Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaczynamy przygodę z budową.

Gość Konto usunięte na żądanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 256
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przyjechały panele- przy tej okazji bardzo i to przez duże B polecam firmę http://1000podlog.pl/

U nich kupiłem panele za 57,90/m2 natomiast w Komfort'cie cena 84,90 - jak widać różnica w cenie kosmiczna...

Dostawa i obsługa na najwyższym poziomie.

20140108_103709.jpg

• 3 weeks później...

Wreszcie wybraliśmy kolory :)

Kupiłem próbkę i pomalowałem filar - w poniedziałek pojedziemy zobaczyć jak to wygląda po wyschnięciu :)

Farba to Tikkurila kolor G456 półmat

20140124_102207.jpg

20140129_122219.jpg

Pierwszy gotowy :)

Przyznam szczerze, że będąc w markecie kupiłem farbę śnieżka satynowa- pomyślałem, że co mi tam- spróbuje. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony tą farbą- powłoka świetna, nie smuży. 2 warstwy i jest ekstra. Chyba do reszty pokoi na górze też ją kupię.

Dół malujemy tikkurilą.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Za całość 8500

Nie mamy ponieważ tam gdzie jest spocznik jak to nazywasz jest ogrzewanie podlogowe i gdybym tam dał podest z tego co schody rozkleiłoby się to na amen. Różnica wynosi ok 1cm- trep jest sfazowany i nie przeszkadza to w niczym. Były 2 opcje albo wjezdzamy panelem pod trep i sklejamy to razem albo licujemy to z trepem i dajemy listwe ozdobną. Wybraliśmy opcję 1.

Na zdjęciu fakt ta różnica się uwydatnia- w rzeczywistości wygląda to dużo lepiej. Nie rzuca się w oczy i nie przeszkadza w chodzeniu- raczej nie ma mozliwosci sie o to potknąć.

20140228_174221.jpg

20140228_174202.jpg

20140228_174832.jpg

20140228_174303.jpg

Edytowane przez Konto usunięte na żądanie

Ada schody są z drzewa dębowego.

W tą wnękę pójdzie kamień ozdobny coś a'la piaskowiec. 2 opcja to klepka parkietowa dębowa- ostatnio widziałem i wyglądało super. Decyzja jeszcze nie zapadła :)

Ten sam wykonawca, który robił u Gosi. Ze speca od schodów, którego też od Gosi dostałem jestem zadowolony.

Pan Leszek (wykonawca kuchni) wydaje się rzeczowy i konkretny. Myślę, że będzie oki. Bynajmniej Gosia była happy bo jego robocie. :) u nas dopiero w okolice maja będzie kuchnia wiec dopiero będę mógł coś w temacie powiedzieć.