Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaczynamy przygodę z budową.

Gość Konto usunięte na żądanie

Recommended Posts

A propos sterownika to ciekawość mnie zjadła i uruchomiłem go na biurku- stwierdzam, że czeka mnie bardzo długi weekend... sporo tam ustawień trzeba będzie przestudiować instrukcję.

• Odpowiedzi 256
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to działałem całą sobotę i pół niedzieli. Nie skończyłem. Ogólnie sterbox uruchomiony i w chwili obecnej steruje światłem w salonie oraz lampą zew. Fajnie, że mogę sobie przez neta włączyć lampę przed garażem dzięki czemu mam lepszy widok nocą przez kamerę.

Ogólnie urządzenie jest świetne ale skomplikowane. Teraz pracuję nad zmianą właściwości włączników i mam problem ale jutro będę dzwonił do serwisu i dociekał :)

20130907_133215.jpg

20130907_210735.jpg

Jako bonus zakupiłem radyjkop na budowę bo już mi 2 razy uku padło w samochodzie :p

20130907_133230.jpg

Wczoraj t.j. w sobotę wreszcie wylaliśmy balkony. Dokładniej mówiąc moja ekipa wylała bo ja byłem na służbie. Zrobili to w sumie bardzo ładnie i tak jak chciałem. No może poza uszkodzeniem elewacji bo im drabina poleciała. Całe szczęście jest tylko klej i siatka więc już załatane.

Przy okazji okazało się, że ekipa która kopała wodę miejską do budynku uszkodziła rurę spustową od pompy ciepła. W zasadzie bym się nie kapnął ale zapadłem się po kolana w ziemi tuż obok studni. Po niedzieli mają poprawić.

Edytowane przez Konto usunięte na żądanie

Dziś malowałem tym pistolecikiem.

Powiem szczerze, że warty swojej ceny. Maluje równo, nie chlapie. W ok 3h pomalowałem 3 pokoje na górze w tym oklejanie okien.

• 2 weeks później...

Żeby nie było że się nic nie dzieje.

Obecnie testuję ogrzewanie i póki co jest ok. Temp. na zewnątrz ok 8-10 st. Pompa ciepła uruchamiana automatycznie w godz. 2:30 do 10:00 i w domu po 10ej jest 22stC. Po dwóch dniach spada do 18stC i włączam ją znowu- niech się mury wygrzewają.

W domu pomalowane ściany na biało. Zaczynam gipsować niedociągnięcia i chyba w salonie całe ściany.

Zamówione parapety wewnętrzne- Konglomeratowe kolor Beige Merfild.

Wziąłem się za szlifowanie belek na poddaszu- efekt mizerny przy użyciu szlifierki oscylacyjnej. Zamówiona elektryczna strugarka i mam nadzieję, że pójdzie lepiej.

Pozdrawiam doglądających.

Zabrałem się za szlifowanie belek na poddaszu.

Najpierw kupiłem szlifierkę oscylacyjną- ale szlifowanie tym to kara bo idzie jak krew z nosa.

Następnie kupiłem elektryczny strug- wszystko fajnie ale gdyby te belki były proste to brało by równo a tak- idzie jako tako...

Najlepsze co może być do szlifowania belek jest gumowa końcówka do wiertarki w kształcie krążka. Do tego papier ścierny na rzep 60ka i idzie jak malina.

Musowo maseczka na twarz i okulary ochronne.

IMG_20131019_150308.jpg

• 4 weeks później...