Beens 18.09.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Witam! Mam do obcięcia kawałek kuli. Jest to klosz o grubości 1,5mm ścianka, do którego nie mieści się żarówka. Muszę przyciąć kulę aby się mieściła. Klosz i tak częściowo będzie schowany w suficie dlatego nie musi to być estetyczne cięcie. Czy nada się do tego kątówka z tarcza diamentową niesegmentową tylko ciągłą? Oczywiście kombinezon, szczelne okulary i maska są. Muszę przyciąć sześć takich kul :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 18.09.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Trochę cienkie to szkło jak na cięcie kątówką. Obawiam się że popęka. Swego czasu potrzebowałem przeciąć kilka butelek. Tarczą diamentową na kątówce szło jako tako ale pod warunkiem chłodzenia wodą. Na sucho zapomnij. Szkło błyskawicznie nagrzewa się w jednym miejscu i pęka jak popadnie. Butelka jednak ma sporo grubszą ściankę. Takie cienkie szkło to próbował bym dremelem albo podobnym ustrojstwem bo to delikatniej by trzeba. Metody "płonącego sznurka" też nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beens 18.09.2009 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Ok będę to robił w dwie osoby więc jedna może polewać wodą na cięcie. Zastanawiałem się czy pomogło by coś jeśli obrys zrobiłbym nożem do szkła czy jest szansa żeby pękło akurat po obwodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.09.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Był kiedyś taki patent z obcinaniem butelek. Nalewało się wody do miejsca cięcia i gorącym prętem przeciągało po tym miejscu dookoła butelki. Szkło pękało dokładnie na poziomie wody. Niestety pamiętam to z podstawówki więc mało co ale może poszperaj w googlu? Szlifierka przegrzeje cienkie szkło wskutek czego popęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.