joankie 18.09.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Wiatm, Czy ktoś z was ma elewację drewnianą (deski, bale ) pomalowane ta farbą dawniej niż np. 5 lat temu. Ciekawa jestem jak z trwałością (uchodzi za bardzo dobrą, ale..) Jak to wygląda po tych paru latach. Mamy do podjęcia decyzję dotyczącą wielu m2 elewacji (prawdopodobnie sosna), no i chciałabym mieć pewność. Wykonawca jeszcze nam proponuje Pinjasol Tikkurilli - to podobno przemysłowy odpowiednik Valtti Color.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 23.10.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 WitamCoprawda nie odpowiem Ci na to pytanie z praktycznego punktu widzenia, ale jestem własnie po rozmowie z przedstawicielem. Zasugerował, aby najpierw drewno pokryć bazą, a potem dopiero tą farbą. Podobno jej zywotnośc określa się na 5 lat, jednak zasugerował mi inną farbę, Valtti Opaque, której żywotność określają na poziomie conajmniej 10 lat. Jest tylko jedno małe ale - jest to farba całkowicie kryjaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 23.10.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 joankie- idz do "DOŚWIADCZENIA" i tam masz wątek domy z bali..-dużo oj dużó tam jest o impregnatach do drewna, ja dawalam Valti Base (olejowy podkład) x2 , i potem na to za pare dni impregnat Valti expert sosna x2 mam 1rok, w zasadzie bez zmian.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts