aniaitomek 18.09.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Taki drobiazg, ale mi zawraca głowę...Czy oprócz tradycyjnych listew przyblatowych do wykończenia blatu w kuchni są jakieś alternatywy?Na wielu zdjęciach mam wrażenie, że nie ma nic, czy to możliwe?Czy ktoś ma doświadczenie z listwą jak poniżej w linku?http://www.meble.pl/akcesoria,nowosc-listwa-przyblatowa-compact-line,2.html Dodam tylko, że planuje w kuchni blat mdf i ścianę malowaną farbą (czyli bez płytek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 18.09.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Na wielu zdjęciach mam wrażenie, że nie ma nic, czy to możliwe? Mozliwe , wystarczy blat dosunac dobrze do sciany i przeleciec silikonem. Od trzech lat tak mam i nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 18.09.2009 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 OOOO!!!, chyba muszą być do takiego rozwiązania równe ściany, hm??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 18.09.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 OOOO!!!, chyba muszą być do takiego rozwiązania równe ściany, hm??? No dobrze by bylo , warto wyrownac sobie sciane (jesli jest nie-rowna) i pomalowac dobra farba (jesli nie ma byc plytek). Ogolnie rozwiazanie - sam silikon - mi odpowiada, nie ma problemu z czyszczeniem listew, jest prosciej i wygodniej. Mozesz tez zrobic tak, ze dasz sobie pas plytek "w scianie", czyli skuc troche tynku, tak zeby plytki byly na rowni ze sciana i bedzie jeszcze mniej problemu, ze sie sciane zachlapie. Ja tak mam, tylko ja z gory zalozylam, ze bede miec i biale duze plytki (30x90) i biala sciane, wyglada to tak jakby ich nie bylo, a sa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 18.09.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 nam przycięli blat do ściany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 18.09.2009 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 nam przycięli blat do ściany... też macie sylikon??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cekin 18.09.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 silikon, od dwoch lat, sprawuje sie bez zarzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 19.09.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 U mnie między blatem a górnymi szafkami są duże kafle 60 x 60, klejone na blacie. Czyli najpierw ustawiono dolne szafki, później przyklejono kafle, silikon na styku. Trochę więcej może roboty ale za to nie ma tej paskudnej listwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 19.09.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 My będziemy mieć blat z konglomeratu i z niego zamierzamy zrobić taką cieniutkią listwę. Wygląda to jakby blat był podciągnięty w górę, No chyba, ze wszystko wyjdzie idealnie, to wtedy tylko silikon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 19.09.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 A ja nie mam żadnej listwy. Kafelki równiutko położyli, dostawiliśmy meble i już. Bez silikonu. Jakoś nie widzę takiej potrzeby, pewnie zobaczę po odstawieniu mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 20.09.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 nam przycięli blat do ściany... też macie sylikon??? Tak też mamy silikon i wygląda to super... bo silikonu praktycznie nie widać, mnie też wkurzały te listwy przyblatowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 20.09.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 ja te listwy z linka widzialam polożone pomiędzy cokolem i podlogą, fajne nic pod szafki nie wchodzi, polożone na wcisk można wyjąć i przemyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 21.09.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 jeśli blat z kamienia to możesz sobie zrobić kamienny cokolik np.:1x6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 21.09.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Ja mam blat z konglomeratu i z niego zrobioną listwę cokołową na 12 cm - tam gdzie nie ma płytek na ścianie (czyli większość). Przy płycie grzejnej mam płytki, blat jest wsunięty pod nie, a połączenie uszczelnione silikonem. Mój stolarz mówi, że od chyba 3 lat już w ogóle nie stosuje listew przyblatowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts