madzioras 18.09.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam, Jestem na etapie wyboru okien i na dzien dzisiejszy stawiam na 5-komorowy profil REHAU Brillant z okuciami Roto NT. I tu moje pytanie. Czy ktoś z Was ma okna z tymi okuciami i generalnie jakie są Wasze opinie na temat okuć firmy Roto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 18.09.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 ja mam Avante z profilem Maxima. Brak zawiasów wygląda fajnie ale mam wrażenie że ukryte zawiasy są delikatniejsze od klasycznych. Otwarte drzwi balkonowe lekko ruszają się przy górnych zawiasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 18.09.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 ja mam Avante z profilem Maxima. Brak zawiasów wygląda fajnie ale mam wrażenie że ukryte zawiasy są delikatniejsze od klasycznych. Otwarte drzwi balkonowe lekko ruszają się przy górnych zawiasach To troszkę w błąd wprowadziłeś pytającego, masz Designo a pytanie było o NT A Roto NT jest jednym z najlepszych, choć pewnie zaraz pewnie objadą mnie zwolennicy Winkhausa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 20.09.2009 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Ludzie, nikt z Was nie ma tych okuc w swoich oknach? Podzielcie sie opiniami jak sie spisuja w miare uplywu czasu[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 24.09.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 ja mam Avante z profilem Maxima. Brak zawiasów wygląda fajnie ale mam wrażenie że ukryte zawiasy są delikatniejsze od klasycznych. Otwarte drzwi balkonowe lekko ruszają się przy górnych zawiasach To troszkę w błąd wprowadziłeś pytającego, masz Designo a pytanie było o NT A Roto NT jest jednym z najlepszych, choć pewnie zaraz pewnie objadą mnie zwolennicy Winkhausa Pozdrawiam no to nawet totlanie a nie troszkę ale ROTO NT też mam - tam gdzie Designo byłyby za słabe - czyli w oknach 140x90 są OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 24.09.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Kto stwierdził że Designo nie będzie OK w 1400x900? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 25.09.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 avante / dystrybutor że niby za duży jest stosunek szerokości do wyskości skrzydła i Designo nie wytrzyma takich naprężeń i z biegiem czasu okno się skiepści i "nie będzie Pan zadowolony..." tak więc w salonie, kinie i kuchni mam "Roto DESIGNO" a w spiżarce i na poddaszu "Roto NT Multi". Z obu jestem zadowolony (jak na razie) najbardziej jednak szkoda mi okna w kinie które miało być jedną taflą 160x120 a stało sie dwoma skrzydłami (z tego samego powodu - że za ciężkie skrzydło) aaaa mam pakiet trzyszybowy i faktycznie okna lekkie nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 25.09.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Przy takim stosunku szerokości do wysokości na opuszczanie skrzydła typ okucia ma wpływ minimalny, chodzi raczej o sztywność profili i zgrzewów. Choć kiedy tak sobie oglądam zawiasy i rozwórki Designo może coś w tym jest, dość złożona budowa i może się po latach okazać że narobiło się luzów na trzpieniach i faktycznie coś nie gra. Myślę jednak że ze strony tego producenta na ewentualny serwis nie miałbyś powodów do narzekań Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts