko tak zagmatwanew półmroku dnia umykanastaje cisza Miłość jest jedyną tylko z nią się rodzimyi z nią umieramynic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 16.02.2004 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Szare to co jestnie jest szare albo jest czarnealbo białewięcej lub mniej Dla mnie jest czarneDla ciebie białewybieram jawybierasz tywiecej lub mniej i w tej szarościdobrze nam razemdla ciebie czarnea dla mnie białewięcej lub mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2004 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 zbieram słowa jak płatki różyutulam w dłoniachbacząc by się nie pogubiłykochane słoważeby były w srogą zimęciepłym tchnieniemTwych ustżeby ogrzać mogłyzlęknione sercepozwól mizbierać słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Chcę pożegnać zimy lodową twarz,wtulić się w wiosnę,poczuć słońca żar,posłuchać ptaków opery i kumkania żab.Deszczem wiosennym spłukać zimną szadz,rozgrzać słońcem serce,a może serca dwa...oglądać księżyc w pełni,spać tylko w noce bez gwiazd,wąchać kwitnące wiśniei wdychać ciepły wiatr. Chcę widzieć jak z magiczną siłą ziemia pęka,jak z ziarna rodzi się życieby innym życie dać,jak pąk zamienia się w kwiataby w pełnym rozkwicieprzywitać lata świat. Znów owoc wiśni przekwita,ostatnie akordy latajeszcze swym ciepłem grzeją,powoli, małymi kroczkamiskrada się zima.Ziemia zamyka swą skórę,serce w tęsknocie zastyga...Ostatnia świeczka lata dogasai wtedy coś we mnie umiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 18.02.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gość. 24.02.2004 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Dusza moja krwawilecą z niej "łzy"z czerwonej krwipatrzę w twoje oczytwoje ambiwalentne spojrzenie poraża mnie straszniejedno oko patrzy w prawoa drugie patrzy w lewo ...czy masz zeza czy masz takie ambiwalentne spojrzenie?zezujesz na mnie potworniea ja i tak będę pisał "białe" wierszenormalnie laurkę sobie piszęnie jestem gorszy od innychja też potrafię ...nawet więcej umiem ...och...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.02.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 słowa, słówka, słóweczkajak co wiosnę czynijaskółeczkado rymu, do rytmu, do sercapełna zapachów kwietnegokobiercaczekałem latami na chwilęwiem teraz że się nie mylępoczekam na Ciebie bo wartobądź nową życiakartą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 24.02.2004 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Zapach wiosny,kiełkują kwiatkiradosnej twórczości,zefirek plagiatówsubtelnie wieje,a słówka,słóweczka,słowado wszystkich należą,wszak to nasza ojczysta jest mowa.Czy ktoś laurkę dla siebie pisze,czy też z niemocą krwawe łzy leje,zefirek plagiatów,czy chcesz,czy nie-czasami wieje.Przecież wiosną bywasię poetą i każdy pisaćmoże-trochę lepiej,lubtrochę gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.02.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Poranek u Cezarra i Kleo "Wstawaj droga Kleo śniadanko gotowe" Mówiąc to sypie Cezarr mi popiół na głowę "W głowie mej dziwny wprowadzając zamęt proponujesz popiół kiedy wolę diament " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gość. 25.02.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Słońce topi śnieg, woda płynie ...dużo wody ... skąd aż tyle ? Hydra albo hydrofor nawalił . Rodzi się "filozoficzne" pytanie: co ma Hydra do hydroforu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.02.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 darować na nowozaufanie i czas zapomnieć ciąg nieszczęśćuwierzyć znów w nas w chęć bycia, słuchaniamówienia i trwania bedę słuchał i mówiłufam znów; proszę, mów...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 01.03.2004 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Nieprzespana nocdwie godziny snuw rozwichrzone włosywcieram żelstojąc w okniewitam dzieńkawę łykamjazz na full I tak mijadzień za dniemprzymykam oczywsłuchuję się w rytmserce wyznacza mi celAnioł Stróż pomaga mi Gdzie jest to co pragnęGdzie jest to co chcęNiech wstanie światłośći przeminie cieńIle razy możnalekceważyć czynAle nie tak łatwonoc zamienić w dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 01.03.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts