Gość 20.12.2003 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 "Ona nadchodzi milczącym dźwiękiemtak świeżo po ziemiPrzyjdź wiosno - przyjdź z końca zimyktóra znika w bladości obietnicybędącej darem naturyPrzyjdź szalona wiosno Ona nadchodziŚmiech brzmi w jej pocałunkuWstyd na jej ustachMłodość bije pokłonyprzed nadchodzącym latemCzekamy na kolor wiosnyChcę wdychać kolor wiosny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska-j 20.12.2003 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 Gościu, proszę zaloguj się. Wymyśl sobie nowego nick'a i bądź tutaj rozpoznawalny. Twoje wiersze są piękne. Tak chciałabym je z kimś utożsamiać... Pozdrawiam Was wszystkich. Słowa uznania za odwagę. I proszę, piszcie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 jak trudne jest oczekiwaniena złe lub dobre wieści skróć mękę mą, Panie !daj znak że się poszczęści... nie każ czekać bez końcanie rań czasu mijaniemgodzina się ciągnie jak lataa w sercu... ciąży kamień daj znak, że wszystko dobrzeże się powiodło... jak chciałeś...daj, proszę... nie każ czekać...przecież... obiecywałeś... okrutnie mnie czasem traktujesznie masz litości nade mnąja modły wciąż zanoszę, lecz onejak widać... nadaremno... nic nie wiem... nic już nie mamżal jeno za nieznanymi ta nadzieja... ogromna...by być... uradowanym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2003 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 ogień cie będzie prowadził ... woda obmyje ...nie trać wiary ... wywołałas lawine brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2003 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 ogień cie będzie prowadził ... woda obmyje ... nie trać wiary ... wywołałas lawine brzoza jako Gość - autor wiersza powyżej - chciałem wyjasnić, że bohaterem lirycznym w tym wierszu jest Bóg... a podmiotem lirycznym - facet z krwi i kości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erato 22.12.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 wczoraj na chwilkęprzyszła do nas zima zastukała, spytała "można się zatrzymać ?" obiecała że nie będziezbyt ostra i mroźna przyrzekała że pójdziegdy zacznie się wiosna i zaraz odeszła tylko zapach pozostał i myśl co jestczuła, ciepła, radosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 22.12.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Mój mąż Mój mąż, jest moim mężem Mój mąż, zawsze nim będzie Mój mąż, jest mój Bo mój znaczy swój Swój – a nie czyjś Nie czyjś bo mój Mój i jego Jego? to znaczy kogo? A tego małego Synka naszego Kochanego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.12.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 ogień cie będzie prowadził ... woda obmyje ... nie trać wiary ... wywołałas lawine brzoza jako Gość - autor wiersza powyżej - chciałem wyjasnić, że bohaterem lirycznym w tym wierszu jest Bóg... a podmiotem lirycznym - facet z krwi i kości... Facet z krwi i kości?WYWOŁAŁAŚ?Kogo dotyczy rodzaj żeński?Boga,czy faceta? Stary pisz wiersze ,ale nie bierz się za rozbieranie języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 23.12.2003 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Proszę... Wklejajcie swoje wiersze, a nie potyczki słowne. Nie poto jest ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.12.2003 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 nauczycielowi rozbierania rozebrać naturę boską na części męskie i żeńskie rozegrać to sobie swojsko jako: mężowskie, panieńskie wywołałaś kobieto lawinę... więc czemuż się tulić nie dajesz ? czemuż ze złości aż sinaś ? czemuż mi się nie poddajesz ? osaczyć cię choć na minutkę ach ile za to bym dał... tak pragnę znaleźć twą nutkę już tylko na niej bym grał snuję się pośród słów wielu co mogę do sprawy naginam tu szpilę wetknę, tam potnę na kawałki oryginał czasem się wścieknę, gdy ktoś czepia się mego czynu i ryczę jak ranny łoś i zapominam... loginu jak takie trwanie mnie męczy wiem tylko, tylko ja sam mam taki odruch zajęczy słupka... i czekam na strzał dopaść cię chcę z każdej strony na słówkach siedzę okrakiem lecz robię się cały czerwony więc wycofuję się rakiem wstyd... ale mi wciąż za mało choć bardzo chiałem by wzniośle było... znów się nie udało... razy rozdaję na oślep... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.12.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 emems, nie nerwuj się, proszę potyczek słownych tu nie ma ot, taki wierszyk - odpowiedź mistrzowi uwodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 23.12.2003 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Moje miejsce, mój czas.Biegnę za ułudą celuGubię czas gdzieś za rogiemPlanuję następny rok po Nowym RokuTen rok mam już zamknięty.Przyjaciele znikli w przeszłościRodzina pojawia się i znikaod niechcenia, z powinności. Moje miejsce, mój czas.Jak szybko gnałam tak zastopowałamZobaczyłam RodzinęGesty, spojrzenia, słowa,Bezinteresowność, uczucia.To oni wiedzą poco żyją,Do czego dążą.Widzą swój cel. Moje miejsce, mój czas.Odzyskałam ostrość widzeniaDostrzegam szczegóły i kształty.Wiem poco żyję.Wiem z Kim chcę żyć. "Gdybym mówił językami ludzi i aniołów,a miłości bym nie miał,stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiacy."(1Kor 13,1) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.12.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 a ja wciąż czekam z nadziejąi ufnie w przyszłość patrzęnie wiem co mi się przydarzy więc dzień za dniemtak jak zawszebudzę się rano spokojny że chce mi się żyć... mam dla kogoz tą myślą wita mnie świt wciąż idę swą własną drogąchoć czasem wiatr zbytnio smagacierń głowę zbyt mocno oplata wiem... w życiu smutna powagawciąż się ze szczęściem przeplata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.12.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 dziękuję Ci za to, żezrobiłaś tu miejscedla nas gdzie można prostymi słowyopisać przestrzeńi czas gdzie nie dochodzi zgiełk światagdzie cicho jesttak spokojnie i gdzieś hen tam zostałyfakty o śmiercii wojnie gdzie można wiersz pozostawićnawet nie pisząc któż taki wiersz ów zostawił... dziękuję... gość czylilogin nijaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.12.2003 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 emems, nie nerwuj się, proszę potyczek słownych tu nie ma ot, taki wierszyk - odpowiedź mistrzowi uwodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.12.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Niechaj pokój zapanuje wszak za progiem są już święta Bóg radośnie nam króluje radujmy się... niebożęta... :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.12.2003 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Ani mistrz słowa ani uwodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 23.12.2003 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 SpokójWyciszam sięWtapiam w siebieMilczęOdnajduję swój rytmOddychamUspokajam sięAkceptuję światŚwiat akceptuje mnieCzuję mocWdechWydechDam radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 23.12.2003 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Gościu, proszę zaloguj się. Wymyśl sobie nowego nick'a i bądź tutaj rozpoznawalny. Twoje wiersze są piękne. Tak chciałabym je z kimś utożsamiać... Pozdrawiam Was wszystkich. Słowa uznania za odwagę. I proszę, piszcie dalej. Gościu zgadzam się z powyższym, dla mnie nie musisz się nawet logować, tylko po prostu pisz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hmm 24.12.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2003 wiersz ów zostawił... dziękuję... gość czyli login nijaki Bądż gościu i pisz,........pisz proszę, :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts