kurm28 18.09.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam Szukałem wstarych tematach odpowiedzi na moje pytanie, ale ponieważ nie bardzo wiem jak zformułować je w trzech-czterech słowach, to nie odniosłem sukcesu. Mam zrobiony taras w domku z płytek z tego;http://www.bruk-bet.pl/index.php?nav=produktydd&navp=62,61,180(Bruk-Bet - kosta Romatica).Kostka połozona jest na piasku wymieszanym z cementem, co w załozeniu (po polaniu wodą) powinno dać stabilne podłoze (tak twierdzi wykonawca). Teraz zastanawiam się, jaka fugę/piasek połozyc w szczeliny, zeby:1) była przepuszczalna dla wody w pewien sposób2) nie rosły na tym żadne mchy, paprocie i inne zielsko (mniejsze lub większe), bo nie lubię za bardzo na kolanach, szczoteczką "przywracac dawnego blasku" takim powierzchniom. Obecnie - po radach jakie otrzymałem, zastanawiam sie nad wyborem między fugą firmy quick-mix o symbolu PPF a piaskiem kwarcowym.Fuga jest dosyć droga (nie wiem, ile kosztuje piasek kwarcowy), ale może są inne rozwiazania, o których nie wiem. Bede wdzieczny za wszelkie sugetie. pozdrawiamk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurm28 18.09.2009 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 hop! podniosę, bo mi zalezy na odp. pzdrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.09.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 piasek będzie się wymywał i z czasem będzie brudny fugi epoksydowe to optymalne rozwiązanie, jak cie stać to je zrób, jak nie to piasek granitowy lub kwarcowy http://www.fugisyntetyczne.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurm28 20.09.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Dzieki za odp.Właśnie miedzy piaskiem kwarcowym a fugą sie waham.Nie wiem, czy piasek kwarcowy da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 10.05.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 kurm28 mozesz pokazac swoj taras??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 11.05.2010 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Jeśli kafle masz ułożone na piasku, to (według mnie) żadna fuga się nie utrzyma.Przy zasypaniu szczelin piaskiem - będą się pojawiać roślinki i mech. A gdyby piasek kwarcowy wymieszać z cementem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts